Traderek! Hogyan lehet minél biztosabban felismerni egy csúcsot és egy völgyet?
A csúcsot onnan hogy rossz kedved jön, a völgyet, hogy jó kedved lesz.
Ha valaki tudná erre a választ, a tőzsde nem működne.
Hát, a dolog azzal kezdődik, hogy nagyon alaposan megtanulod az alapfogalmakat. Te nagy valószínűséggel nem arra vagy kíváncsi amit leírtál a kérdésedben.
Te a trendfordulót szeretnéd felismerni. Ez a kifejezés azonban a szókincsedben még nem szerepel, utána kellene olvasni, meg kellene tanulni és akkor egyből választ is kapsz majd a kérdésedre.
A tőzsdézés ugyanolyan kemény és precíz munka, mint atomerőművet üzemeltetni. Itt is meg kell tanulni hozzá mindent!
"a csúcsok helye akkor egyértelmű, ha már megtörtént a folyamat"
Ezt jól látod. Nincs olyan módszer, amivel előre meg lehet mondani. A legnagyobb bankok és befektetési alapok kezében sincs, ők az árfolyam manipulálásával érnek el profitot.
A tőzsdébe bele lehet bolondulni, kicsit olyan mint a játékgép. Hallottam olyan sztorit, hogy egy jólmenő fogorvos elvesztett 10 millió Ft-ot a tőzsdén, eladta a praxisát, hogy majd abból a pénzből visszaszerzi a veszteséget is. Az lett a vége, hogy 50 évesen szó szerint a nulláról kellett előlről kezdeni az életét, mert a ház is elment.
Mindig feljön a tőzsde téma itt, de még sose tudott senki bizonyítékot szolgáltatni arra vonatkozóan hogy ő ebből él. Szerintem ez sokat elmond a dologról.
Igazat kell adnom a legtöbb előttem szólónak abban, hogy ha lenne tuti módszer erre akkor már nem lenne. :)
A trendfordulót több technikával próbálják felismerni, nincs rá tuti módszer.
Attól is függ, hogy mekkora trendfordulót szeretnél lekereskedni. Ami az egyik időkereten trendforduló, az a másikon lehet, hogy csak egy kis korrekció.
A szakirodalom szerint nagyobb időkereten (nem 5, meg 15 perces charton, hanem napi, heti charton) érdemesebb, mert ott állítólag erősebbek jelek.
Érdemes használni túladott, túlvett szinteket jelző indikátorokat (pl. stochastic), valamint jelentős szinteken kialakuló (pivot pontok, kerek számok, fibonacci szintek), trendfordulót jelző gyertya alakzatokat kombinálni.
Ehhez viszont meg kell tanulni mindegyik elem használatát, felismerését, és lekereskedését. Sok tanulás, sok gyakorlás, na meg az általam sokat emlegetett pszichológiai tényezők kellenek hozzá.
Az orvos akiről említést tett az egyik hozzászóló kicsit összekeverte a pénzügyi befektetést a szerencsejátékkal. Sokan követik el ezt a hibát a tőzsdézésben sajnálatos módon.
Csak az unalomig ismételt mantrát tudom ehhez is idézni "Soha ne kockáztass több pénzt a tőzsdén, mint aminek az elvesztését megengedheted magadnak!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!