Ismertek olyan családot, ahol az anyagi problémák fő oka, hogy rosszul osztják be a pénzt?
igen, sajnos, de szerencsére csak távolabbi ismerős.
anyuka elbacca drága készkajákra a pénzt, a gyereknek nem főz, hó végén meg járkál kölcsönkérni.
az ilyen emberek nem tudnak priorizálni. vagy mert nem tanulták meg otthon, h első a számla, kaja, gyógyszer, félretevés és aztán a szórakozás, vagy mert régebben jól éltek, és nem volt ilyen gondjuk, viszont az életszínvonalukat nem tudták ezzel arányosan csökkenteni.
komolyan mondom, az iskolában a sok cosinus meg redoxireakció helyett inkább a helyes életvezetést, pénzbeosztást tanítanák, akkor nem lenne ennyi lecsúszott ember.
hitelt van eszük felvenni a lapostv-re, de abba nem gondolnak bele, h teljesen felesleges, és van annak a pénznek jobb helye is.
Ja, a miénk.
Már csak apám van, de elveri a pénzt piára, cigire és azon spórol, hogy leveszi a fűtést, akár a -20 fokban is, tavaly télen be is fagyott ezért a víz... hála nem lett baj belőle... (én máshol töltöttem azt az időt, erre mentem haza 2 hét után...)
Többet is. De inkább nagyobb dolgokban.
A cigarettázást én pont nem tartom annyira tragikusnak, én is dohányzom, de ha nincs pénzem, akkor nem veszek. No meg ez kiszámítható, befolyásolható.
Több ismerős család bukott viszont hatalmasat lakáson, autón. Volt aki a tízéves hitelre vett autóját egy héten belül totálkárosra törte. Aztán meg volt lőve, se kocsi, se pénz. Autót például soha nem vennék hitelre, csakis kp. Persze jó eséllyel nem a legújabb modellem lesz meg extrákkal, viszont ha összetörik, legalább nem vagyok mínuszban.
Lakással is többen jártak pórul. Nem feltétlen a devizahitelre gondolok, hanem sokan vettek olyan lakást, amit alig bírnak fenntartani. Van olyan barátnőm, akinél 18 fok van a 250 m2-es házban, mert nem tudja kifűteni. Egyébként a hat szobából hármat használnak csak, meg van külön teregetős szoba, kupis szoba, stb. Nem lett volna okosabb eleve háromszobásat venni?
Igen, mert alkoholisták és szerencsejátékfüggők.
Ebben szerintem minden benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!