Ha állandóan megszorításról meg nyomorról beszélnek,
akkor miért van az, hogy az utak tele vannak jobbnál jobb
kocsikkal (új BMW, merci, Audi, telepjárók stb. )?
Nem. Tízmillió emberből nehogy mindenki egyformán szegény, vagy egyformán gazdag legyen már. Akkor nem is emberek lennénk, hanem hangyák.
2012. nov. 27. 06:52
Budaörsön az Auchan mellett állnak a visszavett autók, de annyi, hogy be sem férnek a parkolóba. Egészen jó autók is vannak köztük, de a hiányzó alkatrészekből látszik, hogy már rég nem számítanak arra, hogy bárkinek eladják. A parkolóban meg a régi autók állnak. Néhány évvel ezelőtt még erősen kilógott a sorból az én autóm, de ma már az egész parkoló a kortársaival van tele.
Az autóállomány lepukkanásából látszik a legjobban, hogy milyen nagy válság van. Nemhogy nincsenek tele az utak új, jó autókkal, de nagyon kevés van belőlük. 4 - 5 évesből még van néhány és ez számít "új" - nak.
2012. nov. 27. 06:53
3/17 A kérdező kommentje:
Budaörs Auchan, hétvégén, hétközben tele kocsival nincs parkoló sem. Széll Kálmán tér, Hűvösvölgyi tele, folyamatos dugó. A rendszámok: "M"-el kezdődő, "L"-el kezdődő a 10 éves kocsi meg na inkább az a ritka. Bocsi, de nekem egy 3 éves kocsi is új, mert nekem 11(!) éves autóm van. Visszavett autók? Hát én nem látom azt, hogy annyira engednének az eladók a "válság" miatt. Inkább állnak az autók, de nem engednek az árból.
4/17 A kérdező kommentje:
Még egy dolog: ha válság van, akkor miért mennek felfelé az árak?? Ha válság van, akkor nincs kereslet, és akkor az áraknak csökkenni kell(ene). De nem. Nézzük meg a liszt, olaj, hús árát. A liszt 3 éve még 59 forint volt most meg 139. Az több mint a duplája. Az átolaj 3-4 éve olyan 250 forint körül volt, most meg 400-450. Most a krumpli árát emelik. Az is a duplája-háromszorosa lesz.
Maximum csak az első fele van tele, az autópálya felé nincs. Talán majd most, Karácsony előtt lesz valami.
[link]
Az új autó meg itt vannak.
A cégek nem szeretik az árversenyt, inkább árat emelnek, ha csökken a kereslet.
2012. nov. 27. 07:13
6/17 A kérdező kommentje:
Kérdés mikor készült a kép. Egyébként meg ez egy nagyon nagy parkoló, nem csoda ha nincs teljesen tele. Egyébként meg azt lehet látni, hogy csak az autópálya felőli rész üres, a bejárat előtt tele van. Ha válság van, akkor miből tankolja a kocsiját, és miből jár el bevásárolni?
Az nem számít, hogy mikor készült a kép, a visszavett autós parkolót akartam megmutatni.
Budaörsön és környékén még szép, hogy elmehetnek az emberek az Auchanba.
2012. nov. 27. 07:59
Ugye a Hűvösvölgyi út sem az ország átlaga, hanem a legjobb. Szóval elhiszem, hogy ott, ahol sok pénz van egy irányonként maximum 2 sávos utat megtöltenek az autók csúcsidőben, de ez szinte kifejezhetetlenül kis része az országnak.
2012. nov. 27. 08:01
M-es, meg L-es rendszám? A mi kocsink L-es, de kb 10 éves, csak most vettük külföldről egy bontóból. :D
2012. nov. 27. 08:09
Mert van egy réteg, aki viszont nagyon meggazdagodott.
2012. nov. 27. 08:59
Kapcsolódó kérdések: