Mi kifogásod van a pénzügyi tanácsadók ellen?
Kérdező, röviden annyit, hogy ROFL.
Kicsit bővebben meg annyit, hogy ma, Magyarországon tízezres nagyságrendben lehet mérni azok számát, akik rendelkeznek anyagi háttérrel a befektetésekhez. Hitellel, pláne kis összegű lehúzós hitelekkel nyilván többen rendelkeznek, de itt a teljes potenciális ügyfélállományt sem becsülném ilyen hatalmasra. Pláne, ha igaz lenne amit mondasz, te sem ilyen formán kérdeztél volna.
A kijelentésed teljesen alaptalan, ráadásul ellenőrizhetetlen. Cáfolj rám nyugodtan.
Ennyi erővel bárki bármikor kijelentheti, hogy ma Magyarországon a lakosság 99%-a egyetért Orbán Viktor politikájával.
Utolsó válaszadó!
"Kicsit bővebben meg annyit, hogy ma, Magyarországon tízezres nagyságrendben lehet mérni azok számát, akik rendelkeznek anyagi háttérrel a befektetésekhez."
Hogy a te szavaiddal éljek: a te kijelentésed ellenőrizhetetlen és alaptalan. Létezik egy valóság, és létezik egy elképzelés a valóságról a te fejedben. A kettő pedig köszönő viszonyban sincs egymással. Itt jegyzem meg, én pénzügyi tanácsadókról kérdeztem, nem befektetési tanácsadókról. Utóbbi egy szűkebb szegmens.
"Hitellel, pláne kis összegű lehúzós hitelekkel nyilván többen rendelkeznek..."
Na ezt fejtsd ki kérlek! Mi számít nálad kis összegű és pláne lehúzós hitelnek?
Ügyfélszám:
Van egy mondás, ami úgy szól; aki nem hiszi, járjon utána! Lefordítva: Ha te nem hiszed el, az a te bajod. Ügyfélállomány: Fundamentáét mondom, mert az van most épp előttem: 2005-ben 478.436, 2007-ben 578.317, 2011-ben 660.869.
Kezelt betétállomány (tehát nem lehúzós hitel, hogy a te szavaiddal éljek) 2005-ben 81 milliárd, 2007-ben 129.4 milliárd, 2011-ben 267.3 milliárd.
Erről mi a véleményed?
Mint ahogy az is igaz, hogy bárki hitetlenkedhet. Ez azonban a tényeket semmilyen irányban nem befolyásolja. Nem mellesleg kis fáradtsággal utána lehet nézni ezeknek, csak tudni kell, hol keresd.
Tudod, aki nem hiszi, járjon utána!
De nem válaszoltál a lehúzós hitelekkel kapcsolatos kérdésemre.
Én megértem, hogy véded a mondér becsületét, de álltam már mindkét oldalon és rendelkezek ilyen jellegű ismeretekkel.Így nem is szándékozom általánosítani csak a saját tapasztalatok alapján tudom elmondani ezeket.
Nem hiúságból, csak a tisztán látás végett, aki átlátja ezeket, az nem nagyon értékesít jutalékért, hanem magasabb poziból "tereli a nyájat". Én pl. már oktatáson mindig visszakérdeztem,kiemelve az előnytelenséget,amire az volt a válasz, hogy "..azért mert zrt és nem szeretetszolgálat", másfél hónap után meg irodavezetői állást ajánlottak. Később láttam, hogy milyenek az új értékesítők, akik értelemszerűen havonta kerültek felvételre. Egyszóval katasztrofális volt, de sokat tanultam belőle. Így pl. ma már ismerem a kiskapukat és a "veszélyes" termékeket, azok buktatóit is általánosan, hiszen minden termék más, de pl. egy unit linked-től nem várható el, hogy ne legyen zillmerezve.
Szerencsére fix bérezésbe voltam, mert egy együttműködési projekt volt az ex-munkáltatóm és a biztosító között, amibe kijelöltek és "kiképeztek". A képzésen sok minden világos lett, és már ott tudtuk jó páran, hogy ez nem fog úgy működni azon a területen, ahová azt tervezték, hogy rohamozni fognak az ügyfelek, mert eléggé előnytelenek voltak a termékek. De hát dupla bér fixen mégiscsak jó, na.. :-)
Be is jött a "jóslat". Proaktivitás mindenekelőtt, mert kutyát nem érdekelte a vidéken az embereket ezek a termékek önszántukból. Sajnálatosabb, hogy mindeközben fentről a normákat és eredményeket a fővároshoz mérték, majd onnan hoztak le "sztár üzletkötőket", aki ugyanúgy besültek, de még mindig nem látták be, mert a cég és termék, szuper... Még sajnálatosabb, hogy sokan tényleg el is hitték azok közül akik azt értékesítették, miközben egy kártérítési összeget nem tudtak volna megállapítani, még a szituációs gyakorlat során sem. És ha belegondolsz, hogy ők a cég képviselői, jobban fogalmazva ha Te lennél a cég vezetője, ők képviselnék a céged, hát lehet elgondolkodnál rajta, hogy alkalmazd őket, semmint, hogy szinte válogatás nélkül veszed fel őket, mint értékesítő és képviselő. Én akkor mentem vissza a régi munkakörömbe fele fizetésért, amikor jutalékos rendszert akartak behozni és amikor egy tényleg előnyösebbnek tűnő termék fő "vonzerejét" vonták meg, mondván túl sok a kifizetés és magas az emiatti kockázat. Vagyis amitől előnyös és akiknek előnyös volt, azokat zárták ki belőle visszamenőlegesen is, egyoldalú módosítással. Ettől függetlenül van biztosításom ennél a cégnél, mert ahhoz képest egy akvizícióval sokat fejlődött és az akkoriban még 3-szoros áron kínált terméket, most negyed annyiért adja és tényleg vannak jó biztosítási termékek és vannak jól kihasználható lehetőségek is, de ezek aránya kisebb még mindig.
Viszont még mindig igaz a mondás, hogy a "jó bornak nem kell cégér.." és valóban ha valakinek szüksége van ilyen jellegű pénzügyi termékre, az keresi és tudatosan össze is hasonlítja azokat, pláne már egy jó ideje az információs társadalom korában, amikor kalkulátorok, chartok stb-k állnak rendelkezésre az internet szakmai oldalain. pl:
Bár anno a területi vezetőm azt mondta, hogy neki nincs ideje ilyen oldalakat olvasgatni... és a proaktivitásban látta továbbra is a megoldást :-)
Norbert, egy cég által biztosított ismeretekkel bizonyára rendelkezel, de amiről beszélek, az a pénzpiac nagyobb szegmensét foglalja magába.
"Nem hiúságból, csak a tisztán látás végett, aki átlátja ezeket, az nem nagyon értékesít jutalékért, hanem magasabb poziból "tereli a nyájat"."
Konkrét céget tudok, ahol igazgatói szinten is kötelező az értékesítés, már csak azért is, hogy a vezető tudja, hogy miről beszél.
Te most erősen a biztosításra koncentráltál, a kérdésemben említett cégek szélesebb spektrumon mozognak és lássuk be, biztosítóból is van jó néhány, kb ugyanennyi szemlélettel is. Egyből következtetést levonni nekem még mindig általánosításnak érződik.
"Viszont még mindig igaz a mondás, hogy a "jó bornak nem kell cégér.." és valóban ha valakinek szüksége van ilyen jellegű pénzügyi termékre, az keresi és tudatosan össze is hasonlítja azokat..." Ezzel vitába kell, hogy szálljak. Az emberek többsége -és ez világosan látható a statisztikákból- a hitelekig lát és nem tovább. Sokan nem tudnak arról, hogy mi az a lakástakarék pénztár. Márpedig lakáscélra annál jobb konstrukció például nem létezik. Ha valaki nem tud arról, hogy léteznek lakástakarékok, hogy lehetne igénye rá?
Én összességében azt látom, hogy akiknek a fejében negatív gondolatok vannak a pénzügyi tanácsadókkal kapcsolatban, azok jobbára semmilyen személyes tapasztalattal nem bírnak, mindössze divatból utálnak mindent, ami számukra új, és/ vagy idegen.
Ez is csak egy újabb szánalmas MLM-es, ügynökös, stb. próbálkozás. Nem kérdezel, csak bizonygatsz valamit, de mégis kinek? A 660.870. megkeresettet majd biztos az győzi meg, hogy 660.869 ember már biztosan szóba állt veletek.
Egyébként vajon ki áll le védeni ezt az egészet? Utolsó vonalas katonája vagy a világot a válságba taszító sz*rháziaknak, ráadásul erről fogalmad sincs. nincs már mit begyűjteni, jöttök ide, hátha... itt meg körberöhögnek.
"Ez is csak egy újabb szánalmas MLM-es, ügynökös, stb. próbálkozás. Nem kérdezel, csak bizonygatsz valamit, de mégis kinek?"
NE haragudj, de vicces vagy. :) Kérdeztem. Többet is, többször is. Válasz azóta sem jött.
Szerinted egyébként mi a szánalmasabb? Bárki által ellenőrizhető adatokkal alátámasztani egy állítást, vagy ennek lehetőségét figyelmen kívül hagyva kitartani a vak és alaptalan gyűlölet mellett? :)
Egyébként milyen sz.rháziakról is beszélsz és főként mivel taszították válságba a világot? Konkrétumokat, ha lennél szíves. Üres lózungokkal bárki tud vagdalkozni, ész nem ehhez kell.
Gyűlnek a megválaszolatlan kérdések...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!