Szerintetek milyen irányba lenne érdemes továbbtanulnom?
Szia!
Most írtam választ itt egy hasonló kérdésre, leírom neked is az ide vonatkozó részt, hátha segít.
Nekem a megfelelő irány megtalálásában az segített, hogy feltettem magamnak sok-sok kérdést, és kitartóan kutattam a választ, erre már van egy jó kérdéslista, javaslom, előbb ezzel kezdd, mielőtt szakmákkal kapcsolatos leírásokat olvasol:
itt találsz egy jó ingyen letölthető anyagot:
Az egész akkor működik igazán, ha motivált vagy benne, ha szívesen csinálod, azt pedig, hogy te melyik tevékenységnél érzed úgy, hogy repül az idő, csak te tudod megmondani, mert te érzed:)
Én hagytam annó, hogy a szüleim segítsenek a döntésben, mert túl sok minden érdekelt, de annyira semmi sem igazán, hogy magamtól döntsek, ettől viszont elveszik az ereje annak, amit csinálsz. Még úgy is vannak mély pontok, ha magadtól döntesz, nemhogy akkor, ha valaki más tanácsára indulsz el egy pályán.
Annó én kitöltöttem egy egész erre vonatkozó pályaválasztási tesztkönyvet(szakmaleírásokkal,milye személyiséghez mi passzol,stb.) és elmentem pályaválasztási tanácsadásra is, még sem jutottam előrébb egészen idén januárig, de akkor már egy ideje a fentebb linkelt kérdések egy részét kérdezgettem magamtól.
Szóval találd meg azt az átfogó célt, ami miatt pénzügyi területen szeretnél dolgozni (amivel úgy érzed, értéket tudnál adni az embereket, de ami téged is boldoggá tesz, amikor a munkát végzed).
Lehet, hogy érdemes lenne, valamilyen olyan multit becéloznod, ami a saját céljaiddal egybe esik, itt a nyelvtudásodnak biztosan hasznát veszed, és általában a fizetés is elég jó, az ütletkötés nagy része viszont jutalékkal szokott menni, amik mellett általában van egy fix havi összeg is, amit mindenképpen megkapsz.
Az üzletkötés és a pénzügyek elég tág terület, van esetleg valamilyen olyan irány, ami kifejezetten érdekelpl. szoftverek értékesítése)? Csak üzletkötésben gondolkozol, vagy a pénzügy másik területei is érdekelnek (pl. olyan, ahol elemzői munkát végzel)? És végül (és ez talán a legfontosabb:) miért pont pénzügy? Mi az, ami tetszik benne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!