Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » SMS-t kaptam az INTRUM nevezet...

SMS-t kaptam az INTRUM nevezetű cégtől. Tisztelt ügyfelünk! Kérjük tartozásának rendezése érdekében haladéktalanul vegye fel velünk a kapcsolatot! Iratszám, telefonszám. Mit tegyek? Felhívjam őket, vagy sem?

Figyelt kérdés
Tudom, volt már egy ilyen kérdés régebben, amit valaki feltett. Most velem is ez a helyzet. Semmilyen tartozásról nem tudok, nem tudom mire vélni ezt? volt valaki aki kapott ilyen smst? 06-1-es a szám amit megadtak. Az emelt díjas lenne? őszintén még azért nem hívtam fel őket mert csak 900 ft van a telefonomon és nem tudom az elég lenne-e a hívásra...köszi
2012. nov. 13. 15:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
elírták a telefonszámot vagy esetleg nem rég vetted ezt a számot és az előző tulaj a ludas a tartozásban. Előbb-utóbb felhívnak, vagy te hívod őket és tisztázzátok. Egyébként nem emelt díjas, sima budapesti szám
2012. nov. 13. 17:02
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszi, utána olvastam a neten, rengeteg ember írja hogy ugyan ez az sms jött nekik is....van aki azt írja h fel kell hívni és van aki azt hogy nem, mert csak belekeveredik az ember. A számom már régi kb. 3 éve megvan....Ráadásul a telefonszámom titkos, nem tudom mégis honnan szedték...

ezt találtam, itt mindenki erről ez smsről ír.... azért nekem ez felháborító! [link] Holnap felhívom és megmondom hogy töröljék a számomat!

2012. nov. 13. 17:09
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem kell vele foglalkozni, hívjanak ők a saját költségükön ha akarnak valamit és akkor majd megmondod, hogy nem te vagy az emberük.
2012. nov. 13. 20:33
 4/13 A kérdező kommentje:
Írtam nekik e-mail, kíváncsi vagyok mi lesz. Sokan írják hogy nem reagáltak az smsre és rá pár napra már olyan sms jött hogy 3 napon belül fizessen vagy bírósági eljárás lesz belőle meg ilyenek....
2012. nov. 13. 21:14
 5/13 Thomas A. Anderson válasza:

UPC ügyfél vagy? Az Intrum rengeteg cég behajtója és az adott cég szó nélkül (jellemzően ilyen a UPC például) átadja a behajtandó dossziét az Intrum-nak aki meg elkezd téged hajkurásztni sms-ben, meg ahol ér.

Ha felhívod őket (nem emeltdíjas szám), legalább tudjátok tisztázni, hogy miről is van szó.

Kérdéses, hogy bírósági ügy lenne-e benne (kérdés mekkora az összeg), de kinézem belőlük, hogy igen.

Remélem segítettem.

2012. nov. 26. 14:32
 6/13 A kérdező kommentje:
nem nem upc-s vagyok és mondtam is nekik hogy semmi tartozásom nincs sehova. Utána néztek és avon bízta meg őket egy 1 évvel ezelőtti 5000ftos tartozásról.... amiben az az érdekes hogy életemben nem rendeltem soha semmit az avontól, és főleg nem vagyok avon tanácsadó nő mert az intrum erre kérdezett rá hogy "akkor ön nem is tanácsadó nő?" én meg mondom nem soha nem is voltam....annyit mondtak vegyem fel a kapcsolatot az avonnal ez ügyben és ők is felveszik...azóta várok mi lesz.
2012. nov. 26. 20:37
 7/13 anonim ***** válasza:
És a személyi adataid megegyeztek a náluk lévővel?
2012. nov. 26. 21:11
 8/13 A kérdező kommentje:
igen, mondta a nevem és a címem, ezért nem is értem hogy lehet ez...
2012. nov. 27. 08:57
 9/13 Thomas A. Anderson válasza:

Könnyen lehet, hogy a hiányzó adatokat valami nyilvános adatbázisból pótolták, így stimmelt. Bizonyítsa az Avon, hogy Te voltál velük kapcsolatban és nem más. Ez az egyik. A másik pedig az, hogy ha egy évvel ezelőtti, elméletileg talán elévült volna még ha lett is volna.

Szerintem hívd fel őket és mondd meg, hogy ne zaklassanak, mert feljelentést teszel 1. zaklatásért és 2. a jó hírnévhez való jog megsértéséért (mivel az SMS érkezése mások számára is látható lehet és azt a hamis képet festheti le rólad, hogy tisztességtelen vagy csak rossz adós vagy úgy, hogy ez nem is bizonyított. Ezek után pedig bizonyítsák be az igazukat ha valóban kitartanak a hülyeségük mellett.

2012. nov. 28. 11:53
 10/13 Thomas A. Anderson válasza:
A név és a cím egyébként nem személyes adatok szigorúan véve. Születési adatok, személyi igazolvány szám, stb stb azok inkább. A többi megtudható egyik-másik szolgáltatótól...
2012. nov. 28. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!