Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Fizetési meghagyás esetén a...

Pezsgő kérdése:

Fizetési meghagyás esetén a kötelezett csak részletben tud fizetni. Tegyek neki eleget, amikor már hónapok óta tartozik?

Figyelt kérdés
Fizetési meghagyást nyújtottam be 69 ezer forintnyi tartozás miatt, amiért már ez év február óta könyörgöm mindeddig sikertelenül. A kötelezett mára már belátja, hogy tényleg jogosan kérem a pénzem, és az ügyvédjén keresztül próbál velem egyezkedni, 7 havi részletben szeretné ezt a pénzt nekem visszafizetni. Mivel nem bízom meg benne, én egy összegben kérném vissza ezt a tartozást. Mivel ellentmondással éltek, én közben beadványt nyújtottam be a bíróságnak, így ha nem engedek a részletfizetési kérésnek, perre kerül az ügy. Ha így lesz, a tisztelt bíróság kötelezhet arra, hogy fogadjam el ezt a részletfizetési szándékot, vagy teljes mértékben rám bízza a döntést?

2013. okt. 18. 20:43
 1/2 anonim válasza:

A bíróság a követelés jogosságát, megalapozottságát vizsgálja, továbbá - ha jogos - megítéli az összeget és kamatait. Az ítélet jogerőre emelkedését követően, ha adós nem fizet, végrehajtást lehet kérni, ami adós szmlá(i)ra, és ingó valamint ingatlan vagyonára kiterjed(het).

Az adós vagyono helyzetének pontos ismerete szükséges.

lehetséges úgy megállapodni peren kívül, hogy adjon zálogtárgyat pl. ügyvédi letétbe a tartozás teljes kiegyenlítéséig, amit utána visszakaphat.

A bírói szakasz lassú és bizonytalab, ezért valamely fedezet melletti egyezséget kellene elérni.

Remélem, segítettem.

2013. okt. 21. 13:37
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, sokat segítettél!
2013. nov. 3. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!