SMS-t kaptam az INTRUM nevezetű cégtől. Tisztelt ügyfelünk! Kérjük tartozásának rendezése érdekében haladéktalanul vegye fel velünk a kapcsolatot! Iratszám, telefonszám. Mit tegyek? Felhívjam őket, vagy sem?
Köszi, utána olvastam a neten, rengeteg ember írja hogy ugyan ez az sms jött nekik is....van aki azt írja h fel kell hívni és van aki azt hogy nem, mert csak belekeveredik az ember. A számom már régi kb. 3 éve megvan....Ráadásul a telefonszámom titkos, nem tudom mégis honnan szedték...
ezt találtam, itt mindenki erről ez smsről ír.... azért nekem ez felháborító! [link] Holnap felhívom és megmondom hogy töröljék a számomat!
UPC ügyfél vagy? Az Intrum rengeteg cég behajtója és az adott cég szó nélkül (jellemzően ilyen a UPC például) átadja a behajtandó dossziét az Intrum-nak aki meg elkezd téged hajkurásztni sms-ben, meg ahol ér.
Ha felhívod őket (nem emeltdíjas szám), legalább tudjátok tisztázni, hogy miről is van szó.
Kérdéses, hogy bírósági ügy lenne-e benne (kérdés mekkora az összeg), de kinézem belőlük, hogy igen.
Remélem segítettem.
Könnyen lehet, hogy a hiányzó adatokat valami nyilvános adatbázisból pótolták, így stimmelt. Bizonyítsa az Avon, hogy Te voltál velük kapcsolatban és nem más. Ez az egyik. A másik pedig az, hogy ha egy évvel ezelőtti, elméletileg talán elévült volna még ha lett is volna.
Szerintem hívd fel őket és mondd meg, hogy ne zaklassanak, mert feljelentést teszel 1. zaklatásért és 2. a jó hírnévhez való jog megsértéséért (mivel az SMS érkezése mások számára is látható lehet és azt a hamis képet festheti le rólad, hogy tisztességtelen vagy csak rossz adós vagy úgy, hogy ez nem is bizonyított. Ezek után pedig bizonyítsák be az igazukat ha valóban kitartanak a hülyeségük mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!