Mit tud tenni a munkáltatóm, ha határozott idejű szerződéssel vagyok a cégnél, és egyik napról a másikra nem megyek be dolgozni?
Az már viszont rosszabb, ha nem kirúg rendkívüli felmondással, hanem munkaügyi pert akaszt a nyakadba.
Mondjál fel rendes felmondással, annak csak 30 nap a ledolgozandója (határozott idejűt is meg lehet szüntetni rendes felmondással a határozott idő lejárta előtt)
Épp most kaptam egy másik csatornán választ egy ügyvédtől:
"A Munka Törvénykönyve szerint ha a munkavállaló munkaviszonyát nem szabályszerűen szünteti meg, köteles a munkáltató számára a rá irányadó felmondási időre járó átlagkeresetének megfelelő összeget megfizetni. Amennyiben a munkavállaló munkaviszonyának megszüntetése kizárólag azért jogellenes, mert a felmondási idő egy részét nem tölti le, megtérítési kötelezettsége a le nem töltött idővel arányos. Ha a munkavállaló a határozott időtartamú munkaviszonyát szünteti meg jogellenesen, a fent meghatározottakat megfelelően kell alkalmazni. Ha azonban a határozott időből még hátralévő időtartam rövidebb mint a fenti időtartam, a munkáltató csak a hátralévő időre járó átlagkereset megfizetését követelheti. A munkáltató jogosult továbbá a fentieken túl kárának érvényesítésére is, ha kár éri őt a munkaviszony megszüntetése miatt (pl. egy megrendelést nem tud teljesíteni, stb.)."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!