Mi a velemenyetek arrol, hogy a Nu Skin mostanaban plakaton es radioban is hirdeti a termekeit?
Na mi van, utolsó dolgod este, hogy írsz, aztán első dolgod reggel, hogy válaszolsz magadnak? Nincs életed? :)
Ráadásul csak ilyen ostobaságok jönnek ki belőled:
"jövedelemről beszéltél, ami közel sem egyenlő a nettó árbevétellel"
Na mégegyszer:
"...tudod, hogy a hálózat nagyjából mekkora költséggel működik, így a bevételéből megvan nagyságrendileg a jövedelme."
"legalább már valamivel megpróbáltad alátámasztani amiket írtál"
És TE erre a szintre mikor tervezel eljutni?
Nem tudom a magasröptű logikádat követni, de szerinted a nettó árbevétel egyenlő a jövedelemmel? Ugyanis te jövedelmet írtál anno, amit "nettó működési árbevételből" számoltál.
Ha igen akkor nekem nincs több kérdésem.
"...tudod, hogy a hálózat nagyjából mekkora költséggel működik, így a bevételéből megvan nagyságrendileg a jövedelme."
Ha tudod, hogy a pitagórasz tétel hogyan működik, így a háromszög két oldalából megvan a harmadik. Szerinted azt írtam, hogy a két oldala egyenlő a harmadikkal? Ilyen kérdésedből ne is legyen több...
Jössz ezzel pont te, aki a nuskin alatt elkezdtél okoskodni az amwayről, és nagyjából ugyanakkor írtál mint én. Mindenki magából indul ki. Persze, mert már látod, hogy beégtél, meg se kíséreled megválaszolni a keresztkérdéseket, mert abból pláne látszana a fogalmatlanságod.
Ez a sok nagyképű mellébeszélés is csak megvilágítja a hozzá nem értésedet.
"Ebből számítva a termékforgalmazók jövedelme cirka 2.6mrd"
Ezt írtad. De ha a te számaiddal a te logikád alapján dolgozunk, még mindig csak a nettó árbevételeknél tartunk. Továbbá az sem derül ki, hogy a 30%-os kiskereskedői, alvállalkozói, vagy ha úgy tetszik hálózatépítői árrés arányát honnan vetted.
"És TE erre a szintre mikor tervezel eljutni?"
Összeszámolni is nagy meló lenne már hány kérdés ment el a füled mellett, az pedig hogy fel sem fogod amiket írunk nem jelenti azt, hogy nem alátámasztottak az állításaink.
"még mindig csak a nettó árbevételeknél tartunk"
Fú, mint a pszichiátrián. Mindegy, mégegyszer. Igen, árbevételeknél tartunk, de mivel ...
"a 30%-os kiskereskedői [...] árrés arányát honnan vetted."
Nos, aki nem tudja, miről vitatkozik, az nem tudja, a másik fél mit honnan vesz. Tipp: üzleti terv.
Egyébként nem teljesen mindegy, honnan vettem?
Amúgy igen, beégtem.. :) Említettem pár tényt.
1; Az MLM cégek nem beszélnek arról, hogy ne lenne marketing vagy reklámköltségük. Igaz.
2; Az Amway a piacvezető MLM cég. Igaz.
3; Az egyik elmúlt évben a disztribútorok átlagosan ennyi és ennyi jövedelmet produkáltak. (Az üzleti terv, a dokumentált bevételeik és a becsült működési költségeik alapján.)
Ezt az utolsót megpróbáltátok elmésen cáfolni, az sem jött össze. Először azt hittétek, elszámoltam egy milliárddal, aztán hopp, mégsem. Ekkor mi maradt, kavarni egy kicsit, hogy a bevétel nem egyenlő a jövedelemmel. :) Persze, senki sem állította.. :)
Te még közben ROTFL közepette megmutattad, hogy nem tudsz a NOI-ról.
És milyen keresztkérdésekről beszélsz?
"Nettó? Bruttó? Adó? Könyvelés?"
Ez keresztkérdés? :) Ez zavart mellébeszélés, nem más.
"A kereskedői árrés akkor jutalék? Az alvállalkozóknak akkor van saját árképzésük?"
Ez a keresztkérdés? Ez semmi. Kákán csomókeresés, szőrszálhasogatás. Bocs, de figyelmen kívül hagyom. Az, hogy árrés, vagy jutalék, vagy bónusz, teljesen mindegy. Profitnövelő tényező. És a buta de arrogáns társad megfeledkezett róla, ugyanis nem tudja, miről vitázik. Az, hogy saját árképzésük van, vagy nincs, irreleváns. A terv szerint ajánlott árképzésük van. Igen, elképzelhető, hogy egy fogkrémet utána ingyen adtak tovább, ez esetben 100% a veszteségük. Az is lehet, hogy egy milliárdért, ez esetben rohadt nagy a nyereségük. Úgyhogy talán maradjunk annál, hogy a terv szerinti 30%-os árréssel dolgoznak, mint gyakorlatilag mindenki, akárkit is megkérdeznél közülük...
Úgyhogy mivel nagyságrendi számról beszéltem, felesleges filléreskedned. Inkább mutass számolást, ami alapján neked más jön ki. Ja, na AZ már meghaladja a képességeidet, mi? Gondoltam. Te könyvelési mágus! ;) Mekkora öngólt rúgtál, atyaég! Most sem térek észhez. És hogy erőlködsz, hogy elfelejtődjön. Majd beszarsz, úgy dülled a szemed tőle! xD
"nem alátámasztottak az állításaink."
Nincsenek is állításaitok! Ez a legszebb! :)
"Egyébként nem teljesen mindegy, honnan vettem?"
Hogy lenne már mindegy? Ránézel akármelyik cég mérlegére, és abból meg tudod mondani, hogy a cég termékeiből a cég viszonteladóinak mekkora a jövedelme? Ez esetleg nagyon szélsőséges esetekben, szélsőséges áruk kapcsán igaz, úgymint mondjuk a kőolaj. És ahhoz is tisztában kell lenni még egyéb tényezőkkel.
És most ki jön azzal, hogy ő jobban tudja, és mi meg mit firtatjuk? Te tudod jobban, mert te ismered az üzletpolitikát és kész. Mi meg bizonyítsuk be magunknak, ha tudjuk, csak kár hogy lehetetlen, mert csak írogatsz össze vissza.
"Az MLM cégek nem beszélnek arról, hogy ne lenne marketing vagy reklámköltségük."
A világ összes MLM cége nevében te, egy személyben nyugodtan kijelentheted ezt. Ellenben minimum ketten vagyunk már itt akik eléggé elterjedt MLM-es mantrának látják az ilyen kijelentéseket. Az első válaszokból is eléggé ez tűnik ki. Persze nyugodtan le lehet tagadni, mint ahogyan minden marketingtúlzást is, amit ugye a független hálózatépítők szóban tesznek.
Az Amway piacvezető pozícióját ki vitatta? Csak meg lett említve, hogy a cég veszteséges, amúgy gondolom ez bántotta meg a pici érzékeny lelkedet, azért lett ez a nagy hiszti.
A számokat inkább hagyjuk is, ha egyszer a jövedelem és az értékesítés nettó árbevétele közötti különbséget sem vagy képes felismerni.
A keresztkérdésektől pedig látszik hogy félsz, mint a tűztől, mert csak még jobban kitűnne az ostobaságod. Ennyit tudsz, lesöpörni őket annyival, hogy az csomó keresés a kákán.
Hogy lenne már irreleváns, hogy van-e saját árképzésük? Eleve, MLM-ről beszélünk, saját árképzéssel árverseny alakulhatna ki a piacon, pont ezért a cég határozza meg a fogyasztói árat, az alvállalkozók pedig nem árrésből, hanem jutalékból profitálnak. Ez utóbbi két fogalom szintén jól elhatárolható egymástól, de ez is már szintén magas lehet neked. De amúgy én vagyok a fogalmatlan az MLM terén....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!