Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magánszemélytöl be lehet...

Magánszemélytöl be lehet hajtani a tartozást?

Figyelt kérdés
Van egy ingatlanom amit részletfizetésre eladtam. Lakok a havi törlesztést fizették felém de aztán kiderült hogy a rezsiket nem. Másfél évig laktak ott mire kiderült a vizet lekötötték nem fizetés miatt.Eonon is volt tartozás de azzal nem foglalkozom mert mivel az ö nevükön volt vitték magukkal az adosságot. A viztartozást én kifizettem.de viszont nem hajlandoak nekem azt kifizetni.Most már egy éve szologatok nekik. Bizonylatom van róla hogy én befizettem szerintetek hová lépjek tovább?
2012. dec. 15. 21:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Polgári pert kezdeményezhetsz, de előtte tájékozódj. Ha nem garantált, hogy megnyered, akkor inkább ne erőltesd, így is sok idő lesz. Kár, hogy nem írattad a nevükre a vizet is, azt mielőbb tedd meg. És az összes többi közművet is!
2012. dec. 15. 21:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Minden át lett iratva anevükre. Az ö nevükre ment minden a viz is. Csak én befizettem hogy kapcsolják vissza avizet. De van papirom hogy másfélig évig amig ott laktak a nevükön volt a viz mikor én kifizettem a tartozást ami 50000 ft volt akkor visszakötötték és akkor lett visszairva ami nevünkre.
2012. dec. 15. 21:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha eladtad az ingatlant, és átírták a nevükre, akkor miért fizetted be a tartozást. Ne haragudj, de nem értem a tényállást egyáltalán, így pedig nehéz tanácsot adni. Sőt, a konkrét helyzetre lehetetlen.

Általánosságban:

- 1 millió forint alatti pénztartozás: fizetési meghagyásos eljárás (közjegyző előtt indíthatod közvetlenül, vagy ügyvéddel)

- 1 millió feletti pénztartozás: dönthetsz, hogy fizetési meghagyás, vagy per

- ha a szerződéssel kapcsolatosan is vita van, illetve pénzen kívül mást is követelsz: per.

A lényeg, hogy szerintem mindenképpen fordulj ügyvédhez, hogy kihámozza, mi is történt valójában, és ahhoz képest ajánljon valamit, mert ebből, amit itt leírtál, nem nagyon lehet semmire sem jutni.

Egy jogász

2012. dec. 15. 22:25
 4/7 A kérdező kommentje:
Részletfizetésre lett eladva de mivel megszegték a megállapodást igy ki kellet menni a házbol. Maradt a mi nevünkön az ingatlan. Még ezen felül más szolgáltatoknál is csináltak tartozást ami az inagtlanon maradt tehát ha véletlen visszaköltöznénk nem tudnánk tv-s szolgáltatást rendezni mert semmit nem fizettekés minden le lett kapcsolva. Csak ha azokat is kifizetem. De annyi pénzem meg nincs.
2012. dec. 16. 13:01
 5/7 A kérdező kommentje:
Van egy ingatlanom amit részletfizetésre eladtam. Lakok a havi törlesztést fizették felém de aztán kiderült hogy a rezsiket nem.
2012. dec. 16. 17:28
 6/7 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, fenntartom, amit általánosságban mondtam, amúgy fordulj szerintem ügyvédhez.
2012. dec. 16. 18:19
 7/7 A kérdező kommentje:
Ok . megprobálom. Köszönöm a tanácsokat.
2012. dec. 16. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!