Miért van az, hogyha valaki másra költi a pénzét, mint a többi ember, akkor már furcsának tekintik, irigyek rá, a szegényebb embertől még azt a keveset is sajnálják?
Szóval van egy csomó ismerős illetve munkatárs, akik elszívják a napi másfél doboz cigit például. Én nem dohányzok, nem iszom: így megveszek néha 1-1 drágább márkájú ruhát, parfümöt. Ilyenkor sokszor hülyének néznek, illetve megkérdik, hogy erre miből telik. Abba nem gondolnak bele, hogy amit ők csinálnak az mennyibe kerül?
Másik példa: majdnem mindenkinek van autója, pedig a munkájához nem fontos, nem az miatt. Én klímára ruháztam be: a legtöbb embertől ezt kapom meg: van ott pénz. De miért? Akinek autója van az természetes, de akinek egy 10-ed annyiba kerülő klímája, az már mindjárt gazdag?
És akinek van autója volt olyan, hogy irigykedve nézte a klímámat. A szegényebb embertől, még azt a keveset is irigylik, miért van ez?
Mondok egy 3. példát: munkahelyen rendeltünk magunknak ebédet. Néha-néha előfordul. Amikor hozta a futár, és látta ezt egy olyan fickó, akinek 2-szer akkora a fizetése, mint minekünk akik rendeltünk (!) ezt mondta: "Ti ezt hogyan engedhetitek meg magatoknak?"
Szóval akik kevesebbet keresnek, attól már a kaját is sajnálják?
Tehát aki másra költi a pénzét, mert teszem fel más a gondolkodása, vagy nem akar autót fenntartani, de beruház egy klímára, mert csak arra telik és valaminek kell ugye örülni a szegényebbnek is, akkor attól miért sajnálják azt a pici örömöt is? Aki kevesebbet keres attól azt a kevesebbet is sajnálják? Valahogy ezt vettem észre az embereken...
Sajnos tényleg nagyon irigy a legtöbb ember.
De meg lehet simán mondani nekik: én nem iszom el, nem cigizem el, stb.
Azt nem értem, hogy miért irigy az olyan, aki indokolatlanul irigy? Akinek autója van az miért irigy az én nehezen összegyűjtött 300 ezer Ft-os klímámra?
Akinek 2-szer akkora a fizetése, mint nekem, az miért jegyzi meg, hogy miből telik arra, hogy kaját rendelünk? Már ne is egyek/együnk? A szegényebbtől még azt a keveset is sajnálják sokszor...tényleg ezt vettem észre, és olyan emberek akik sokkal jobban állnak anyagilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!