Kaptam egy üzenetet a laptopomon a mobil netemen hogy nyertem 1 milió valamit : D mennyire igaz segitsen valaki? (lent hogy mit irtak! )
Your mobile number was selected and has won you £1,000,000 in the on going free UK lotto.draw number: és itt számok vannak meg 1 email cim ahol lehet érdeklödni.
plusz egy telefonszám is amit megcsörgettem csak nem volt magyar szoval nem eröltettem hogy feleslegesen vegye le a pénz a kártáymról : D
Kiválasztották a mobilszámodat és nyertél 1 millió fontot (!) az ingyenes Egyesült Királyságbeli lottó sorsoláson.
Hát gratulálok!
Szerintem kamu. Ha van benne vmi link, nehogy megnyisd, mert veszélyes lehet.
rájuk irtam az érdekesség kedvéböl hogy ez most mi és ezt kaptam válaszul E-Mailbe:
Attention Winner,
Please see attached file for information on claims. All required information are enclosed in the attached PDF document, please read carefully
és ott van még 2 LINK (amit elkéne olvasni ugye az utasitások serint), megnyissam vagy az valami virus és ne ?:DD
Nehogy megnyisd, mert szinte biztosan vírusos.
A szövegben azt írják, hogy minden infót megtalálsz a csatolt pdf fájlban és olvasd végig figyelmesen.
Ne nyisd meg se a fájlt, se a linkeket, mert megfertőződhet a számítógéped.
És a jövőben is légy óvatos az ilyen dolgokkal, hangsúlyozom NEM LÉTEZIK INGYEN PÉNZ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!