Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a munkáltató...

Mit tegyek, ha a munkáltató közös megegyezéssel akarja megszűntetni amunkaviszonyt?

Figyelt kérdés

A mai nappal megszűnteti a munkaviszonyomat a munkáltató. Összesen négyen dolgozunk a munkahelyen, mindenkit elküldtek azzal a kifogással, hogy veszteséges a cég. A cég nem szűnik meg, csak nem termel tovább. Közös megegyezést akarnak aláíratni velünk (már csak én nem írtam alá).

15 éve dolgozom a cégnél, vagyis a végkielégítést akarják megúszni.

Kérdéseim:

mit tehetek ebben az esetben? nem szeretnék elesni a végkielégítéstől

a közös megegyezésen nem szerepel a felmondási idő, ez jól van így?

2006-ban indítottak egy új céget, ahova jogfolytonosan átvettek (csak papírforma). a közös megegyezésben nem 1997-t, a munkába állás kezdetét kellene írni? az szerepel benne, hogy a 2006.x.y óta tartó munkaviszonyt megszűnteti

már abban sem vagyok biztos, hogy rendesen be voltunk jelentve, ennek hol lehet utána nézni?

Köszönöm a válaszokat.

2012. máj. 3. 12:23
 1/4 anonim ***** válasza:
53%

èn a te helyedben nem itt irogatnék, hanem fognám az internetet és elöször megnézném van-e a munkaügyihivatalnak, munkaügyi felügyeletnek ilyen tanácsadása, ahova még a mai napon elmennék.

Ha nincs ilyen hivatalos szerv, akkor jönnek az ügyvédek akik munkaüggyel fogllalkoznak és felhívnám megkérdezni mennyiért tudna tanácsot adni még a mai napon.

A munkáltatótól elkérném a felmondást gondolkodási idöt kérve.

Ha az ügyvédre a negyedét rá is költötd a végkielégítésnek akkor is jobban jársz, mint itt kérdezgetsz össze vissza.

De igen jól tetted, hogy nem írtad alá, neked mindenképpen jár végkielégítés, de ezt hozzá értö embernek is meg kell mutatni.

2012. máj. 3. 12:39
 2/4 A kérdező kommentje:
Az is meg lesz, de csak holnap tudok a munkaügyishez menni, addig is infókat gyűjtök. Nem jókedvemből kérdeztem.
2012. máj. 3. 12:48
 3/4 DannyZuko ***** válasza:
100%

a munkaviszonyról a TB-nél tudsz érdeklődni személyesen. Apeh/Nav is tud felvilágosítást adni, de ők is a TB-től kapnak adatot.

A közös megegyezést pedig alá ne írd. elesel mindentől. Ha el akarnak küldeni, akkor mondjanak fel. Szerintem még a munkanélkülid sem ugyanaz mint, ha "kirugnak". (bár ebben nem vagyok biztos)

2012. máj. 3. 12:50
 4/4 A kérdező kommentje:

köszi szépen

mindenképp megkérdezem

2012. máj. 3. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!