Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért a pénz ural ennyire...

Miért a pénz ural ennyire mindent? Pénz nélkül már élni sem lehet?

Figyelt kérdés

Lényegében nem is tudom mit várjak válasznak, csak gondoltam megkérdezem.

Miért a pénz uralja a világot, miért a pénz dönt emberek sorsáról?

Én jó embernek tartom magam, de a pénz eléggé keresztbe tette az életem, nincs normális családom, nincs normális életem, nincs munkahelyem, nem tudok elmenni dolgozni sem mert a reménytelenségtől depressziós és szorongásos beteg lettem. Nincsenek gazdag rokonaim akik segíthetnének. Ennyit ér az élet? Nincs pénzem és végem? Ennyi voltam???

Valaki írhatna pár okos gondolatot erről, hátha segít!

24/F

2013. júl. 30. 17:59
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Értem én hogy jobb lenne pénz nélkül,

De mi lenne jobb?

Akkor ingyenélő lenne mindenki,

Márpedig az ingyenélőket senki se szereti.

Ha nincsen pénzed semmire

Ne okold még a világot ennyire.

Boldogok a szegények - mondta egyszer egy pasas,

Élj hát szegényen, s süttesd egész nap a hasad.

2013. júl. 30. 18:42
 12/30 A kérdező kommentje:

"Nem leszel boldog pénzzel. A pénz csak a problémák egy részét oldja meg. Ha rosszak az emberi kapcsolataid, nincs boldog családi életed, rosszul állsz az embertársaidhoz és hasonlók, akkor később sem lesz boldog, csak boldogtalan, sok pénzzel. A pénz csak arra van, hogy a problémáid anyagi vonzata megszűnjön, de nem szünteti meg valamennyi problémád"

Minden problémám anyagi gondból ered :)

Jó ember vagyok, nagyon jó a kapcsolatom az emberekkel, jól tudok kommunikálni, kedves, megértő, tisztelet tudó vagyok.

Igaz családom az sz*r, azon nem segítene a pénz

de lehetne külön életem, ha megtetszene valami a boltban meg tudnám venni, el tudnám hívni a haverokat bulizni egyet a házamba (mert akkor lenne házam ugye, most csak egy putri van) lehetne barátnőm... egyszóval más életem lenne és boldog lennék, úgyhogy nekem senki ne mondja hogy a pénz nem boldogít :)

2013. júl. 30. 18:46
 13/30 anonim ***** válasza:

Ugyanarról beszélünk, csak máshogy mondjuk ki :)

A pénz nálad is és nálam is egy eszköz, ahogy mindenkinél, ennyi már biztos.

Ha bezárnának egy páncélterembe 100 milliárd forinttal, nem hiszem hogy azzal bárki boldog lenne.

Amiket mondtál, azzal is ugyanarra gondolunk: Nem a pénz tenne boldoggá, hanem az, hogy a barátaiddal bulizhatsz, hogy a barátnőddel lehetsz, majd hogy később a családoddal (amit te alapítasz) töltheted az időt.

2013. júl. 30. 18:50
 14/30 A kérdező kommentje:

de ehhez kell a pénz..... :(

egyre inkább azon vagyok hogy nem éri meg jó embernek lenni :)

mi a francnak? mindig a rossz emberekkel történnek jó dolgok...

2013. júl. 30. 18:51
 15/30 anonim ***** válasza:

Mert te ismered a világon az összes ember történetét és ez alapján állítod ezt? Vagy statisztikák alapján? Vagy a szótárunkban eltérőt jelent a rossz?

Nálad mit jelent a jó ember? Miért tartod magad jónak és mik azok a dolgok, amiket már rossznak tartanál? Engedd el magad, válaszolj részletekbe menően :)

2013. júl. 30. 19:00
 16/30 A kérdező kommentje:

jó embernek tartom magam mert ha épp utazok a buszon és fel száll egy idős néni vagy bácsi akkor átadom a helyem, ha látom hogy száll le vagy fel a vonatról valaki és sok cuccal van akkor segítek neki fel/leszállni.

Boltban tisztelettudóan köszönök, szépen megköszönöm ha kiszolgálnak a felvágottaknál, pénztárnál is megköszönöm és elköszönök.

Nem tolakodok a sorban.

Ha a barátimnak kell valami segítsék akkor bármikor számíthatnak rám (fizikai segítség pl.).

Nem szemetelek az utcán, nem nézek le másokat, nem drogozom, nem lopok, nem csalok, nem hazudok.

röviden kb. ennyi :)

2013. júl. 30. 19:23
 17/30 anonim ***** válasza:
És ezek akadályoznak abban, hogy gazdag legyél, illetve szerinted akik gazdagok, azok ezeknek pont az ellenkezőjét csinálva lettek azok?
2013. júl. 30. 19:48
 18/30 anonim ***** válasza:
81%

S ha lenne pénzed akkor nem tudnád átadni az időseknek a helyet, mert nyílván nem tömegközlekdéssel járnál. Ráadásul az utaskiesés miatti járatritkítások következtében mégnagyobb tömegnyomorban lennének utazni szegény aranyos idős nénik és bácsik (akik természetesen szintén csak jó emberek lehetnek, hiszen minden idős jó ember)!

Fel- és leszállásnál sem tudnál segíteni nekik, csomagcipelésben sem, a boltban meg ariszrokrata ficsúrnak néznének, mert gazdag vagy és köszönsz. Nyílván ha lenne pénzed az ökológiai lábnyomod is többszöröse lenne a mostaninak, kvázi

A többi meg idiótaság, attól hogy valaki drogozik még nem lesz rossz ember és te sem leszel jó attól, hogyha nem. Jó emberré attól vállnál mondjuk, ha felemelnéd a szavad és cselekednél a szemetelés ellen, a drog-függőek megmentéséért, az egyenlőségért és igazságért. Gondolom nem teszed, pedig egyikről sem tudom, hogy pénzbe kerülne - sőt, rengeteg önkéntest várnak a világon mindenhol - gondolom felétek is.

De hogy ne csak a "jóság" mellékvágánya felé kalandozzunk térjünk vissza a pénzre. A pénz nem más, mint a problémamegoldóképesség mértéke. Tegyük fel jön egy probléma az életedben: a szegény többnyire úgy áll hozzá, "hogy már megint egy gond, jajjmilesz, jajjmilesz, engem mindig ver az Isten, ez mindig velem történik meg", stb. Aki meg meg tudta csinálni a szerencséjét az életben és sok pénze van az általában úgy, hogy "Oké, itt egy probléma, oldjuk meg!". Valójában ez kicsit kifordított gondolkodásmód, ugyanis nyílván előbb jön a jó problémamegoldó képesség, s utána a pénz, de igaz. Aki egy nagy vállalt éllén áll

2013. júl. 30. 19:52
 19/30 anonim ***** válasza:
81%

Neked nem azért van véged, mert nincs pénzed. Hanem azért, mert így gondolkozol.

Valaki említette, hogy ne hozza fel senki példának az amerikai "nagy álmok" földjén élt milliomosokat. Jó.

Akkor itt van Gattyán György. a 90-es években, közel 30 évesen egy kőművességed volt egy meglehetősen szegény családból.

Ma MO 3. leggazdagabb embere. Nem politikus, sőt, a NAV jószerival havonta táncol a golyóin, mégsem tudják megfogni semmivel.

Ha változtatsz a gondolkodásodon és az önsajnálatból átváltasz a cselekvésbe akkor visszalépsz az életbe. Vagy lenn ragadsz a koszba, a te döntésed.

2013. júl. 30. 20:04
 20/30 A kérdező kommentje:
:)
2013. júl. 30. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!