Közös megegyezés?
Figyelt kérdés
Szeretnék tőletek tanácsot kérni...Mivel két gyermekem van s messze dolgoztam,elmentem munkahelyemre hogy közös megegyezéssel eljöjjek...sok mindent alakítottak aztán,s végül 2 hónapi felmondási idővel amit megbeszéltünk eljöhettem.Megkaptam ma a papírokat ebben az igazolólapon amit az álláskeresési járadék megállapításához küldtek a jogviszony megszűnésénél az áll LEMONDÁS.Ha közös megegyezés alapján lenne akkor nem azt írták volna rá?Vagy rosszul értelmezem?Mert ha én ezt olvasom azt jelenti hogy felmondtam,s tudtommal akkor majd csak 90 nap múlva jár a munkanélküli segély.kerestem már rég óta de egyenlőre semmit nem találtam.Válaszotok előre köszönöm.2012. dec. 29. 10:23
1/11 anonim válasza:
Ilyen jogviszony megszűnés nincs, hogy lemondás.
Felmondás lehet a munkavállaló, vagy a munkáltató részéről (akkor azonban odaírják, hogy ki mondott fel)
A munkanélküli segély (jó ideje álláskeresési járadék a neve) nem függ attól, hogy milyen módon szűnt meg a munkaviszonyod (régebben volt a 90 napos nem fizetés, ha a munkavállaló mondott fel, de akkor nem is max. 90 napig járt az álláskeresési) A neten megtalálod a törvényben, valami a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról bla bla a neve a tv-nek.
2/11 anonim válasza:
Lemondás? Ilyen munkaviszony megszüntetése forma nincs. Felmondás van, ott szerepelnie kell, hogy munkavállalói, munkáltatói vagy kozosmegegyezes
3/11 anonim válasza:
Természetesen van lemondás, például kormányzati szolgálati jogviszony esetén.
4/11 anonim válasza:
Nem írtad, hogy milyen típusú a jogviszonyod, milyen törvény alapján foglalkoztatnak.
5/11 A kérdező kommentje:
közalkalmazotti jogviszonyomról mondtam le.
2012. dec. 29. 12:06
6/11 anonim válasza:
Határozott idejű volt a jogviszonyod?
7/11 A kérdező kommentje:
Nem.Határozatlan idejű volt a közalkalmazotti munkaviszonyom,meg szerettem volna szüntetni közös megegyezéssel,mert úgy gondoltam az fontos az álláskeresési járulék miatt.Nekem azt mondták még az elején hogy közös megegyezés alapján szűnik meg.
2012. dec. 29. 12:20
8/11 A kérdező kommentje:
Jogviszonyt akartam írni.Elnézést.
2012. dec. 29. 12:21
9/11 anonim válasza:
Hol olvastad, hogy a lemondás esetén csak 90 nap múlva jár a munkanélküli segély?
10/11 A kérdező kommentje:
Valahol a neten, már nem emlékszem. De ezek szerint ilyen nincs...
2012. dec. 30. 06:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!