Szerintetek érdemes elmenni a munkaügyi központba állás ügyben?
Nem tudom mikor bevezették azt, hogy a TB-t fizetni kell, ha nincs munkája az embernek. És sajnos még nincs...:-( Október 32.-én lejár a hallgatói jogviszonyom. A elmennék a munkaügyi központba igényelhetném, h a kerület fizesse!
Szerintetek mit tegyek? Megéri elmenni vagy inkább fizessem magamnak? Csak a szüleimet akarom ezzel is megkímélni. De a munkaügyibe meg mindig menni kell minden interjúra, ha hívnak úgy tudom. Vagy nem kötelező fizetni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Persze, menj el mindenképpen, érdemes, egy évig állják helyetted a TB-t, ha meg időközben állást találsz, csak be kell jelentened! Mindenképpen megéri! Ezt úgysem használhatod ki bármilyen esetben, de a Te jelenlegi esetedben igen, ne habozz!
A TB-t nem kötelező fizetni, de ha nem fizeted, és pl. orvosi vizsgálatra (vagy ne adj isten műtétre, vagy egyéb,nagyobb költségű vizsgálatra) kellene menned, akkor vagy megtagadják,hogy ellátnak, vagy nagyon drága lesz a számodra!
Így van, csak akkor vállalják át a TB fizetését, ha a család összkeresete leosztva az együtt élők számával egy bizonyos összeg alatt van. Ha jól dereng valami 30e / fő körül...
Állást úgy sem fognak neked keríteni, ezért kár is regisztrálni.
Állást semmiképp nem fognak adni, csak szóbeszéd.
Viszont én miután lejárt a munkanélküli segély, pont aktuálisnak találtam a kezdődő szakképzéseket, és beiratkoztam egy 4 hónapos darabra, addig is kaptam a járulékot (kb. 50e Ft/hó), 90%-ban állták az útiköltséget és lett egy papírom, aminek ugyan semmi előnye nem lesz az életben, de több tőle a betű az önéletrajzomban. :D
Én úgy tudom, hogyha valakinek nincs pénze fizetni, mivel nincs munkája, akkor átvállalja ezt a költséget a kerület.
Hány hónapig jár a munkanélküli segély? De azt nem akkor adják, ha már valaki dolgozott?
Munkanélküli segély már évek óta nem létezik!
Munkakeresési járadék van, ami maximum 90 napig jár és akkor is csak akkor, hogyha az elmúlt 3 évben volt 360 nap munkaviszonyod.
Ha nem volt akkor egy kanyi vasat sem fogsz látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!