Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Közmunkásoknak hány nap...

Közmunkásoknak hány nap szabadság jár egy évben?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 2. 15:25
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Ez nem általános.

Függ a közmunkás életkorától, mert ugye minél idősebb valaki, ott emelkednek a szabadságok száma, hogy van-e gyereke, mert az után is lehet szabadságot igényelni, hogy mennyi időre hívják be és az évi szabadságok számát arra az időre leosztva adják ki.

Tehát mint bármilyen más munkahelyen.

2013. ápr. 2. 16:08
 2/8 anonim ***** válasza:

Már tavaly sem annyi járt, mint bármely más munkahelyen (mellesleg a közszférában is több szabadság jár, mint a versenyszférában, tehát még ezeken a munkahelyeken sem egyforma a szabadság mértéke)

A közmunkásoknál mindenkinek 20 nap szabadság jár, függetlenül az életkorától és az esetleges gyerekek számától.

"A közmunkásoknak 20 nap jár

A 128 oldalt kitevő átmeneti rendelkezésekről szóló törvénycsomag jórészt jogharmonizáció, de néhány további érdemi rendelkezést is tartalmaz. A szabadság kérdésében például a közfoglalkoztatási törvényt illetően is.

Ebben az évben a Start munkaprogramok keretében újra hosszabb időtávra és teljes munkaidőben alkalmazzák a közfoglalkoztatottakat. A közfoglalkoztatásról szóló törvény most azzal egészül ki, hogy a közfoglalkoztatottaknak évi 20 munkanap szabadság jár, pótszabadságról pedig nincs szó, sem gyermek, sem életkor után.

Kimondja továbbá, hogy a közfoglalkoztatottakra nem vonatkoznak a munka törvénykönyve például rendkívüli munkaidőre (túlórára), szabadságkiadásra stb. vonatkozó rendelkezései."

[link]

2013. ápr. 2. 19:05
 3/8 anonim ***** válasza:
80%
Micsoda szemetseg....
2013. ápr. 2. 19:05
 4/8 anonim ***** válasza:
59%

Én pedig megcáfolnám a kettes választ.

Ugyanis tavaly volt közmunkán a férjem és a kora alapján meghatározott szabadságot kapta és a gyerekünk után is kapott plusz szabad napot.

Akkor most mi van?

2013. ápr. 2. 19:13
 5/8 anonim ***** válasza:

Az van, hogy a férjed vagy a jogszabály változás előtt lett közmunkás, vagy az ügyintéző nem volt tisztában a hatályos jogszabályokkal.

" 2011. évi CVI. törvény

a közfoglalkoztatásról és a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó, valamint egyéb törvények módosításáról

...

2.§ (4a) A közfoglalkoztatottat megillető szabadság mértéke naptári évenként 20 munkanap.

...

Beiktatta: 2012. évi LXXXVI. törvény 74§ (5). Hatályos: 2012. VII. 1-től."

[link]

"2. § (1) A közfoglalkoztatási jogviszonyra az Mt. szabályai alkalmazandók, a (2)-(5) bekezdésben meghatározott eltérésekkel.

(4a)13 A közfoglalkoztatottat megillető szabadság mértéke naptári évenként 20 munkanap.

(4b)14 A közfoglalkoztatott részére, ha a jogviszonya év közben kezdődött vagy szűnt meg, a (4a) bekezdésben meghatározott szabadság arányos része jár."

[link]

Cáfolhatsz 4-es válaszoló, de a törvény szerint csak 20 nap jár.

Örülj, ha a ti ügyintézőtök nincs tisztában a változással és a MT szerint adja a szabit.

2013. ápr. 2. 19:47
 6/8 anonim ***** válasza:
58%

Nem olyan értelemben akarlak cáfolni, hogy nem jó dolgokat írsz, csak valóban akkor, amikor tavaly volt közmunkás a férjem, akkor nem így volt.

És valószínűleg akkor ez a jogszabály utána jött be, ebben igazad lehet.

Amúgy szégyen, hogy a mai világban segélyt azt senkinek nem akarnak adni, ha véletlenül közmunkára kell mennie az embernek, már emberszámba sem veszik, már a munkája sem ér annyit, mint egy rendes dolgozónak, de munkahelyeket bezzeg nem teremtenek, hogy ne legyen ennyi segélyes és közmunkás!:(

2013. ápr. 2. 20:03
 7/8 anonim válasza:
Egy hete - november 18-án - kezdtem el "közmunkáskodni" és én is igazolhatom; 20 nap szabi jár. (Illetve annak a részarányos hányada.)
2013. nov. 22. 18:48
 8/8 anonim válasza:
6-7 napot kaptam 4 hónapra,1,5 hónapra 3 napot. Kortól függetlenül mindenki. Mos 11 hónapra vagyok de nem tudom a szabim mennyiségét.
2014. szept. 2. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!