Van egy eladó házam. Az alábi emailt kaptam, amin ugyancsak meglepődtem:
"KÉTSZINTES családi ház után érdeklődök, Kft vásárolná meg saját részre, lehetséges e, hogy az adásvételivel egyidejüleg a tulajdonos felajánja az ingatlant a kft javára? kb 3- 4 héten belül készpénzel van az ingatlan kifizetve "
Alatta egy név.
Amiért furcsa nekem:
1. A házat még nem is látták, csak az interneten található 5-6 kép alapján kerestek meg.
2. Az az email cím, amiről küldték, valahonnan ismerős nekem, de nem tudom hol találkoztam vele.
Nekem ez teljesen zavaros sőt: valamiért gyanús is.
2009. aug. 28. 19:20
1/6 anonim válasza:
Elég gyanús, ez nem e-mail téma, hanem minimum telefon vagy személyes!
2009. aug. 28. 19:35
2/6 anonim válasza:
Adjátok meg a telefonszámotokat (ha eddig nem tudná a levélíró) és kérjétek a személyes találkozót...
Abból sok részletet megtudhatnátok.
Mindenesetre az adás-vételt kizárólag ügyvéddel intéztessétek, akit ti szereztek (!).
Nektek végülis teljesen mindegy, ki veszi meg a házat, magánszemély vagy Kft., csak jogilag minden legyen szabályos.
Semmibe ne menjetek addig bele, míg egy ügyvédtől nem kértek tanácsot, nehogy valamibe belehúzzanak és később már nem tudtok kimászni belőle.
2009. aug. 28. 20:01
3/6 A kérdező kommentje:
Elsőnek: Kezdetnek lehet email téma, hiszen egy hirdetésre jelentkezett az internetről. De normális ember ennyire konkrétan nem beszél adás-vételről, amíg nem látja az ingatlant. Igaz, volt egy nő, aki a képek alapján 9,2 millióért megvette volna, nade a ház 11.7 millióra van meghirdetve, így vele szóba sem álltam. 24-én jött a kérdéses email, másnap válaszoltam rá, azóta semmi... Ezért is tartom komolytalannak. Amúgy a jogi dolgokkal tisztában vagyok teljes mértékben, de ezt a tökéletlen alakot nem értem. Mi lehet a célja ezzel?
2009. aug. 28. 20:37
4/6 A kérdező kommentje:
A telefonszámom pedig ott van a hirdetésben, tehát elérne, ha akarna. De nem akar!
2009. aug. 28. 20:39
5/6 anonim válasza:
Nem tudom, lehet, hogy minta e-mail, több helyre is küldik egyszerre. Válszolj neki, hogy a tulajdonos csak akkor ajánlja fel az ingatlant a kft-nek, amikor a teljes vételár befolyt. (aztán innentől vagy tovább érdekli, vagy nem).
2009. aug. 28. 21:05
6/6 anonim válasza:
szerintem átverés. addig ne fizessetek amíg meg nem bizonyosodtatok a kft létezéséről.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!