Megéri e aranyba fektetni hosszútávon?
Hosszútávon szerintem megéri, bár most nagyon nem tudják mi lesz az arannyal, se fölfelé nem tud kitörni, se lefelé.
Pont ez a lényeg amúgy, hogy ebbe olyan pénzt kell tenni, ami biztos (99%-ra) nem fog kelleni és nem kell kényszerből rosszabb áron eladnod.
A másik meg, hogy nem zaciba kell visszavinni.
Amúgy az arany befektetésektől nem azt kell várni, hogy milliomos leszel, ez csak értékállóságot biztosít a pénzednek, az infláció meg hasonló huncutságok ellen.
Igen. De az arany mindig is hosszútávú befektetés volt, ezen nem kell meglepődni.
Meg a gazdagabbak, akiknek tényleg nem valószínű, hogy szükségük lesz rá, ez egy biztos dolog, hogy ne értéktelenedjen el a pénzük a semmittevésben.
Valahol hallottam egy ilyet, meg nem mondom hol: hogyha sok pénzed van akkor egyharmad részét fektesd aranyba, egyharmad részét ingatlanba és egy harmad részét értékpapírba, mert valamelyik a három közül mindig megy.
Tényleg, a Frizbiben nemrég. :)
Hát igen ez nem a pár millió forintok játéka.
Aranyba NEM úgy kell befektetni, hogy ékszert, törtaranyat vagy egyéb dolgokat veszel belőle, majd a zaciban/ékszerésznél eladod!
Van külön befektetési arany (rudak, lapok, érmék). Ezeknek napi árfolyama van (természetesen itt is van vételi és eladási árfolyam, de nem olyan hatalmas a különbség, mint az utcai felvásárlóknál).
A gugliban keress "befektetési arany" címszavakra.
De itt egy példa honlap, hogy miről is szól a dolog:
Az előző vagyok, itt van még egy hasznos link, ezt mindenképp olvasd el:
Nagyon jól leírták miért befektetési aranyt kell venni ha arany emelkedésre spekulálsz, anyit tennék hozzá, hogy a befektetési aranynak nincs áfa, vonzata mig az ékszerenek igen.
Ja és arany egy ideje esésben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!