Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Reális ha 80. 000-90. 000...

Reális ha 80. 000-90. 000 alatt nem dolgoznék már sehol sem hosszútávon?

Figyelt kérdés
Dolgoztam már 35.000-45.000-ekért is, nem is rövid ideig. Legnagyobb fizetésem az 55.000 volt. Már nem dolgoznék sehol ennyiért, inkább külföld akkor. Hosszútávban gondolkodom főleg.
2012. aug. 26. 17:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%

Reális.

Nem tudom mihez értesz, de annyi pénzből csak éhen halni vagy máson élősködni lehet.

2012. aug. 26. 17:26
 2/12 anonim ***** válasza:
76%
Külföldön sincs kolbászból a kerítés. Ha ennivalóra nincs pénzed, majd dolgozni fog éhbérért is.
2012. aug. 26. 17:26
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Valóban nincs kolbászból a kerítés külföldön. De ott legalább van kerítés, itthon meg az sincs.

Ismerek nem egy embert, aki kiment, mind 10x jobban él, mint itthon.

2012. aug. 26. 17:29
 4/12 A kérdező kommentje:
Egy barátnőm is most megy ki hajóra dolgozni, kettő másik már kint van, egy ismerős párom pedig külföldre megy, egy másik pedig ezt tervezi.. Már viccelődve szoktam mondogatni, hogy mindenki elmegy, akit csak ismerek, és akikkel barátkozom.
2012. aug. 26. 17:32
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor mire vársz? Indulj neki!

Viszont ahhoz, hogy nekiindulj, valahonnan elő kell teremtened rá a pénzt.

2012. aug. 26. 17:32
 6/12 anonim válasza:
100%

Régebben azért a 35.000-ért többet vásároltál, mint ma a 90.000-ből. Teljesen reális a dolog. A 80.000 még sokszor a rezsire is kevés (főleg télen), de a munkahely miatt többet kell enned, mosnod, meg kell venni a munkaruhát, a munkacipőt, ezekhez a tisztítószereket, be kell járnod stb.

Bár a bérek a betöltött munkakörtől és a munkaidőtől is függnek. Pl. a 6 órás részmunkaidőnél egy betanított munkás munkakörben elfogadhatónak tartom a 80.000 Ft-os fizetést.

De ha már 8 órát dolgozol, még segéd/betanított munka esetében is legalább 100.000-et fizethetnének (de sajnos nem kötelező).

Bár láttam olyan álláshirdetést is, hogy a 4 órás részmunkaidőnél ajánlottak 80.000 Ft feletti fizetést, viszont megkövetelt egy minimum szakképzettséget annak a munkakörnek az ellátása, mert felelősségteljes munka volt.

2012. aug. 26. 17:40
 7/12 anonim ***** válasza:
86%

ma 17:40

A számításoddal semmi bajom. Viszont áruld el, miből akar valaki megélni, ah nem dolgozik?

Ma, ha van állás, valamennyi fizetéssel, okos ember elfogadja. van némi bevétele, és mellette bőszen kereshet jobbat. A váltás ma nagyon könnyű. Ma dolgozol, holnap beintesz.

2012. aug. 26. 17:50
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Kolbászból nincs, de én most jöttem haza Spo.-ból, ahol 4X annyi a fizetés és feleannyiért ettem-ruházkodtam, mint itthon. Megyek vissza hamarosan.

Mondjuk érdemes beszélni a nyelvet...

2012. aug. 26. 19:14
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én 18 éves vagyok, jövőre érettségizek. Addig megtanulok angolul ill., spanyolul és megyek külföldre "szabad futónak", lesz ami lesz. Jelenleg mondhatni, hogy "stabil anyagi helyzetünk van". Értem úgy, hogy hó végére pont kijövünk (félre tenni nem tudunk). Anyám takarít: 60 ezeret keres, apám gyárban dolgozik, ő 140-150 ezeret keres. Van egy bátyám, aki még tanul. Szóval végignéztem ahogy a szüleim a rendszerváltás után (a szakmájukban nem tudtak tovább dolgozni, hála privatizációnak) szinte a semmiért dogoztak. Folytonos veszekedés a pénz miatt, a stressz a megélhetés miatt. Mára amennyire tudtunk stabilizálódtunk, de a szüleim nagyon megsínylették. Jelenleg úgy vannak, hogy bármikor kirúghatják őket, szóval nem lehet tudni mennyire hosszútávú a jelenlegi anyagi forrás, ezért nem is tervezek fősulira, ill. egyetemre, esetleg majd, ha már keresni fogok. Szóval a lényeg, hogy akinek a szülei nem állnak úgy anyagilag, hogy tovább tudjon tanulni és van egy kis sütni valója a kimegy külföldre.

Szeretnék tovább tanulni, de mivel annyira nem vagyok jó, hogy ösztöndíjat kapjak, és nem is kapnék mivel 2 szülőm dolgozik és csak 2-en vagyunk testvérek.

Amit tudok most össze spórolok és amit autodidakta módon megtanulok pl. nyelv, alap programozás + grafika és művelődök, utána megyek külföldre.

Nem tudom miért írtam le, na mindegy ez van.

2012. aug. 26. 19:25
 10/12 anonim ***** válasza:
Az lenne a jó, ha nettó 150 alatt MINDEN munkás nemet mondana a bérre. Mert amíg lesz olyan, aki 47ezerét is elmegy, addig azt fogják felvenni. De ha egyszer mindenkinél minimum lenne a 150, akkor nem válogathatnának a cégek!
2012. aug. 27. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!