Boldogabb ember az, akinek nagyon sok pénze van?
Én dolgoztam már nagyon gazdag embereknek. Olyan nőnek, aki soha életében nem csinált mást, mint a férje pénzét költötte és olyannak is aki gazdagnak született, de már tini korában elment egy optikushoz dolgozni, hogy saját zsebpénze legyen...és ugyan nem kellene dolgoznia mert a férje eleget keres, ő mégis dolgozik....
Az első nő akiről írok évente 3x nyaralt minimum ebből kettő garantáltan férj nélküli nyaralás, Channel csuka ugyanaz a style de különböző színek...stb...utált nekem rendes fizetést adni....De legalabb bejártam Puerto Rico-t egy párszor....
Második, 2 jacuzzi a házában a másfél év amig neki dolgoztam, egyszer nem láttam élvezni őt azt amilye van, mert nem volt rá ideje. De nagyon megbecsülte a munkámat. Többször voltam vele nyaralni de mindíg normális helyeken, kellemesen eltöltve az időt - zsebpénzzel a zsebemben amit ő adott napi pár órát csináltam amit akarok...
Mit akarok ezzel mondani?
A pénz akkor boldogít igazán, ha tudjuk az értékét. Ha nem vehetünk magunknak gyémánt nyakláncot minden egyes PR-i nyaralás alkalmával, mert már nem tudjuk mit csináljunk jó módunkban - a férjünk megcsalásán kívül természetesen.....
A pénz akkor boldogít, ha tudunk vele bánni és ugye a mai magyar helyzetben esetleg van is mivel bánni....
Ismerek olyan milliomos fiút aki totál drog függő. Miért? Mert azt gondolja, hogy az apjával fel kell vennie a versenyt és hogy könnyítsen a nyomáson észre sem vette hogy függő lett...boldog? Sajna nem az. A felesége egy gyönyörű nő -egy kedves barátnőm- elhagyta, mert pokol az élete a sok pénz ellenere. Ő sem boldog.
Hol az igazság?
Aki jól csinálja és okosan él az Sir Richard Branson. Ő többek között a Virgin Airlines tulaja...tök egyszerűen él a vad ötleteivel együtt. Nem kényezteti a gyerekeit az életre neveli őket.
Tehát az pénz nem boldogít de mindenképpen megkönnyíti az életünket.
Az én családom elég gazdag,bár mondjuk dolgozik mindenki.Nyáron 1hónap nyaralás külföldön,visszük a jachtot is,télen 4-5-szöri sielnés,tavasszal,összel pedig marad Disneyland,vagy éppen külföldi élményfürdök meglátogatása,ilyesmik.5-6 autó,motorok,jetskik,szép,nagy ház...És sznob barátok,még több pénzzel.
Egy darabig azt hittem ez az élet,meg a boldogság.
Pár éve egy barátném elvitt egy "csóró"helyre mulatni(ahogy akkor hivtam),ahol megismerkedtem egy nagyon helyes fiuval.Párszor még mentem erre a helyre,aztán összejöttünk a sráccal,egymásba szerettünk.Minden tök jó volt addig,amég kinem derült,hogy elég szegényecske a családomhoz képest.De nem mondtam a szüleimnek.Viszont meghivást kaptunk egy sznob haver tóparti bulijára.El is mentünk a srác kocsijával,ami bizony szurta a szemét mindenkinek,mert CSAK egy Opel Astra volt,abbol sem a legujabb.A társaságban a hasonló koru srácok mind vadi uj bmv-vel,vagy Alfa Romeoval viritottak.A párom az Opelt hitelre vette,de a saját pénzéböl,nem ugy,mint a léhütö fiatalok a jó nverdákkal,nekik apuci megvette.
Mikor fény derült a szüleim elött arra is,hogy a párom családja tanyán lakik,akkor már végleg vége volt a jovilágnak,mert ha valaki"parazst"az az ö szemükben hatalmas bün...megtiltották,hogy találkozzunk,mi titokban mégis megtettük.Most pár év utráűn kiderült a dolog,elkergettek itthonról,azóta a tanyán lakom a párommal és a családjával,és ilyen boldog még soha nem voltam...
Én sokáig azthittem hogy a pénz majd boldogít, ha megvehetem azokat a dolgokat, amikre annyira fájt a fogam régebben. Most hogy nagyrészt már megvannak, elmondhatom hogy nem lettem boldogabb. :D
Szóval én is úgy vagyok vele, hogy jó ha van pénz, de nem szükséges a boldogsághoz.
Az pedig maga lehet a pokol, ha valakinek úgy van pénze, hogy nem is dolgozott meg érte. Akkor még a vásárolt cuccokat sem tudja értékelni.
a 8:36-os válaszoló vagyok,és igen,igaz az,amit irtam.
És most sokkal boldogabb vagyok,mint eddig valaha.
Novemberben babánk születik,a védönö lehülyézett,mikor elmondtam neki a storyt.Azt mondta,hogy milyen jó lett volna annak a kisgyereknek,meglett volna mindene.Ez lehet,lehet,hogy igy sporolnunk kell majd bizonyos dolgokra,hogy meglegyen neki mindene,de sokkal nagyobb szeretetet fog kapni,ebben biztos vagyok.
"Engemet a pénz nem izgat, hanem megnyugtat"
Uraim, hölgyeim! Ne legyünk se prosztók, sem pedig álságosak!
A túlzott anyagiasság valóban visszatetsző dolognak tűnhet, de mivel én voltam már fent is és lent is, saját tapasztalatból az alábbiakat tudom leírni:
-ha van (sok) pénzed, elsősorban nem az a dolog boldogít, hogy minden reklámnak megfelelve tudsz venni, venni, venni, hanem az a HATALMAS BIZTONSÁGÉRZET az, ami semmi semmihez sem fogható, az a LEHETŐSÉG, hogy bármi is történjék, meg tudod oldani. Pl belédmegy valami barom, a biztosító sokára fizetne, ha van pénzed, meg tudod előlegezni, hogy mielőbb újra autózhass. Urambocsá több kocsid is lehet.
-az, hogy nem szorulsz rá pl egyetlen munkáltató POFÁTLAN 70-80-90e/hó fizetésére
-nem vagy kiszolgáltatva egyetlen kéjelgő köcsögnek sem
(legyen az egy főnök vagy akár egy megrendelő)
-ha egészségi gond van a családban, akkor a legjobb orvosok és gyógyszerek is rendelkezésre állnak
-nem érzed magad kiszolgáltatott helyzetben, hogy a köcsög közműszolgáltatók emelgetik az áraikat, az élelmiszerek árát is srófolgatják, hadd szenvedjen a paraszt stb stb.
-nem kell azon szarozni, hogy melyik kúton tankolj vagy mennyit autózz
Tehát összegezve: a pénz nem feltétlenül kell, hogy elvegye az eszünket, (nekem sem vette el annak idején), a pénz BIZTONSÁGOT ad, nem vagy kiszolgáltatva.
Úgyhogy én a pénzre szavazok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!