Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Boldogabb ember az, akinek...

Boldogabb ember az, akinek nagyon sok pénze van?

Figyelt kérdés
Nem úgy értem, hogy jól keres, hanem hogy pl annyira gazdag, hogy akár dolgoznia sem kell, mégis luxusszinten meg tud élni.
2008. júl. 7. 08:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
93%

Én dolgoztam már nagyon gazdag embereknek. Olyan nőnek, aki soha életében nem csinált mást, mint a férje pénzét költötte és olyannak is aki gazdagnak született, de már tini korában elment egy optikushoz dolgozni, hogy saját zsebpénze legyen...és ugyan nem kellene dolgoznia mert a férje eleget keres, ő mégis dolgozik....

Az első nő akiről írok évente 3x nyaralt minimum ebből kettő garantáltan férj nélküli nyaralás, Channel csuka ugyanaz a style de különböző színek...stb...utált nekem rendes fizetést adni....De legalabb bejártam Puerto Rico-t egy párszor....

Második, 2 jacuzzi a házában a másfél év amig neki dolgoztam, egyszer nem láttam élvezni őt azt amilye van, mert nem volt rá ideje. De nagyon megbecsülte a munkámat. Többször voltam vele nyaralni de mindíg normális helyeken, kellemesen eltöltve az időt - zsebpénzzel a zsebemben amit ő adott napi pár órát csináltam amit akarok...

Mit akarok ezzel mondani?

A pénz akkor boldogít igazán, ha tudjuk az értékét. Ha nem vehetünk magunknak gyémánt nyakláncot minden egyes PR-i nyaralás alkalmával, mert már nem tudjuk mit csináljunk jó módunkban - a férjünk megcsalásán kívül természetesen.....

A pénz akkor boldogít, ha tudunk vele bánni és ugye a mai magyar helyzetben esetleg van is mivel bánni....

Ismerek olyan milliomos fiút aki totál drog függő. Miért? Mert azt gondolja, hogy az apjával fel kell vennie a versenyt és hogy könnyítsen a nyomáson észre sem vette hogy függő lett...boldog? Sajna nem az. A felesége egy gyönyörű nő -egy kedves barátnőm- elhagyta, mert pokol az élete a sok pénz ellenere. Ő sem boldog.

Hol az igazság?

Aki jól csinálja és okosan él az Sir Richard Branson. Ő többek között a Virgin Airlines tulaja...tök egyszerűen él a vad ötleteivel együtt. Nem kényezteti a gyerekeit az életre neveli őket.

Tehát az pénz nem boldogít de mindenképpen megkönnyíti az életünket.

2008. júl. 8. 01:38
 12/20 anonim válasza:
96%

Az én családom elég gazdag,bár mondjuk dolgozik mindenki.Nyáron 1hónap nyaralás külföldön,visszük a jachtot is,télen 4-5-szöri sielnés,tavasszal,összel pedig marad Disneyland,vagy éppen külföldi élményfürdök meglátogatása,ilyesmik.5-6 autó,motorok,jetskik,szép,nagy ház...És sznob barátok,még több pénzzel.

Egy darabig azt hittem ez az élet,meg a boldogság.

Pár éve egy barátném elvitt egy "csóró"helyre mulatni(ahogy akkor hivtam),ahol megismerkedtem egy nagyon helyes fiuval.Párszor még mentem erre a helyre,aztán összejöttünk a sráccal,egymásba szerettünk.Minden tök jó volt addig,amég kinem derült,hogy elég szegényecske a családomhoz képest.De nem mondtam a szüleimnek.Viszont meghivást kaptunk egy sznob haver tóparti bulijára.El is mentünk a srác kocsijával,ami bizony szurta a szemét mindenkinek,mert CSAK egy Opel Astra volt,abbol sem a legujabb.A társaságban a hasonló koru srácok mind vadi uj bmv-vel,vagy Alfa Romeoval viritottak.A párom az Opelt hitelre vette,de a saját pénzéböl,nem ugy,mint a léhütö fiatalok a jó nverdákkal,nekik apuci megvette.

Mikor fény derült a szüleim elött arra is,hogy a párom családja tanyán lakik,akkor már végleg vége volt a jovilágnak,mert ha valaki"parazst"az az ö szemükben hatalmas bün...megtiltották,hogy találkozzunk,mi titokban mégis megtettük.Most pár év utráűn kiderült a dolog,elkergettek itthonról,azóta a tanyán lakom a párommal és a családjával,és ilyen boldog még soha nem voltam...

2008. júl. 8. 08:36
 13/20 anonim válasza:
ha ha ez igaz, akkor nagyon edes, bar kisse keseru tortenet. mindenesetre buszke vagyok rad:D
2008. júl. 8. 12:36
 14/20 anonim ***** válasza:

Én sokáig azthittem hogy a pénz majd boldogít, ha megvehetem azokat a dolgokat, amikre annyira fájt a fogam régebben. Most hogy nagyrészt már megvannak, elmondhatom hogy nem lettem boldogabb. :D

Szóval én is úgy vagyok vele, hogy jó ha van pénz, de nem szükséges a boldogsághoz.

Az pedig maga lehet a pokol, ha valakinek úgy van pénze, hogy nem is dolgozott meg érte. Akkor még a vásárolt cuccokat sem tudja értékelni.

2008. júl. 8. 15:23
 15/20 anonim ***** válasza:
A pénz nem boldogít. De nem árt, ha van belőle, jó sok.
2008. júl. 8. 20:13
 16/20 anonim válasza:

a 8:36-os válaszoló vagyok,és igen,igaz az,amit irtam.

És most sokkal boldogabb vagyok,mint eddig valaha.

Novemberben babánk születik,a védönö lehülyézett,mikor elmondtam neki a storyt.Azt mondta,hogy milyen jó lett volna annak a kisgyereknek,meglett volna mindene.Ez lehet,lehet,hogy igy sporolnunk kell majd bizonyos dolgokra,hogy meglegyen neki mindene,de sokkal nagyobb szeretetet fog kapni,ebben biztos vagyok.

2008. júl. 8. 23:47
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

"Engemet a pénz nem izgat, hanem megnyugtat"

Uraim, hölgyeim! Ne legyünk se prosztók, sem pedig álságosak!

A túlzott anyagiasság valóban visszatetsző dolognak tűnhet, de mivel én voltam már fent is és lent is, saját tapasztalatból az alábbiakat tudom leírni:

-ha van (sok) pénzed, elsősorban nem az a dolog boldogít, hogy minden reklámnak megfelelve tudsz venni, venni, venni, hanem az a HATALMAS BIZTONSÁGÉRZET az, ami semmi semmihez sem fogható, az a LEHETŐSÉG, hogy bármi is történjék, meg tudod oldani. Pl belédmegy valami barom, a biztosító sokára fizetne, ha van pénzed, meg tudod előlegezni, hogy mielőbb újra autózhass. Urambocsá több kocsid is lehet.

-az, hogy nem szorulsz rá pl egyetlen munkáltató POFÁTLAN 70-80-90e/hó fizetésére

-nem vagy kiszolgáltatva egyetlen kéjelgő köcsögnek sem

(legyen az egy főnök vagy akár egy megrendelő)

-ha egészségi gond van a családban, akkor a legjobb orvosok és gyógyszerek is rendelkezésre állnak

-nem érzed magad kiszolgáltatott helyzetben, hogy a köcsög közműszolgáltatók emelgetik az áraikat, az élelmiszerek árát is srófolgatják, hadd szenvedjen a paraszt stb stb.

-nem kell azon szarozni, hogy melyik kúton tankolj vagy mennyit autózz

Tehát összegezve: a pénz nem feltétlenül kell, hogy elvegye az eszünket, (nekem sem vette el annak idején), a pénz BIZTONSÁGOT ad, nem vagy kiszolgáltatva.

Úgyhogy én a pénzre szavazok...

2008. júl. 9. 06:27
 18/20 anonim válasza:
a pénz nem szószerimt boldogít!!inkább jó ha van,ugyanis a milliomos családokba álltalában a túlnagy kényelem a túlkönnyen megkapok mindent érzés egyszerűen szétbombázza az igazi érzelmeket...inkább azt mondanám,dolgozzunk meg azért amink van és legyünk beosztóak,aki csak a mának él az pedig azért nem boldog mert,romokban az élete,sosincs semmije.vagyis pillanatnyi öröm...na ezt most jól elmagyaráztam!!!!ez egy nehéz kérdés...
2008. júl. 12. 08:48
 19/20 anonim válasza:
kizárt, hogy boldogabb!!!!
2008. júl. 14. 15:26
 20/20 anonim ***** válasza:
Naná,sokkal boldogabb,bármit megtehetsz,én voltam szegény ma már tehetős,de olyan dolgokat megtehetek amit eddig nem.
2013. ápr. 23. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!