Miért a pénz ural ennyire mindent? Pénz nélkül már élni sem lehet?
Lényegében nem is tudom mit várjak válasznak, csak gondoltam megkérdezem.
Miért a pénz uralja a világot, miért a pénz dönt emberek sorsáról?
Én jó embernek tartom magam, de a pénz eléggé keresztbe tette az életem, nincs normális családom, nincs normális életem, nincs munkahelyem, nem tudok elmenni dolgozni sem mert a reménytelenségtől depressziós és szorongásos beteg lettem. Nincsenek gazdag rokonaim akik segíthetnének. Ennyit ér az élet? Nincs pénzem és végem? Ennyi voltam???
Valaki írhatna pár okos gondolatot erről, hátha segít!
24/F
mennék én dolgozni...
de előbb a depressziót és a szorongásos betegségemet kell legyőzni :S
azt meg a jelenlegi életem okozza, a család, az anyagiak, a reménytelenség :/
A depresszió és a szorongás az bullshit.
Mész és csinálod amit kell. Minden más csak kifogás.
A pénz nem jó vagy rossz, csupán egy motivátor, egy eszköz. Ha így tekintesz rá, akkor sokkal jobb életed lesz.
Te magad vagy, aki felelsz azért, hogy hogyan élsz. 6 éves voltam, amikor a semmibe kerültünk. 0 forintunk volt, nem volt ingatlanunk, semmink sem volt, mert édesanyám elvált az alkoholista apámtól, és minden ráment az addig felhalmozott adósságokra. Nem volt erős családi hátterünk, tulajdonképpen semmink sem volt. Volt, hogy egy alagsori szolgálati lakásban éltünk, édesanyám néhány ezer forintot keresett havonta. Mára, 15 évvel később van saját új építésű családi házunk, autónk, testvéremmel mindketten egyetemre járok, nekem mellette egy korrekt, jól fizető munkám van, ami a tanulmányaimmal kapcsolatos.
Nem nyertünk a lottón, nem helyezkedtünk sehova, de sosem adtuk fel, kitartóan dolgoztunk, tanultunk, küzdöttünk. Ennyi a titok. Tenni kell azért, hogy elérj valamit, nem pedig sajnálkozni.
23 évesen oda jutottam, hogy van egy jó munkám, nagyszerű karrier áll előttem, jobban keresek, mint az átlag, bármit meg tudok javítani, ami elromlik, van egy gyönyörű, okos lány mellettem, és soha egyetlen forintot sem fogadtam el itthonról. Mindezt egy alagsorból, a 0-ról értük el. Szóval minden lehetséges, ha teszel érte.
25-ös tehát 6 éves voltál és 15 évvel később 23?
( Szóval nem 21??? )
Tehát nem anyukád érdeme, hogy megteremtette neked az életet a semmiből szinte, hanem a tied?
Kösz a választ mindenkinek....
igen az utolsónak igaza van :)
Más gyerekként felfogni a dolgot és más felnőttként
meg neki ott volt a segítség, az anyukája, nekem nincs segítségem a két kezemen kívül
"nekem nincs segítségem a két kezemen kívül"
Hát ez a baj! Két kezével nem nagyon lesz senkinek pénze, max. pár prostituáltnak meg bokszolónak, de ők sem sokáig tartják meg. Ha a buksidat használnád gyorsabban haladnál. A szegény emberek között elég kevés az okos.
Azért mi is kellettünk hozzá.
Nélkülöztünk, dolgoztunk, ügyeket intéztünk, és ahogyan írtam, sosem fogadok el pénzt itthonról, megélek a saját jövedelmemből, sőt többször én adok haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!