Szerintetek mi az a nettó havi jövedelem, ami alatt szegénynek számít valaki Magyarországon?
13:11 vagyok.
Mondom:100 ezer KELLENE, nem azt mondtam, hogy nekem annyi van!Én egyenlőre annyinak is örülnék!Mert ilyen árak mellett az lenne legalább a minimum!
3-as által írt 100.000 sajnos nem elrugaszkodott, mind számítások, mind emberek megkérdezése alapján az jött ki, hogy egy 2(+1) tagú családnak kéne a 200.000 összbevétel. Persze ezer dologtól függ, mert mondjuk jobban keresel, de 2-3x akkora rezsid van, akkor tök mindegy ...
Viszont az tiszta szégyen, hogy a létminimum magasabb mint a minimálbérek. Így abban egyetérthetünk, hogy aki létminimum alatt keress az tekinthető szegénynek.
Sokan keresnek minimálbérben 60.800-at, (na most egy adócsökkentéssel ezelőtt ez kb. 72.000, előtte meg olyan 80.000 körül volt!), ezért azt gondolom, hogy a 80.000 alattiakat szegénynek tekinteni nem nagyzolás, csak ugye a létminimum fölötte van ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!