Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy működik a követő stop...

Hogy működik a követő stop megbízás a tőzsdén?

Figyelt kérdés

Nyitottam egy pozíciót, beállítottam a nyereséges zárást, a veszteséges zárást és beállítottam a követő stopot ha jól emelkedik az árfolyam, akkor bőven a nyereség fölött zárja a pozíciómat.

Erre ma belépek és látom, hogy a az árfolyam jóval a nyereség fölött van. Ránézek a lezárt pozíciómra és látom, hogy veszteséggel zárt a pocicipóm követő stop felhívással . Azon felül, hogy elvesztettem a pénzt, valaki elmagyarázná nekem, hogy hogy működik a követő stop megbízás ? Én úgy tudtam, hogyha az árfolyam eléri a nyereségnek meghatározott összeget akkor aktiválódik, és ha tovább emelkedik annyival emeli a nyereséges zárás összegét.

Számokban:

Vétel 1600

nyereséges zárás: 1700

veszteséges zárás: 1550

követő stop: 50 pip

Árfolyam: 1600, 1580, 1640, 1690, 1650, 1720, 1770, 1730, 1780, 1700

Poz.zárása: 1550, 1550, 1550, 1550, 1550, 1700, 1720, 1720, 1730

Ha jól gondolom a követő stop 1730 -nál zárja a pozíciót.

De nem így működik, valaki világosítson föl....

köszönöm

#tőzsde #követő stop #pozíció zárása
2013. ápr. 4. 21:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Azt kellene eldöntened, hogy

1; 1800-nál akarsz zárni, VAGY

2; 50 pipes visszaesésnél, VAGY

3; amelyik előbb bekövetkezik?

Melyik a három közül?

2013. ápr. 5. 11:56
 12/14 A kérdező kommentje:

Azt szeretném ha eléri az 1850 -et akkor aktiválódjon a 50 -es pip követés.

Ezt szeretném:

Vételi megbízási adatok:

Vételi ár: 1600

Nyereséges zárás: nincs beállítva

Veszteséges zárás: 10%

Követő stop aktiválása: 1850

Követő stop: 50 pip

Mi ennek a lényege ?

Szeretnék egy biztos nyereséget előre úgy levédeni, hogy a nagyobb ingadozások miatt ne stoppolódjon ki a pozícióm.

Például:

Veszek aranyat nagy mennyiségben, mert arra számítok, hogy Svájc készül feltölteni az eladott aranykészleteit, de feltételezem, hogy előtte jól bejtok az árfolyamot, hogy olcsón tudjanak venni, majd utána megtépik úgy isten igazából.

Akkor nem szeretnék kistoppolódni a kisebb korrekciókban a követő stop miatt, de a beállított követő stop aktiválási értéken már egy esetleges lefele irányú korrekcióba más stoppolja ki a pozimat.

Gondolom ez azért nem lehetséges mert így túl könnyű lenne profitot realizálni.

Sejtésem szerint azért vannak olyan robot kereskedő programok amik ezeket a funkciókat tudják.

2013. ápr. 5. 18:22
 13/14 anonim ***** válasza:

Ezt meg lehet csinálni, brókertől függ, hogyan adod meg. STOP LIMIT order a neve.

A megbízások a következők..

1; BUY MARKET

2; SELL STOP 1440

3; SELL TRAILING STOP LIMIT (trail 50pips, limit 1850)

1; Megnyitod a pozíciót

2; Kezdeti STOP

3; Ha az ár eléri a limit megadott értékét (1850), akkor élesedik a megbízás, ami egy TRAILING STOP order, ami 50pippel követi az áradat. Ennél a megbízásnál kell megadni, hogy ha életbe lép, érvénytelenítse a 2. pontban megadott STOP megbízást.

[link]

2013. ápr. 5. 18:38
 14/14 anonim ***** válasza:

Ahogy látom a kezdeti kockázat = a követő stop mértékével.

Ha benyitsz egy pozit a kezdeti SL-el, akkor annál nagyobb negatív célárat nem érhetsz el.

De amint az árfolyam emelkedni kezd, úgy aktiválódik a csúszó stop. Amíg az SL szinted nem éri el az entry pontot, addig egy visszarántásnál teljesen normálisan kistoppolódsz. 50 pip pozitív elmozdulásnál már nincs veszteséged, max. a spread, vagy komission, vagy épp amid van.

De teljesen felesleges a csúszóstop használata. Amikor pozit nyitsz, akkor eldöntöd, hogy mennyit ér meg neked. Ha elveszted, akkor így jártál és keresed a következőt, ha nem akkor idővel teljesül a célár. Részemről a célár1-ig csak nagyon indokolt esetben mozgatom a stopot, és akkor is csak BE-be húzom. Célár1-nél viszont már mindenképp mozgatom a stop szintemet és figyelek a kiszállási jelekre, de ha megy tovább, akkor hagyom futni, vagy ha szép jelet kapok, akkor építem tovább.

2013. ápr. 5. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!