Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Fiatalok (18-23) akik már...

Fiatalok (18-23) akik már külön élnek! Elmesélnétek a mai világban hogy a fenében sikerült külön költöznötök, vagy a párotokkal élnetek?

Figyelt kérdés
Hosszú sztorik is jöhetnek :)
2013. jan. 5. 19:36
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Hozzám képest itt mindenkinek baromi jó az élete :/ mit nem adnék egy munkáért:/
2013. jan. 5. 20:06
 12/18 anonim ***** válasza:

amikor a párom is és én is befejeztük a sulit és lett fix munkánk, akkor költöztünk össze egy albérletbe. akkor már 3 éve jártunk. így is nehéz volt, minden pénzünk ráment a lakásra meg az étkezésre, de jó volt így, egyikünk szülőjénél sem laktunk volna együtt szívesen. a lakásbérlésre meg tettünk félre egy kis pénzt, de tényleg nem sokat, épp csak ami a kaucióra elment....

aztán szépen rendeződtek a dolgok, olcsóbb és jobb lakást találtunk, a fizunk is jobb lett. nyitott szemmel kell járni és nem félni mozdulni.

2013. jan. 5. 20:07
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én nyáron költözöm el. Júniusban lesz meg a diplomám ha a jó isten is úgy akarja és júliustól pedig megyek dolgozni. Ekkor lesz alapom lakáshitelt felvenni, vagy ha azt még nem is lépem meg, akkor albérlet.

2013. jan. 5. 20:12
 14/18 anonim ***** válasza:
Mi a párommal másfél éve költöztünk fel Budapestre albérletbe. Több mint 4 éve vagyunk együtt. Én teljes munkaidőben dolgozom (kb havi 130) párom ugyanott részmunkaidőben (kb havi 50) emellett még egyetemen tanul, külföldi állampolgár, és onnan kap állami támogatást (kb havi 30), NAGYON jó albérletet sikerült találnunk (egy tündér a tulajdonos:) így szerintem egész jól kijövünk. Munkahelyünk gyakorlatiag biztos még így január-februárban sincs különösebb gond. Nincs is okom panaszkodni.
2013. jan. 6. 09:00
 15/18 anonim ***** válasza:
Lányom 20 éves, barátja 21 éves. A fiú nagyszülei vettek nekik családi házat 8hitel nélkül). Pár hónapja költöztek össze. Lányom fodrász ( a mi vállalkozásunk részeként) elég jól keres. A srácnak is van főállása, mellette maszekol. Elég jól élnek. Autójuk is van már 2 éve( ezt a fiú maszekolta össze).
2013. jan. 6. 13:33
 16/18 anonim ***** válasza:

Én 22 voltam, a párom 25 mikor összeköltöztünk, mert a barátomnak végre összegyűlt annyi, hogy tudjon lakást venni.(mi megbeszéltünk, hogy albira soha nem dobunk ki pénzt, inkább elrakjuk)

2 éve együtt élünk, ő már régóta dolgozik, én nyáron végeztem az egyetemmel, már 3 hónapja van egy jó kis munkám, szóval tudunk tervezni.

Nekem is van megtakarításom, a páromnak is, úgy tervezzük, hogy reálisan 2 éven belül veszünk egy másik lakást, amit szeretnénk kiadni.

2013. jan. 6. 14:48
 17/18 anonim ***** válasza:

Saját otthont nagyjából 32-35 éves koromra tervezek.

Kiszámoltam, hogy a lakbér 30 ezer, viszont egy törlesztőrészlet olyan 60-70 lenne. Most a második elsőből keletkezett különbségét (30-40) minden hónapban jól kamatozó megtakarításba teszem.

Egyébként tudom hogy nem a kérdésre válaszoltam, csak megelőlegeztem egy későbbi témafelvetést, mert a saját otthon a legtöbb embernek célja.

Viszont szerintem semmi értelme, csak kb. az első és a második gyerek születése között saját otthonba költözni. Mert egész egyszerűen jobban megéri, mert a törlesztőre fordítandó pénz mehet inkább olyan helyre, ahol te kapsz érte kamatot. Az albérlet ráadásul a legaktívabb éveidben mobillá tesz, tehát az országon belül -vagy a határon túl is- bárhol vállalhatsz munkát, mert a saját lakás nem köt meg.

Eme terv és gondolatok szerint sikerült diploma után 23 évesen albérletbe költöznöm. Azóta meg is osztom minden azóta meglévő otthonom valakivel és ennek az anyagi vonzata az, hogy még jobban jövünk ki mindenből.

Egyikünk fizetéséből fizetjük a lakbért, rezsit, ételt, satöbbit, a másikat pedig eltehetjük.

2013. jan. 6. 21:38
 18/18 anonim ***** válasza:
én elég későn költöztem el úgy, hogy lett volna hova, korábban is. Már bánom. Menjetek mielőbb. Nehéz, de szabadság van, buli van, motiváció van.
2022. ápr. 15. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!