Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy van most a szabadság a...

Hogy van most a szabadság a munkahelyváltáskor?

Figyelt kérdés

Idén áprilisban kezdtem a mostani helyen dolgozni, ennek értelmében 12 nap szabadságom van.

Augusztusban valószínűleg szeretnék innen leszámolni egy új munka miatt, ahol gondolom megint kiszámolják időarányosan, hogy mennyi szabadság jár.

De az előző helyen lévő szabadságomat ki kell venni?

Mert van aki azt mondja, hogy addig nem engednek leszámolni, amíg van bent szabadságom, ami járt volna.

2013. júl. 3. 14:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha nem tudod kivenni, akkor kifizetik. A munkáltatóval kell megegyezned ezügyben.
2013. júl. 3. 14:42
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez meg egyezésen múlik. Ha lesz felmondási idő általában abba szokták ezt beletenni, tehát megmondod hogy Augusztus 15-én felmondanál akkor mondjuk augusztus elsején a munkáltatód elküld szabira, az idő alatt benne leszel a rendszerbe és amikor leketyeg akkor 15-én már csak a felmondásért kell bemenned és szevasz.

Hallottam olyanról bár lehet már ez változott hogy a szabadságot átviheted a másik munkahelyre de ez a két munkahelytől függ hogyan egyeztek bele, viszont akkor az új munkahelyeden is kivetetik veled ha túl sok van még akár az első munkanapon is csak mert én ilyet is hallottam, de ezt ne vedd készpénznek.

Ha azonnal fel akarsz mondani akkor ugye ki kell fizessék.

2013. júl. 3. 15:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Másik munkahelyre nem viheted át a szabit.
2013. júl. 3. 15:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Felmondási időm nincs.
2013. júl. 3. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!