Mi a velemenyetek arrol, hogy a Nu Skin mostanaban plakaton es radioban is hirdeti a termekeit?
"meg tudod mondani, hogy a cég termékeiből a cég viszonteladóinak mekkora a jövedelme?"
vs.
"pont ezért a cég határozza meg a fogyasztói árat, az alvállalkozók pedig nem árrésből, hanem jutalékból profitálnak"
:) Nem tudom, felfogod-e, hogy a két gondolatod üti egymást.
Egyébként tévedsz, mi árrésből is profitálunk és jutalékból is.
"A világ összes MLM cége nevében te, egy személyben nyugodtan kijelentheted ezt."
Könnyen cáfolható lenne ez, ha nem lenne igaz. Rajta, mutass csak egy céget, és a sárba döngölted az állításomat. Csak egyetlen céget kellene találnod, és már nyertél is.
"azért lett ez a nagy hiszti. "
Nagy hiszti azért lett, mert belefutottál a NOI-ba, meg a haverod az 1mrd-os elszámolásba. Én leírtam a számokat, onnan lezártam volna az ügyet. Ti viszont onnantól kényszeresen valami hibát akartok találni a hozzászólásaimban. A haveroddal megbeszéltük, hogy a magyar leányvállalat veszteségének semmi köze a világpiaci pozícióhoz.
"az értékesítés nettó árbevétele közötti különbséget sem vagy képes felismerni"
Te meg azt nem ismered fel, hogy az egyik kiinduló adata a másik számításának. Neked még egyszer: "ennyi és ennyi jövedelmet produkáltak. (Az üzleti terv, a dokumentált bevételeik és a becsült működési költségeik alapján.) "
"Hogy lenne már irreleváns, hogy van-e saját árképzésük? Eleve, MLM-ről beszélünk, saját árképzéssel árverseny alakulhatna ki a piacon"
Igen, árverseny kialakulhatna, ha lenne értelme. De mivel az én vevőimnek még soha senki más nem ajánlott Amway terméket, nincs kivel versenyezni. Amúgy ha fix ár lenne, úgy nem lehetne versenyezni, hogy a jutalékomból visszaadok a vevőnek, vagy más kedvezménnyel csábítom magamhoz (a jutalékom terhére)? Ugyan már! Te úgy globálisan a kereskedelemhez vagy ennyire zöldfülű, nemcsak az MLM-hez és a könyveléshez?!?
Itt fejeztem be veled. Sajnállak, komolyan fogyatékkal élsz.
Elolvastad egyáltalán amit idézgetsz? A két dolog teljesen másról szól, hogy ütnék már egymást?
Nincs türelmem tovább magyarázni.
Zárójelben meg:
De egyébként ettől is nyilván elhatárolódik a komplett MLM szakma...
"Itt fejeztem be veled."
Ah, na végre!
Pláne, hogy nem sikerült MLM céget találnod, aki azt mondja magáról, hogy nem költ reklámra.
FLP:
Amway:
(régi, de a forrás itt is meg van jelölve, eléggé sok helyen idézik)
MLM-es előadások is vannak youtube-on, most azokat nem fogom egyesével végignézni, hogy melyikben hol hangzik el ilyesmi.
A korábbi válaszolók számára sem volt újdonság, biztos mi páran találtuk ki, meg terjesztjük ezt, mi?
Soroljam fel, neked, avagy nektek névtelen arcok hány olyan állításotok volt amit semmivel nem támasztottatok alá? És ha kérjük, jön az arcoskodás, hogy mi nem tudjuk miről vitatkozunk, meg hogy mi nézzünk utána. Dumáltok a levegőbe, de csak a pofátok nagy, pont mint Észak-Koreának.
Na, mégse fejezted be velem. Kár, őszintén mondom. Azóta is kitartóan terheled a google szervereit, és beidézel két honlapot, amelyek közül egyik sem MLM cég.
NuSkin, FLP és Amway. Inkább menj fel ezeknek a honlapjára, elég ezeket átböngészned. Aztán mondd azt, valóban, a cégek nem mondanak ilyet, tévedtem. (Mondjuk ilyen még nem hagyta el a szádat, furcsa lenne, mi?) De egyszerű az is, ha keresel mondjuk szponzorált eseményeket. Azt egyszerű találni, és az is marketing, simán beláthatod, hogy persze, hogy költenek rá. És ha költenek, miért mondanák, hogy nem? (De OK, tegyük fel holnap azt mondják, hogy nem költenek, és te szembesíted a kijelentésükkel őket. Na akkor mi a frász van?!?)
Mondom fogyatékkal élsz... Tényleg az kéne, hogy megmondjam hányadik sorban hányadik szótól hányadik szóig olvasd el? Az amway saját kiadványa a forrás, a másik megy egy FLP-s hálózatépítő saját oldala.
Nem mellesleg, az állításunk nem az volt, hogy az MLM cégek nem költenek reklámra, hanem hogy a propagandájuk része ezen állítás, ami amúgy nyilvánvalóan nem igaz, de ezt nem fejtem ki mégegyszer. Lehet még ezt a kettőt sem sikerült elválasztanod fejben, legalábbis ahogy írsz ezt nem tudom követni.
De verheted tovább a palávert nyugodtan, hogy ezek nem MLM cégek oldalai, és hogy ezt nyilván én, vagy valamelyik másik válaszoló találta csak ki.
Nem tudom valódi vállalkozásod volt e valaha...
De...
"Az Amway beszámolójában nyilván nincs benne az, hogy a termékforgalmazó partnerek 30% árréssel adnak túl a termékeken"
Mivel ugye az eredeti kérdés, mint marketing költségekre irányult, az adószámos magánszemély, egyéni vállalkozó, vagy társas vállalkozó árréséhez ez esetben semmi köze.
Ettől függetlenül erre én is kíváncsi voltam, hogy hol van benne? Vagy honnan jött ez a szám, mint tény?
Ha üzleti tervben, nos igen.. annak még a nevében is benne van, hogy terv. Azt célszerű monitoringozni időről-időre.
Ahogy pl. egy cash flowt is. Csinálni egy tervet, meg egy megvalósítást. Ezt csak azért mondanám, mert pl. időről időre Vaterán feltűnik egy eSpring ( [link]
)"féláron"....
Itt hiába, hogy ezt tartalmazza az üzleti terv, ha nem sikerül 250 ezerért eladni.. Így nehéz lenne beszélni + 30% árrésről és még Amway jutalékról, pláne úgy hogy a kiskereskedelmi (fogyasztói) árakat sem Te szabod, hanem a cég a tervében. Ami mindaddig csak terv marad, amíg a tényleges megvalósítás meg nem történik. És hát csak egy példa a megvalósításra... Nem látom a +30%-ot valahogy ezeknél sem:
Persze változnak az idők. 2007- ben sok minden történt, ahogy azután is. pl. a másfél milliárdos bírság esete ugye... Ami azután céltartalékként fel lett halmozva,és botrány az ukrán piacnyitás körül, stb. Majd feloldásra és felhasználásra is került az összeg, lévén fellbezték a másodfokot.Egy esetleges kifizetés esetén, viszont igencsak mínuszos lett volna már a 2009-2010-es év is, vagy épp amíg nem volt korlátja a veszteség elhatárolásnak, nem úgy mint 2011-ben, addig elég jól lehetet manikűrözni ezeket az adatokat. Épp ezért is mondtam már 2 éve,hogy ez igazából csak játék a számokkal, mint az flp-nél is az üzem szerinti eredmény mínuszából pluszos mérleg "kreálása". Még úgyis, hogy a elábé szint igencsak magas.
Szakmailag és nevezéktanban talán ezek is bevonhatók a bruttón felül, ami ugye meg se jelenik a könyvelésben,hiszen a nettó a lényeg és nem az Áfa tartalom, vagy épp áfa fizetési kötelezettség.
Én annyira nem vagyok jártas a könyvelésben, mint IceTruck Killer, de láttam és hát írtam már alá pár éves beszámolót, igaz én csak mikrovállalkozás vezetőjeként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!