Nincs kedved valakinek ötletelni azzal, hogy hogy kellene meggazdagodni?
Nem lehet meggazdagodni egyik percről a másikra, esetleg pénznyereménnyel vagy örökléssel.
Az előző jól írta, ma már egy egész iparág épül erre a témára. "Pénzügyi tanácsadók" adják ki tucatjával a könyveiket. Rengetegen évente kiadnak egy újat arra hivatkozva, hogy a régebbi elavult. És akármilyen hihetetlen hatalmas példányszámban fogynak is ezek a könyvek. Ezek az írók a jelenlegi gazdasági helyzetet használták ki és jól hangzó címekkel piacra dobott könyvekkel csábították el az olvasókat pl. Hogyan legyél milliomos?, Hogyan gazdagodj meg?, Első lépések a milliók felé? és társaik.
Nem mondom, hogy mindegyik haszontalan, de, ha valaki már tényleg arra adja a fejét, hogy pénzügyi ismereteket akar szerezni akkor olyan könyveket forgasson ami jók is valamire.
Ahogy írtam egy teljesen új "iparág" bontakozott ki a gazdagodni vágyók felé.
Rengeteg sikersztori halható, hogy egy két jó ötlettel mekkora sikereket értek el.
A valóság viszont az, hogy ezek elenyésző számok. A legtöbb ember kőkemény munkával szerezte meg a vagyonát és ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a legtöbb milliomos (dollár) 50 év fölött van, de legalább 40 felett.
És bátran kijelenthetem, hogy a legtöbbjük nem olvasott soha ilyen témájú könyveket amiket felsoroltam).
Ja és nem úgy álltak a kérdéshez, hogy hogyan kell meggazdagodni.
Amúgy akármilyen hihetetlen (bár ez Magyarországon nem igaz) a legtöbb újgazdag még mindig a diplomások közül kerül ki. Orvosok, programozók, mérnökök és nem feltétlenül a szakmájukból gazdagodnak meg, hanem egyszerűen átlátják a dolgokat és tudják mibe kell befektetni. Egy átlagos munkás nem feltétlenül látja át a dolgot mikéntjét, ez nem azt jelenti, hogy nem lenne képes rá, hanem, hogy eltér a gondolkodásuk (tehát nem leszólni akarom őket, hiszen a szüleim is azok és én is szakácsnak készülök).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!