Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért a pénz ural ennyire...

Miért a pénz ural ennyire mindent? Pénz nélkül már élni sem lehet?

Figyelt kérdés

Lényegében nem is tudom mit várjak válasznak, csak gondoltam megkérdezem.

Miért a pénz uralja a világot, miért a pénz dönt emberek sorsáról?

Én jó embernek tartom magam, de a pénz eléggé keresztbe tette az életem, nincs normális családom, nincs normális életem, nincs munkahelyem, nem tudok elmenni dolgozni sem mert a reménytelenségtől depressziós és szorongásos beteg lettem. Nincsenek gazdag rokonaim akik segíthetnének. Ennyit ér az élet? Nincs pénzem és végem? Ennyi voltam???

Valaki írhatna pár okos gondolatot erről, hátha segít!

24/F

2013. júl. 30. 17:59
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
44%
Pénz nélkül nincs lakás, nincs kaja, nincs semmi. A fő baj amúgy szerintem inkább az, hogy már igazi foglalkozások is alig vannak, ahol valamilyen tevékenységből önállóan pénzt tudsz szerezni. Agyonszabályoznak mindent. Vagy vállalkoznod kell, és járulékokat fizetni a kezdetektől, mikor még bevételed is alig van, vagy munkáltatóknál kuncsorogni munkáért. Irigylem azokat, akik 100 évvel ezelőtt éltek, és ha tudtak valamit, egyszerűen pénzzé tehették ezerféle engedély és papír beszerzése nélkül.
2013. júl. 30. 18:12
 2/30 A kérdező kommentje:

Én is inkább éltem volna 100 vagy 200 évvel ezelőtt :)

Ez a mostani élet nem élet.... vagyis élet, a gazdagoknak, nekem nem

Nekem nem kell ilyen élet :(

2013. júl. 30. 18:18
 3/30 anonim ***** válasza:
87%

A pénz annak a mércéje a társadalomban, hogy te és a családod (főleg fiatalabb korban érvényes a családi rész, de 25-30 éves korától már mindenki teljesen önmagáért felel) mennyit dolgoztatok a sikerért.

Még egyszer mondom, nem a szenvedést méri, tehát nem az van, hogy akinek rosszabb az élete, annak "jár" a több pénz. Hanem, hogy mit tettél azért, hogy jobb legyen.

A te korodban Henry Ford, Thomas Edison még nálad is csóróbbak voltak, később pedig gazdagok és híresek lettek. De a magyar valóságban sem kell messzire menni. A 100 leggazdagabb magyar emberből csak néhányan születtek gazdagnak. Csányi Sándor szarabbul élt ilyen idős korodban, mint most te. És nem kell 100 milliárdodnak lenni, hogy utólérd. Én sem százmilliomos vagyok, de nagyon boldog életet teremtettem magamnak.

Íme néhány könyv, amik megváltoztatták az életemet. A címük azt hiszem sokat elárul a tartalmukról. Jórészt ezekből merítettem azt a motivációt, ami majdnem egy évtized alatt elrepített oda, hogy a semmiből vagyonos ember legyek.

Napoleon Hill: Gondolkozz és gazdagodj

Brian Tracy: Maximális teljesítmény

Dale Carnegie: Hogyan fejezzük be az aggódást és kezdjünk el élni

Bob Proctor: Nem a pénz boldogít

2013. júl. 30. 18:25
 4/30 anonim ***** válasza:
15%
Első vagyok. Ne vegyük már ide azokat, akik Amerikában a "nagy lehetőségek országa" idején gazdagodtak meg. Szerintem most sok embernek sikerülne vinni valamire, ha az állam nem azzal kezdené, hogy ahhoz, hogy egyáltalán megpróbálhass valamit, végezz el egy tanfolyamot/sulit x-százezer forintért, aztán válts ki vállalkozóit, fizess adót és járulékokat egyelőre a semmi után, és ha csinálsz véletlenül 10 Ft profitot, már küldik a nyakadra az ellenőreiket, hogy rádbizonyítsák, hol csaltad el az adót.
2013. júl. 30. 18:30
 5/30 A kérdező kommentje:

És kérhetek pénzt is a könyvekre? :)

ezek biztosan nem 2ft-os könyvek, amiket esélyem sincs megvenni :(

az utolsó címe meg elég irritáló.... "Nem a pénz boldogít"

Hát akkor mi? Adják ide nekem a pénzt és boldog ember leszek!!!

2013. júl. 30. 18:30
 6/30 anonim ***** válasza:
37%
Az összeset le tudod tölteni a netről, de nem érdemes. Olvastam őket, nem alkalmazhatóak az itteni viszonyokhoz. Ilyen "nesze semmi fogd meg jól" lelkesítő szöveg az összes.
2013. júl. 30. 18:32
 7/30 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi! :)
2013. júl. 30. 18:33
 8/30 anonim ***** válasza:
59%

-Miért a pénz ural ennyire mindent?

Hogy az ilyen tehetetlen emberek tudjanak nyavajogni hogy mennyire nem ér semmit az életük.

2013. júl. 30. 18:34
 9/30 A kérdező kommentje:
Köszi a hozzászólást!
2013. júl. 30. 18:35
 10/30 anonim ***** válasza:
81%

4:

Igen, Amerikát már említenem is hiba volt, mert hiába jöttek utána a magyarok a felsorolásban, Amerikát kellett kiemelned. Az én hibám. Szóval akkor maradjunk a mai gazdag magyaroknál, akiknek politikai hátszél nélkül sikerült. Vannak.

5, kérdező: Igen, antikváriumokban a négyet együtt olyan 10 ezerért veheted meg, boltban is kb.

A legolcsóbb a Gondolkozz és gazdagodj és a Hogyan fejezzük be az aggódást és kezdjünk el élni. 2-2 ezerbe kerülnek.

Nem leszel boldog pénzzel. A pénz csak a problémák egy részét oldja meg. Ha rosszak az emberi kapcsolataid, nincs boldog családi életed, rosszul állsz az embertársaidhoz és hasonlók, akkor később sem lesz boldog, csak boldogtalan, sok pénzzel. A pénz csak arra van, hogy a problémáid anyagi vonzata megszűnjön, de nem szünteti meg valamennyi problémádat.

Mondom ezt úgy, hogy voltam szegény mint a templom egere és voltam (azaz vagyok) gazdag is.

6: De pont ez az. Hogy az emberek nem lelkesednek semmiért. Nincs életcéljuk. Szeretnének pénzt, hogy dőzsölhessenek rajta, hogy legyen lakás, tv, nyaralás, autó és hasonlók.

Miután ezek a könyvek által megfogalmaztam a céljaim és naponta emlékeztettem magam rájuk, már volt miért küzdeni. Aki csak csoffadt arccal lógatja az orrát, hogy milyen rossz neki, az ott is fog maradni.

Mikor kezembe került az első ilyen könyv, a 3 napra való ételem egy zacskó rizs volt és csak a tulaj jóvoltából nem kerültem utcára az albérletemből. Most mégis annyi pénzem van, hogy akár a felének az elvesztése sem ingatná meg az én és családom hétköznapi életvitelét. Ezt csak azért mondom, hogy lássátok, honnan hová vittem és szerintem ezeknek a könyveknek piszok sok köze volt hozzá.

Vagy most is, engedj meg még egy hozzászólást. Azt tanácsolod, hogy ne olvassa el a kérdező a könyveket. Miért ne? Mit veszít vele? Ahogy olvasom, olyan nagy kakiban van, hogy ennél rosszabb már nem lehet neki, ha olvassa őket, ha nem.

2013. júl. 30. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!