Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi az a a kettő habi fixes...

Mi az a a kettő habi fixes bérezés? Hogyan mondjak fel?

Figyelt kérdés
A főnököm nem akarja oda adni a fizetésemet,már 10én kellett volna... Azt mondja megteheti mert annak idején én olyan szerződést irtam alá,melyben az állt hogy kettő havi fix bérezés van. Én erre nem emlékszem,és nem tudom mit jelent. Továbbá a felmondást se engedélyezi,mivel nem hajlandó ugy megirni a papiromat hogy közös megegyezéssel távozok. Így viszont nem kapnék munkanélküli segélyt. Több mint egy évet dolgoztam nála,és az utóbbi 5 hónapban csinálja ezt hogy jó ha a fizetésemet megkapom 25-e körül. A számlák itt vannak a nyakunkon,hamarosan jön a következő havi is, a gyerekek éhesek,a párom meg már az öngyilkosságon gondolkozik,annyira kétségbe van esve
2009. okt. 28. 12:06
 1/7 anonim ***** válasza:
A munkaszerződésből kell lennie neked is példányodnak. Nézd meg mi van benne. De ilyet, hogy kettő havi fix bérezés, ilyet nem hallottam, hogy ilyesmiért nem fizet időben. Azt megteheti, hogy a közös megegyezést nem írja alá. De ha ilyen megkésve fizet ki, akkor kérd írásban, hogy az elmaradt fizetésedet haladéktalanul fizesse ki, és írd le, hogy ha nem teszi meg, akkor be fogod nyújtani a rendkívüli felmondást, és kéred a kamatokat. Úgy tudom 12-ig ki kellene fizetnie neki is. A levelet ajánlva küld el neki, és ha nem fizet, fordulj a munkaügyi bírósághoz, és mindenképpen keress másik munkahelyet. Sok szerencsét!
2009. okt. 28. 12:28
 2/7 anonim ***** válasza:

Pedig van két havi bérezés,ha a szerződéskötéskor így egyeznek meg.Én is így kaptam fizetést.A szerződésemben benne volt,hogy ha a helyzet úgy hozza,a munkáltatom igénybe veheti a kettő havi bérezést.A fizetés felét a hó elején a másik felét a hó végén kaptam meg..Igaz ezt csak akkor csinálta a főnököm,amikor neki is elmaradtak a munkafizetésével..De nem panaszkodhattunk,mert aláírtuk,vállaltuk!

A másik,hogy a főnök nem köteles közös megegyezéssel elengedni ha ő nem akar kirúgni..Ha felmondasz azt tudomásul kell vennie,és valószínű,hogy ez lenne a papírra írva,hogy te mondtál fel.Ha esetleg kirúgna(ezt is megteheti,bármi indokkal)még végkielégítést sem kell adnia,mert nem vagy ott 3 éve..(3 év után jár 1 hónap)

Szóval keresd meg a szerződéskötés példányát ami nálad is kell,hogy legyen egy.Olvasd át figyelmesen,és ha benne van a fizetés módjában a két havi fix bérezés,akkor nem tudsz panaszt tenni,hisz aláírtad,vállaltad..HA így neked nem jó,akkor mondj fel..Én úgy tudom,hogy ilyen esetben csak 3 hónapig nem tudsz munkanélkülit intézni...

2009. okt. 28. 13:39
 3/7 A kérdező kommentje:
igen benne van a szerződésben kettő havi bérezés,csak hogy se hónap elején se hónap végén nem kaptam még pénzt. Fizetés előleget kaptam 20-án 10.000 Ft-t
2009. okt. 28. 16:49
 4/7 anonim ***** válasza:
A szerződésben a bérfizetés időpontja nincs benne?
2009. okt. 28. 18:08
 5/7 A kérdező kommentje:
az van benne h 15.éig ki kell fizetnie. felmondanák de nem akarja ugy megirnia papiromat h közös megegyezés,és igy nem kapnék munkanélkülit.
2009. okt. 29. 12:10
 6/7 anonim ***** válasza:

KAMU!

Az Mt. (munka törvénykönyve) a havi fizetést legkésőbb a tárgyhót követő hó 10. napjáig meg kell kapnod!

2009. okt. 30. 17:58
 7/7 A kérdező kommentje:
én is így tudtamh 10-éig kell kifizetnie... De tegnap kaptam csak meg. Sok nem marad belőle,met a mult havi mega mostani számlákat is ebből kell feladnom,mert kitudja jövöhónapban mikor fizet
2009. okt. 31. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!