Egy albérletre két hónapi kauciót tettem le, de még nem költöztem be. Közben kaptam egy jobb lehetőséget és visszaigényelném a kauciót. Vissza lehet jogosan kapni, vagy elfelejthetem? Köszömöm
Figyelt kérdés
2012. dec. 9. 17:51
11/11 anonim válasza:
A kaució (óvadék) a bérleti szerződés része. Habár valóban a bérleti szerződés feltétele az írásba foglalás, a kaució adása egyértelműen arra utaló magatartás, hogy a felek között bérleti szerződés köttetett. Ha nem kötöttél bérleti szerződést, miért adtál volna kauciót? Márpedig, ha fennáll a bérleti szerződés (remélhetőleg határozatlan időre kötötted), akkor azt csak felmondással tudod megszüntetni. Ez esetben a felmondási idő leteltéig a lakást használhatod, a bérbeadó pedig lakbért követelhet, utána pedig visszaadja a kauciót. Minden más (pl. a bérbeadó másik bérlót talált, ezért te hamarabb visszaadnád a lakást, ő meg eltekint a lakbértől) megállapodás kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!