Szerintetek mekkora az a havi nettó jövedelem, ami felett gazdagnak számít valaki Magyarországon?
Én kaptam már havi 20100 huf-t is meg volt már 360e is egy havi keresetem.
Ezzel mindent elárultam.
akik 500at írnak havonta, azok ku.rvára el vannak tévedve!!!
havi 1 milliónál, már hátra-hátra lehet dőlni, kényelmes életet adhat, de gazdagságot még messze nem. 2 millió/hó havonta, MAGYARORSZÁGI VISZONYLATBAN már gazdagnak számíthat, de a felső tízezret még nem éred el vele! Ennek ellenére azért érezheted gazdagnak magadat havi 2 millióval, mert a társadalom legnagyobb rétege 100 ezerből él. Csupán ez az oka, de havi 2 millió se sok pénz. (nem hiába van nagybetűvel, hogy magyarországi viszonylatban)
Az is egy tévhit, hogy aki alkalmazott, az nem lehet gazdag! Tessék elolvasni a Gazdap Papa Szegény Papa című könyvet, ott meglátjátok az úgynevezett cash/flow négyszöget, ami: A (alkalmazott) E (egyéni vállalkozó) C (cégtulajdonos) B (befektetető)
A könyv szerint, mind a 4 státuszban lehetünk gazdagok. Például elég nagy butaság azt gondolni, Hogy az IMF vezérigazgatója, mint alkalmazott, szegény ember. Igenis vannak zsírosan fizető állások. (persze megint nem magyarországon)
Az én szögrűlvégrűl rokonom például gazdagnak tekinthető, pedig a Tescoban dolgozik biztonságiőrként, egy kisebb csoportot is irányít, de szerintem olyan nettó 90-100.000 Ft körüli lehet a fizetése. Azonban nagyon szép öröksége van, amihez kb 2 éve jutott hozzá. Egy akkora ház, hogy már túlzás, rengeteg szobával, medencével. Volt még 3 autó, de abból 2őt eladott. Meg van prémium magyar államkötvénye, elmondta, hogy a MÁKnál VIP ügyfél. Ennek egy kicsit utánajártam, és megtudtam, hogy úgy lehet VIP, ha 50 M forint feletti megtakarításod van náluk...
A fickó teljesen jól él, semmire nem lehet panasza, és a munkáját megtartotta.
Az szép, hogy dollármilliomosként Tesco-ban biztonági őr.
Általában a hirtelen jött pénz elveszi az emberek eszét és otthagyják a munkájukat és elkezdik szórni a pénzt, amíg kitart. Ezek szerint ő intelligensebb.
Nem akartam ezt a vonalat erőltetni, de a Kiyosaki elméleti könyvet olvasók hány %-a fog 2 millió/hó bevételt elérni itthon?
Ahhoz képest, hogy majd minden MLM-ben és ilyen légy gazdag kevés idő alatt rendszerekben előjön, mint hivatkozási alap. Azokban pedig sok százezer ember van benne.
17:41 azt nem tudom, de van egy oldal, ahol lehet csemegézni, hogy a cégeknek mennyi volt az adózott eredménye és a kifizetett osztalék az elmúlt években:
Mem a nagyvállalatokat érdemes megnézni, hanem sok kis 1-2 tulajdonosú vállalkozást, például mindenféle kis szir-szarral kereskedőket. Sok többtíz és többszáz milliós eredmények és osztalékok vannak, na ők a gazdagok.
Sok kisvállalkozás van, amelyek tulajdonosaihoz képest a bankvezérek is csórónak számítanak.
Azt kéne már tudatosítani az emberekben, hogy ezek a gazdagok, nem azok, akik munkavállalóként dolgoznak heti 50 órát havi 1 millióért.
26-os! Most ne kérd, hogy másoljam be szó szerint azt az egyetlen mondatot. Ezek szerint elég figyelmetlenül olvastad!
27-es! Sosem állítottam olyat, hogyha elolvasod a könyvet, lesz valamennyi pénzed.
18:13: Ezt írtad:
"A könyv szerint, mind a 4 státuszban lehetünk gazdagok."
Erre válaszoltam, hogy a könyvben ez pont nem így van. Most én nem értem, vagy te nem érted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!