Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi kifogásod van a pénzügyi...

Mi kifogásod van a pénzügyi tanácsadók ellen?

Figyelt kérdés
Gyakran találkozom azzal az indulattal, ami azokat a pénzügyi tanácsadókat éri, akik nem irodában ülve várják a megvilágosult ügyfelek érkezését, hanem elébe kívánnak menni problémáknak és maguk keresik fel lehetséges ügyfeleiket? Téged mi bosszant velük kapcsolatban és miért?

2013. márc. 4. 16:52
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
28as! Miért nem racionális döntés egy biztosítás?
2013. márc. 5. 11:54
 32/44 anonim ***** válasza:
Most is kapod a gratuláló, meg támogató privátokat, mi?
2013. márc. 5. 13:17
 33/44 anonim ***** válasza:
59%
Imádom, amikor gazdasági zsenik jelennek itt meg. 66%os te az a fajta vagy, aki talán valamikor tanult közgázt, most pedig az istennek se tudsz különbséget tenni a tankönyv és az élet valósága között. Te vagy az a típus, akinek minden sz*r, amit nem te találtál ki. Az Audi sz*r, mert nem BMW embléma van rajta, a bicikli sz*r, mert nem lehet vele repülni. Nagyjából ennyire életképesek a kifogásaid. Lenézel másokat, pedig semmivel sem vagy több. Már ha meg nem sértelek, mit melózol?
2013. márc. 5. 14:53
 34/44 Arius74 válasza:
100%

Sokévi romeltakarítás és korrigálás ezen "kollegák" után az alábbiakat tudom megfogalmazni az ilyen MLM rendszerű "tanácsadócégek" kapcsán:

- Nem tanácsadók, hanem értékesítők nevelése a cél náluk. Valóban, a nyereségesség és a tervszámok hozása fontos, de ezek mindig az ügyfél kárára mennek. Ez jobb esetben csak alternatív veszteségként jelenik meg, de inkább jellemző a valós veszteség is vagy a későbbi eszmélés, hogy én nem erre a filmre akartam jegyet venni.

- Képzetlenség. Ez egy szakma amelyet nem lehet 3 nap alatt megtanulni. Egy teszkós árufeltöltő vagy pizzafutár hiába végzi el a 3-4 napos tréningeket, nem fogja tudni megkülönböztetni a részvényt a köszvénytől. Idővel rutinná válik a szakhalandzsa (szakzsargon akkor ha értene hozzá) és meggyőzően fog tudni elhadarni azokat a varázsszavakat, amelyek tartalmát ő sem ismeri, ahogy az ügyfél.

- Gyenge hatósági feltételek. Egy PSZÁF vizsga több mint vicc. Nevetségesen alacsony a küszöb ahhoz hogy bárkiből pénzügyi "szakember" legyen valami tesztkitöltős gyorskiképző után. 3 nap, csengesd be a zsét és holnaptól már parádézhatsz mint Warren Buffet.

- Gyenge hatósági kontroll. Gyakorlatilag nincs, max panaszkivizsgálás. Itt nincs alkalmassági vizsga (szellemi), mindenki megfelel egy nyamvadt semmit sem érő érettségivel. Csak egyet tudjon: értékesíteni.

- A klasszikus "nagy" nevek kapcsán sohasem hallottam még arról, hogy valakit ne találtak volna alkalmasnak hogy elkezdje.

- Csodatermékek, csak nem Gyurcsoktól. Azt láttam több helyen, hogy a végeredményt tekintve mindig ugyanaz a termék a csodatermék, ami mindenre a tótumfaktum megoldás. Ennek szokott lenni mindig a legnagyobb jutaléka érdekes módon. Kivéve néhány időszakot mikor házon belül van valami időszakos verseny valami extráért.

- Etikátlanság. A saját "kollegák" közötti üzleti kultúra nem termel pénzt így erre nincs idő fordítva (hogyan ne nyúljuk le mások ügyfelét). Ennek igazából magától is ki kellene alakulnia, de ez feltételez bizonyos szellemi/morális értékeket. Itt bukik a történet. Emellett maguk az alkuszcégek is hajlandóak privátban csendben vadászni a "nagy közösbe betett" ügyfelekre, a körítés végülis mindegy milyen apropóból.

- A kialakított 4-6-X szintű MLM rendszer miatt az alsó szinteken nem tudnak megélni az emberek, emiatt kénytelenek akár a saját erkölcsi határaikat is átlépni. Emellett a láncban fentről mosolygó emberek annyi jutalékot vesznek le a dolgozóról, hogy szerencsétlen nem fog megélni ha nem képes hálózatot építeni maga alá. Ha mégis sikerülne, akkor max egy évig marad ilyen közegben, mert rájön nincs szüksége a vízfejre.

- Hiteltelenség. Számos kötelező szakami képzésen volt/van alkalmam összefutni innen-onnan érkező "kollegákkal". A többsége tapasztalatlan, pályakezdő tini épp túl egy érettségin vagy épp mindegy hová menekült pályaelhagyó ember az egzisztenciális összeomlás szélén. Ennek a szakmának pedig egy ember/család hosszútávú pénzügyeiben kellene fényt mutatnia...

- Lejáratott szakma. Ez egy hosszabb történet időben nyilván, de ennek köszönhetően van most ez a munka valahol a béka segge alatt megítélésben. Túl sok alkalmatlan ember volt túl sokáig (és vallom hogy van is) e területen, akik hozzá nem értése és személyes alkalmatlanságuk miatt oylan szintű bizalomvesztés van a piacon, amelyeket sok-sok év alatt lehet csak kiheverni. A legtöbb ilyen emberke pedig kering körbe egyik cégtől a másikba, addig amig teheti.

Lehetne még sorolni hosszan, igazából csak az első gondolataimat/tapasztalataimat írtam le.

2013. márc. 5. 17:18
 35/44 anonim ***** válasza:

Kérdező, veled tényleg nem lehet mit kezdeni.

Gondolj már bele, hogy mi lehet az oka annak, hogy nincsen a magyar embereknek megtakarítása?

Rohadtul nem az, hogy nem gondolkoznak előre, esetleg nem akarnak megtakarítani. Annyi az oka, hogy az MPS 0. Nem tudnak miből megtakarítani. Az oké, hogy a beetetős maszlag időszakban közlik veletek menő tanácsadókkal, hogy van ám az embereknek jövedelme, csak azt csalárd módon eltitkolják, arra kell lecsapni... Azt kell bevonni.

Megint nem mondasz semmit. Ott nem kizárólag a unit-linked-ről beszéltem. Beszéltem a biztosításokról általában, majd kitértem arra, hogy ez a biztosítási fajta más. Nem nézem le az igazi pü-i tanácsadókat, de az olyanokat, akiknek 0 képzettségük van, azokat nem tudom komolyan venni.

Te kiragadsz címszavakat abból, amit írtam. Te ragadtál egy gödörben, te vagy képtelen kimászni onnan.

De kívánom, hogy neked bejöjjön a dolog, csak senkinek az életét és a megtakarításait ne kockáztasd a tuti bizniszedért.

Mert én biztosan megkeresnélek, ha 10 millán a te tanácsod miatt 1 év alatt bukok mondjuk 1 milliót. Bár erre is lenne, az ilyen a piac, erre senki nem számított, stb. sablondumád.

De veled nem érdemes beszélgetni, mert képtelen vagy érvelni, nem tudom, hogy feltűnt-e, de minden válaszod ugyanarról szól nagyjából, és mind támadó jellegű.

2013. márc. 5. 18:35
 36/44 A kérdező kommentje:

"Kérdező, veled tényleg nem lehet mit kezdeni.

Gondolj már bele, hogy mi lehet az oka annak, hogy nincsen a magyar embereknek megtakarítása?"

Akkor ismételjünk: mivel kezdted? Azt mondtad, az emberek igenis tudják mit kezdjenek a megtakarításukkal. Rávilágítottam, hogy a legtöbb embernek nincs megtakarítása, viszont rogyásig vannak hitelekkel. Most te is azt mondod, hogy az embereknek nincs megtakarításuk, mert a hiteleiket sem bírják. Na most akkor van megtakarításuk, vagy nincs? Mármint szerinted. Két mondatban két ellentétes dolgot állítani nem túl következetes, te hogy látod?

A másik: az emberek ugyebár nem úgy születtek, hogy pólyába volt csomagolva egy hitelszerződés. Tehát, ha ezeknek az embereknek időben a hóna alá nyúlt volna egy pénzügyi tanácsadó, el sem jutottak volna idáig. Így van?

Akkor miről beszélünk?

Arról már nem is merek említést tenni, hogy a konkrétan lemodellezett esetben évszámokhoz kötött konkrét számokkal bizonyítottam be, hogy a válság ellenére is nőtt, méghozzá jelentősen nőtt- a betétállomány. Betét, ergo megtakarítás. Az, amit szerinted az emberek nem tudnak most megoldani. Azok az emberek, akik szintén szerinted "igenis tudják", mibe tegyék a megtakarításaikat...

"Megint nem mondasz semmit. Ott nem kizárólag a unit-linked-ről beszéltem. Beszéltem a biztosításokról általában, majd kitértem arra, hogy ez a biztosítási fajta más. Nem nézem le az igazi pü-i tanácsadókat, de az olyanokat, akiknek 0 képzettségük van, azokat nem tudom komolyan venni."

Na most ezzel alapvetően két pici probléma van: az első válaszod mit tartalmazott? Olvasd vissza, ha nekem nem hiszel. A kérdésemet nyilván olvastad, erre pedig született egy olyan válasz, ami nem szólt másról, mint befektetések, meg unit linked. Ezzel egyfelől elárultad abbéli tájékozatlanságodat, hogy fogalmad sincs, mi mindent fed le a pénzpiac és ezen belül az általam -a teljesség igénye nélkül- említett cégek.

A másik: mi alapján döntöd el valakiről, hogy képzett-e? Ránézésre?

"De kívánom, hogy neked bejöjjön a dolog, csak senkinek az életét és a megtakarításait ne kockáztasd a tuti bizniszedért." Látod, megint skatulyázol. Köszönöm a jókívánságaidat, bejött a biznisz, hogy a szavaiddal éljek, néhány éve ebben dolgozom.

"Mert én biztosan megkeresnélek, ha 10 millán a te tanácsod miatt 1 év alatt bukok mondjuk 1 milliót. Bár erre is lenne, az ilyen a piac, erre senki nem számított, stb. sablondumád." Megint skatulya, megint befektetési víziók...

Engem bárki megkereshet, minden ügyfelemmel szoros kapcsolatot tartok.

"De veled nem érdemes beszélgetni, mert képtelen vagy érvelni, nem tudom, hogy feltűnt-e, de minden válaszod ugyanarról szól nagyjából, és mind támadó jellegű."

Tényleg, most, hogy mondod, a számadatok nem érv, a tévedéseidre való rávilágítás nem érv, ellenben a "...igenis tudnak mit kezdeni a megtakarításaikkal", az önellentmondásaid és az általánosító, lenéző hozzáállásod komoly érvanyagot hordoz magában. De bizonyára ez is csak azért lehetséges, mert velem nem lehet beszélgetni.

És hogy mi köze mindennek a pszichológiához? A sajátos gondolkodásmódja annak a néhány embernek, aki személyes sértésnek és zaklatásnak veszi, ha megszólítják. Akiről percek alatt kiderül, hogy fogalma sincs, miről beszél, hiszen abból, hogy kivétel nélkül mindenki befektetésekről vizionált, egyértelműen látszik, hogy a példaként említett cégekről és azok termékpalettájáról nyomokban sincs fogalmuk. Ugyanakkor szép, általános gyűjtőszóval mindenkit egy kalap alá véve ítélkeztetek. Egytől egyig. Ajánlom ezt átgondolásra.

2013. márc. 5. 22:17
 37/44 anonim ***** válasza:

Időpont 03-04 18:52

Amióta a Pszáf megcsinálta a neten ellérhető kalkulátorait, és még van legalább 3 honlap ami ezzel foglalkozik, nem hiszem hogy szükségem lenne "szakértők" segítségére a megtakarításaimmal kapcsolatban. Ráadásul, ha pl. van egy lakásom amit kiadok (ún. reáleszközök), felújítani tervezem stb. azzal kapcsolatban max. papíron tudnál nekem olyan számításokat levezetni, ami szerint jobban megérné az általad ajánlott nagyonf*sza életbiztosításokba rakni a pénzt (talán a lakás árát is), de ez egyrészt nem rendelkezésedre az összes információ (nekem, a kiadónak se, viszont tapasztalatom annál több lehet), másrészt lehet hogy érzelmileg köt valami az ilyen befektetésekhez, kényelmesebb így az életem, stb stb.

Ebbe a példába csak azért mentem bele mert a megtakarításokkal rendelkező emberek jelentős része NEM pénzügyi "termékekben" tartja a megtakarításait.

Hogy hülye lenne aki ezzel foglalkozik? Igen, tényleg ezt mondtam. Tudod azért mert a kitartóbbak is max. addig jutnak hogy anyunak és a nagynéninek átviszik másik bankhoz a folyószámlát.

A pénzügyi kultúrát mint frázist nagyon jól lehet puffogtatni, de én leegyszerűsíteném 2 dologra: 1. nem ugrik bele bármibe csak azért mert "jól hangzik" 2. ha nem ért hozzá jobban (ami teljesen normális és átlagos) akkor egy bankbetétben gyűjtögeti a pénzét.

(Van olyan bankbetét ahol nem veszted el a pénzed, 2 perc alatt megtalálod a már említett honlapokon.)

2013. márc. 7. 11:10
 38/44 A kérdező kommentje:

"Amióta a Pszáf megcsinálta a neten ellérhető kalkulátorait, és még van legalább 3 honlap ami ezzel foglalkozik, nem hiszem hogy szükségem lenne "szakértők" segítségére a megtakarításaimmal kapcsolatban."

A bibi a következő: amíg az emberek nem megtakarításban, hanem hitelben gondolkodnak, fel fogják keresni ezt az oldalt? Segítek: nem. Tehát már itt borul az elmélet. Hogy hányan rendelkeznek bármiféle megtakarítással, könnyedén utána tudsz nézni te magad is, ahogy annak is, hogy a lakossági hitelek száma és népességhez mért aránya milyen iszonyú magas. Sőt, még annak is utána tudsz nézni, hogy a lakossági hitelek milyen arányban tevődnek össze lakáshitelekből, szabad felhasználású hitelekből, sőt, még tovább aprózható, hogy ebből mennyi az áruhitel.

"Ráadásul, ha pl. van egy lakásom amit kiadok (ún. reáleszközök), felújítani tervezem stb. azzal kapcsolatban max. papíron tudnál nekem olyan számításokat levezetni, ami szerint jobban megérné az általad ajánlott nagyonf*sza életbiztosításokba rakni a pénzt"

a sztereotípiákkal az az egyik legnagyobb baj, hogy úgy terjednek, mint a nátha és annyi a valóságalapjuk, mint a pletykának. Ad egy: idézd kérlek azt a rész, ahol én ajánlottam valamit! Ad kettő: azt emeld is ki pirossal, ahol én életbiztosítást ajánlottam. Tehát, hogy ezt kérdéssé gyúrjam: beszéltem én életbiztosításról? Nem? Köszönöm, akkor tehát lapozhatunk.

"...mert a megtakarításokkal rendelkező emberek jelentős része NEM pénzügyi "termékekben" tartja a megtakarításait."

mármint a megtakarítással rendelkező elenyésző rétegnek a jelentős része Így akartad mondani?

"Hogy hülye lenne aki ezzel foglalkozik? Igen, tényleg ezt mondtam. Tudod azért mert a kitartóbbak is max. addig jutnak hogy anyunak és a nagynéninek átviszik másik bankhoz a folyószámlát."

És ebbéli -nyilván bennfentes és roppant objektív- információdat honnan szedted? Hallottál olyan emberről, aki ismer olyan embert, aki látott már olyan embert, aki már hallott egy ilyen ember barátjáról? Vagy netán valami közelebbi tapasztalattal is bírsz, ami nem két emberre épül?

"A pénzügyi kultúrát mint frázist nagyon jól lehet puffogtatni, de én leegyszerűsíteném 2 dologra: 1. nem ugrik bele bármibe csak azért mert "jól hangzik" 2. ha nem ért hozzá jobban (ami teljesen normális és átlagos) akkor egy bankbetétben gyűjtögeti a pénzét."

Ez azért vicces , mert ebből az következne, hogy szerény értékítéleted szerint, sok közgazdász is hülye. Azért egy apróságot nem árt(ana) szem előtt tartani. Ezeket a cégeket nem öt általánost végzett emberek hozták létre és irányítják, és rohamosan csökken azok száma, akik nem a közgazdasági szektorból érkeztek.

Szokták volt mondani, hogy minden ember magából indul ki.

Egyébként tényleg ennyire hülyének nézed az embereket, hogy azt hiszed: azért ugranak bele valamibe, mert jól hangzik? Nem vagy túl nagy véleménnyel a környezetedről...

2013. márc. 7. 12:14
 39/44 anonim ***** válasza:
Egyszer pénzügyi kultúráról, máskor áruhitelről beszélgetsz, nálam ez a kettő kizárja egymást. Hitelt az vegyen föl, aki a kamatoknál magasabb profitot képes termelni. Aki fogyasztásra költi, látjuk hová kerül, állami és magán szinten is. Részemről befejezve! Egyébként ha az itt érkezett válaszok mindegyikére kidolgozol egy-egy választ, talán lesz annyi ügyfeled amiből kifizeted a vállalkozói igazolvány árát :D Ha a főnökeid adták ezt a feladatot, nem is rossz ötlet!
2013. márc. 8. 09:59
 40/44 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen azért vicces, amit mondasz, mert a saját ellenvetésedben ott bújik a válasz is.

Kifogásolod, hogy pénzügyi kultúráról beszélek, meg áruhitelről. Szerinted kizárja egymást a kettő. Jó hírem van: szerintem is. Ugyanis pontosan ez mutatja, hogy mennyire nincs pénzügyi kultúra. Ez az, amin változtatni kell.

Következő napirendi pont?

Ne féltsd az időmet, megoldom. Azt hittem, intelligensebb vagy annál, mint hogy ilyen infantilis provokációval próbálkozz. De ne zavartasd magad, tedd bátran, ha ez örömet okoz, csak gondoltam megemlítem, nehogy fölös energiát eméssz fel.

2013. márc. 8. 10:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!