Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ékszereket készítek, és azon...

Ékszereket készítek, és azon tanakodom, hogy ismerősöknek hogyan szabjam meg az árakat? Szerintetek?

Figyelt kérdés
Családnak ajándék minden esetben, és legjobb barátoknak személyes használatra szintén ajándék szokott lenni, vagy ha ajándékba viszik, akkor olcsóbban adom nekik. De nem tudom hogy legyen, ha pl egy olyan személy rendel tőlem, akivel jóban vagyok, ismerősök stb? Szóval nem a szűk baráti körből vannak, de jóban vagyok velük.
2012. dec. 25. 20:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Anyagárat mindenképp , plusz egy minimális haszon. Így a legjobb.
2012. dec. 25. 20:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az elso irta.. pl: az anyag 200 ft akkor add 300 ert.. mert munka stb... egy kis haszon is...:)
2012. dec. 25. 20:53
 3/6 A kérdező kommentje:
Általában a munka viszi a legtöbbet, nem is az anyag, mert elég aprólékos és időigényes.
2012. dec. 25. 21:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Határoz meg magadnak egy órabért ismerősnek és akkor látod, hogy ezt mennyi idő megcsinálni akkor máris megvan az ára.

Kérj valamit, én varrok és karácsonykor most annyit varrtam ingyen, hogy 4 fizetéses munkát mondtam vissza, ebből sokat tanultam.

2012. dec. 25. 21:37
 5/6 anonim ***** válasza:

üzletben és háborúban nincs barátság... ezt nem véletlenül mondják.

azok szoktak tönkremenni akik minden jó ismerősnek kedvezni akarnak csak mert jó ismerős.

nem kell... vagy ingyen adod és akkor valóban ajándék, vagy megkéred a rendes árát, külömben egyre több lesz a jó ismerős aki majd venne és te szépen lassan nagyon ráfizetsz...

szabj meg inkább egy egységes olyan árat, ami talán kevesebb haszon külön-külön, de mivel megfizethetőbb, így többen vesznek.

2012. dec. 25. 21:46
 6/6 anonim ***** válasza:
10% kedvezmény az eredeti árhoz képest. Ehhez nem árt szerkesztened egy árlistát, hogy mindig megmutathasd, hogy nem hasracsapásként mondtad az árat. Pl. nyaklánc 1000 ft, ismerősöknek 900, karkötő 500 ft, ismerősöknek 450, stb.
2012. dec. 25. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!