Ha 3 napon belül visszaviszek egy hibás műszaki terméket
akkor a pénzt vissza kell adniuk?
Műszaki boltban dolgozom, de pénzt nagyon ritka esetben adunk vissza. Aki "kiveri a balhét", annak meg pláne nem. Max. ajándékutalvány jár. Szerintem máskor próbáld szépen, vagyis szebben mondani, egyből "meglátjuk mit tehetünk" lesz a válasz.Remélem :-)
2009. aug. 14. 20:49
2/13 A kérdező kommentje:
Természetesen nem ordítva mentem be az üzletbe, de azt hittem ez egyértelmű. De én úgy tudom, hogy ha 3 napon belül visszaviszek egy terméket, amelyik HIBÁS (tehát nem az én egyéni bajom miatt viszem vissza, mert mondjuk nem tetszik), akkor kötelesek visszaadni a pénzt. Mintha erre törvény is kötelezné őket. Ráadásul ha a terméket nem lehet javítani, és nincs több belőle akkor nehogy már le kelljen vásárolnom a pénzt, és csak azért is vmi ostobaságot venni.
Az ajándékutalvány korlátlan ideig felhasználható, és lehet, hogy most nincs szükséged semmire a boltból, de ha később lesz, akkor jó szolgálatot tesz majd. És végülis visszaadták a pénzt? Vagy mi lett az egész vége?
Erre irtam az előbb, hogyha úgy jön be a vevő, hogy partner, és nem ellenség, akkor mi sem szoktunk kötözködni, de ha elfogadja az utalványt, akkor szivesebben adjuk azt.Nem tudom, hogy minden üzletben igy van-e, de nálunk igen. Ja, első válaszoló voltam..és eddig az egyetlen :-) De remélem azért mások is irnak tapasztalatokat.
2009. aug. 15. 08:04
2009. aug. 15. 08:21
5/13 A kérdező kommentje:
Én még mindig nem arra vagyok kíváncsi, hogy nálatok ez hogy működik. Ezzel nem akartalak megbántani. Hanem arra, hogy van e arra törvény, hogy vissza kell adniuk a pénzt, és van. Köszönöm. Tehát ha én kiverem a balhét akkor igazam van ezek szerint!!! Én teszek arra mi egy bolt szokása, ha a törvény kimondja, hogy mi az üzlet kötelessége. Köszönöm a hozzászólásokat.
Ha 8 napon belül visszaviszed a terméket, mert hibás, akkor a boltnak kötelessége UGYANOLYANRA kicserélni (hibátlanra!)...
Ha nincs már ugyanolyan termék, akkor kötelesek visszafizetni a vételárat, de csak ebben az esetben!
Ha 8 napon túl hibásodik meg (vagy akkor reklamálsz), akkor szervíz => javíttatás a megoldás garanciában...
A bolt nem köteles visszafizetni a vételárat! (Ha mégis erre hajlandóak, az egyéni jóindulatuknak köszönhető.)
[link]
2009. aug. 15. 16:29
7/13 A kérdező kommentje:
Nálam az a helyzet, amint írtam, hogy 3 napon belül visszavittem, mert hibás volt. De nem volt ugyanolyan termékük sem Erre nem pénzt akartak adni, hanem levásároltatni (ajándékutalvánnyal).
Szia!Engem nem bántottál meg egyáltalán, csak leirtam, hogy nálunk hogyan működik. Engem inkább az bánt, hogy sokan gondolják azt, hogy "na,most kiverem a balhét,és igazam lesz, és úgy ugrálnak, ahogy én fütyülök". Pedig ha szépen, emberhez méltóan elmondaná mindenki a nyűgét, és nem a magas c-n kezdené, lehet, hogy többre menne vele, és akkor nem kellene a törvények közt kutatgatni, hogy jogos-e, ha ráborítom az asztalt a pult másik oldalán lévőre. Mert ha szépen mondod, akkor is úgy szól a törvény, ahogy itt leirták. Meg ha csúnyán, akkor is. Csak felidegesíted Magadat is, meg az eladót is. Fölöslegesen. Persze, ha a bolt is úgy áll hozzá, meg flegma az eladó, akkor ok! De egyéb esetben szerintem "nem kell kiverni a balhét". 1.válaszoló voltam.
2009. aug. 15. 21:16
És másik számológépük sem volt, ami esetleg megfelelő lett volna Neked? Vagy azt nem is nézték, hogy van-e hasonló? Vagy olyan, ami Neked kellene?
2009. aug. 15. 21:19
10/13 A kérdező kommentje:
Nem eleve ordítva mentem be az üzletbe. De miután nem egy kétforintos gépet vettem, ami nekem már bevált, csak sajnos elhagytam,így ragaszkodom ehhez a termékhez. De gondolom ez jogomban áll, és nem kötelezhetnek arra, hogy egy másikat válasszak. Miután ötvenszer elmondtam neki, hogy manapság a tv, rádió is ezzel van tele, hogy az üzletek nem veszik figyelembe a rájuk vonatkozó törvényeket, és átverik a vásárlókat, szinte majdnem lehülyéztek. És ha a törvény az törvény, akkor semmilyen utalványt nem adhatnak. Ez a lényeg!!! És ha egyszerűen szép szóval nem érti meg, akkor nem is csoda ha ideges leszek tőle.
Kapcsolódó kérdések: