Próbaidő alatt jár szabadság?
Hát gyakorlatilag próbaidő alatt tényleg nem szoktak szabit adni. Elvileg jár, mert ha esetleg a próbaidő lejártával elküldenének, akkor az arra az időtartamra járó szabit ki kell fizetniük. Legalábbis így tudom. Tehát elvileg jár, de gakorlatilag nem szokták kiadni.
El kéne dönteni, hogy mi a fontosabb, az a 2 nap, vagy a munkád. Elhiszem, hogy fontos lenne, de ha nagyon erősködsz, illetve ha megjátszod a táppénzt (amiről úgy is tudni fogják, hogy igazából nem beteg vagy pont akkor mikorra szabit akartál), könnyen lehet, hogy nem tartanak meg.
Hivatalosan a szabadságod felével te rendelkezel.
A gyakorlatban ha próbaidő alatt szabid kérsz egy egy oltári nagy feketepont, ha bejátszod a táppénzt az 99%, hogy vissza se kell már menned 4-én dolgozni.
Lehet, hogy neked is kiadták volna most, de mint ahogy te is írtad, most mások is el akarnak menni, így logikus, hogy inkább őket engedik el, nem a próbaidősöket. Lehet, hogy húsvétkor nem volt ilyen "szabidömping".
De ez csak egy tipp, hogy megpróbáljak valami következetességet találni, de lehet, hogy csak úgy pofára megy a dolog, ezt nem tudom.
Próbálj meg még beszélni velük, és ha nem sikerül, akkor meg menj táppénzre, végül is tényleg kórházba mész.
próbaidő alatt nem érdemes szabira menned, ha még annál a munkahelynél akarsz dolgozni tovább.
Én főnököm, a sok túlórám miatt, volt hogy csak úgy elengedett előbb néha 1-2 órával. de nem próbaidő alatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!