Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Felmondás határozott idejű...

Felmondás határozott idejű szerződéssel?

Figyelt kérdés
március óta dolgozok, június 1-től járt le a próbaidő, így már februárig határozott idejű szerződéssel vagyok, viszont most mennék július 1-től külföldre dolgozni, bár ez még nem 100%, még nem is szóltam a munkahelyen, de megtehetik h nem engednek el? ha esetleg nem engednek, de úgyis elmegyek, az szerződésszegésnek minősül, és ilyenkor mi van, megbüntetnek, beperelnek?
2013. jún. 17. 13:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Miért gondolja mindenki azt, hogy csak úgy elmehet bárhonnan? Ha lejárt a próbaidő, akkor vonatkoznak rád a szabályok, felmondási idő 60 nap, hacsak nem egyeztetek meg a munkaszerződésben másként.

Ha előbb lelépsz, kifizetheted a teljes felmondási időszakot + valamennyi kamatot, büntetést.

2013. jún. 17. 13:44
 2/4 A kérdező kommentje:

nem gondolom, ezért kérdezem.

biztos, hogy 60 nap?

[link]

itt 30 napot ír.

tudom surmóság, de nem igazán értek ezekhez a jogszabályokhoz.

2013. jún. 17. 13:46
 3/4 anonim ***** válasza:
ja igen, a pár hónappal ezelőtti módosítás. 30 nap, ott a pont.
2013. jún. 17. 14:20
 4/4 A kérdező kommentje:

köszi a választ.

így már megéri kimennem akkor is, ha ki kell fizetnem az egy havi bért, meg valamennyit. 5x annyit keresnék kint,

2013. jún. 17. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!