Jó ötlet lenne fizetős közösségi oldalt létrehozni?
1/38 A kérdező kommentje:
Olyasmi lenne,mint a facebook-nál a like,hogy ha valami tetszik azt lájlokolod,csak itt mondjuk pénzt is érne.(vagyis kreditet) Így azok az emberek,akik ügyesek,kreatívak,szellemesek,akár pénzt is tudnának keresni az oldalon.
És minek? Van Facebook ingyen, akkor minek kéne egy olyan ami fizetős és kb ugyanazt tudná mint a Facebook?
2013. jan. 21. 14:40
Szerintem a terv ott bukik el, hogy van sok NEM FIZETŐS, ugyanakkor professzionális oldal (FB, G+). És miért fizessen valaki, ha ugyanazt megkapja ingyen?
Továbbá, ez arra ösztönözné a felhasználókat, hogy minden sz@rt postoljanak, hátha csurran-cseppen valami. Ez idegesítené a többi felhasználót illetve a sok szemét között elveszne a kevés, valóban hasznos/érdekes megosztás, emiatt a felhasználók rövid időn belül elfordulnának tőle.
2013. jan. 21. 14:42
Nem érdemes pénzt kérni azért, amit máshol megkapnak ingyen.
2013. jan. 21. 14:45
5/38 A kérdező kommentje:
De ez más lenne mint a facebook.Itt támogatnák az emberek egymást,illetve azt,ha valami jó dolgot rak fel a másik,és tetszik is neki. Pédául felrak valaki egy videót,akkor azt az emberek tudják támogatni.Mondjuk,ha van egy előfizetésed,(havi 2000-ért) akkor annak az összegnek a fele visszakerülne a tagokhoz.Az 1000 Ft,illetve 1000 kredit lenne,és te határoznád meg hogy kinek mennyit adsz belőle.Ha tetszik egy videó,akkor az alkotót támogatod annyi kredittel,amennyivel akarod. De persze nem csak videót lehetne "díjazni",hanem fotókat,rajzokat,grafikákat,verseket,novellákat,zenéket is,stb. A feltétele hogy "támogatott" lehess az,hogy neked is legyen előfizetésed.
6/38 A kérdező kommentje:
Úgy látom rosszul fogalmaztam meg,vagy nem értettétek meg a lényeget.Itt az egymás "dolgainak" a támogatása lenne a lényeg,Tudom,hogy a Facebokkal nem lehet felvenni a versenyt.
7/38 A kérdező kommentje:
A havi 2000 Ft-ból,1000 Ft-nyi kreditet kellene felajánlod másoknak,és ha ezt nem használnád fel,akkor az a kredit elveszne.A kapott kreditek egy másik "számlán" gyűlnének,és be lehetne váltani normális pénzre.
Még mindig bukóra van ítélve az ötleted. Ha én a haveromat akarom támogatni, mert pl. egy kisfilmet készít, akkor adok neki pénzt, ami 100%-ban az övé (kp.-ben vagy átutalással) nem pedig a neten valami lájkolós izén keresztül támogatom, ahol 50% sápot szednek le a semmiért.
Arról nem is szólva, hogy sokan (FB-ből kiindulva) nem a saját szellemi terméküket osztják meg, hanem valaki másét, amivel ha ők (és mást) pénzt keresnek, akkor komoly szerzői jogi vita bontakozhat ki.
2013. jan. 21. 15:11
9/38 A kérdező kommentje:
Csak saját készítésű "cuccokat" lehetne támogatni,és a lényeg az,hogy téged is támogathatnak.Szerintem viszont remek ötlet,csak ki kellene dolgozni a részleteket.
10/38 A kérdező kommentje:
Haverod viszont nem megy semmire,ha mondjuk csak te támogatod a videóját,mondjuk 1000 Ft-al.De ha 20 ezren támogatják,és mindenki csak 10 kredittel átlagban,akkor az 200 ezer Ft.
Kapcsolódó kérdések: