Mi az a a kettő habi fixes bérezés? Hogyan mondjak fel?
Pedig van két havi bérezés,ha a szerződéskötéskor így egyeznek meg.Én is így kaptam fizetést.A szerződésemben benne volt,hogy ha a helyzet úgy hozza,a munkáltatom igénybe veheti a kettő havi bérezést.A fizetés felét a hó elején a másik felét a hó végén kaptam meg..Igaz ezt csak akkor csinálta a főnököm,amikor neki is elmaradtak a munkafizetésével..De nem panaszkodhattunk,mert aláírtuk,vállaltuk!
A másik,hogy a főnök nem köteles közös megegyezéssel elengedni ha ő nem akar kirúgni..Ha felmondasz azt tudomásul kell vennie,és valószínű,hogy ez lenne a papírra írva,hogy te mondtál fel.Ha esetleg kirúgna(ezt is megteheti,bármi indokkal)még végkielégítést sem kell adnia,mert nem vagy ott 3 éve..(3 év után jár 1 hónap)
Szóval keresd meg a szerződéskötés példányát ami nálad is kell,hogy legyen egy.Olvasd át figyelmesen,és ha benne van a fizetés módjában a két havi fix bérezés,akkor nem tudsz panaszt tenni,hisz aláírtad,vállaltad..HA így neked nem jó,akkor mondj fel..Én úgy tudom,hogy ilyen esetben csak 3 hónapig nem tudsz munkanélkülit intézni...
KAMU!
Az Mt. (munka törvénykönyve) a havi fizetést legkésőbb a tárgyhót követő hó 10. napjáig meg kell kapnod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!