Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Perelhető vagyok ebben az...

Perelhető vagyok ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Perelhető vagyok, ha készítek egy olyan oldalt, melynek domain neve hasonlít egy jól bejáratott ismert oldal domain nevéhez csak legfeljebb fel van benne cserélve egy-két betű?

Maga az oldal viszont semmiben sem hasonlít az eredeti oldalhoz, sem megjelenésben, sem szolgáltatásban.

Írok egy példát (valami ilyesmit kell elképzelni):

www.telekom.hu /// ez az eredeti oldal

www.telokom.hu /// ez egy másik oldal hasonló domainnel, de más tartalmú, szolgáltatású oldal

2013. szept. 29. 14:31
 1/2 anonim ***** válasza:
0%

Ha más jellegű / tartalmú az oldal akkor semmiképp sem, hiszen nem megtévesztő, nem tudja például a telekom komm. szolgáltatóval összekeverni a te telokom oldaladat, ahol mondjuk csak mobilokat árulsz.

De itt nálunk volt pár éve egy nagyon is ideillő per:

Nyílt egy új hamburgeres "retroburger" néven. Nem olyan talponálló, hanem igazán minőségi, már majdnem étteremféle nagyon jó hambikkal. Kb. 500 méterre van egy McDonalds tőlük. A McDonalds beperelte őket, mivel nem sokkal előtte vezették be azt a csalamádés cuccukat, amit szintén retro burgernek neveztek el.

A per tárgya az volt, hogy a "retroburger" étterem változtasson nevet, hivatkozva arra, hogy megtévesztő és, hogy a McDonalds Magyarország hány (száz)milliót költött a név és a saját termékük reklámozására. A bíróság elhajtotta a McDonaldsot a fenébe, mondván nem megtévesztő a dolog, mert nem hasonlít egymásra a két cég image és az általuk forgalmazott termékek.... Ebből kiindulva a te ötleteddel sem lehet sok gond.

2013. szept. 29. 14:45
 2/2 anonim ***** válasza:

Utolso errol tudnal kuldeni valami linket mert nem hallottam ilyenrol! Persze ettol meg nem ketelkedek benne, hogy igy lenne. Amugy meg ha megnezed a meki a termekeinek a nevet 99%ban levedeti tehat azt nem hasznalhatod. Feltetelezem innen mehetett az ugy...

De egyebkent, hogy hasonlo peldat is modnjuk van az aszpirin akit mindenki ismer(acetilszalicilsav ). Ezeket a keszitmenyeket csak a Bayern ceg altal gyartot termeket lehet aszpirinnek hivni mert hiaba acetilszalicilsav ha mas gyarto gyartja mas nevvel kell forgalomba hozni mert kulonben vedjegylopast kovetnek el! Az elsoke az elony...

2013. szept. 29. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!