Miért hisztizik majdnem mindenki, hogy mekkora a szegénység, meg nincs pénz kenyérre?
Bárhol járok az országban, és ismerősöket kérdezgetve a következőket tapasztalom:
- tizenéves fiatalok 70-80%-ának a kezéből ki nem szakad a cigi, legtöbbször nem az olcsóbb fajta, és nem is töltött, családonként minimum napi 1 dobozra van pénz
- majdnem minden tizenéves kezében vagy Samsung Galaxy, vagy iPhone
- majdnem minden kocsma, kávézó, gyorsétterem, nonstop teli van. Lakótársam mekiben dolgozik suli mellett, egy másik haverom pultosként, ős is ezt tapasztalja
- majdnem az összes fiatal az utolsó divatok szerint öltözködik, igénytelen cuccokban nem igazán láttam még egyet sem
- legtöbb tizenéves körében azt hallom, hogy így, meg úgy berúgtam hétvégén
Tehát számoljunk csak egy kicsit: bagó: havi 30-40.000. Legtöbben megveszik hitelre a telefont a kölöknek előfizetéssel, az havi 5-10.000
- divatios öltözködés, gyorséttermezés, kocsmázás, bulizás megint lehet bőven havi 20-30.000
Tehát, szerintem senki ne jöjjön ezzel a marha nagy szegánység szöveggel, mikor legtöbb embernek minimum havi 40-50.000-ből futja a fent említett luxuscikkekre.
"Bárhol járok az országban"
Szabolcsi és borsodi falvakban kétlem, hogy a leírtakat tapasztalnád.
A legtöbben a lehetőségeik felett élnek.
Akinek nem lenne pénze rá, az is vesz magának autót és fenntartja, az is eljár gyorsétterembe, az is naponta veszi a péksütiket, az automatából a kávékat, kisüdítőket, annak is okostelefonja kell hogy legyen, annak is kell legyen DigiTV előfizetése, karácsonykor és születésnapokkor rengeteget el kell szórnia ajándékokra, stb-stb
Ha ezeket nem tennék, jobban kijönnének a pénzükből, értelmes dolgokra elköltve vagy megtakarítva.
"Jöhettek itt mindenféle megyével nekem nincs olyan ismerősöm aki olyan szegénységben él mint amennyire sokan panaszkodnak pedig még az alföldön is vannak ismerőseim."
Ja ha neked nincs, akkor az nem létezik! Ennyire nem lehetsz korlátolt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!