Ti hogy jönnétek ki 125. 000ft-ból ketten albérletbe? (többi lent)
A férjemmel ketten lakunk albérletbe,jelenleg csak neki van állása.
Így néz ki a havi kiadás:
36.000 lakbér
11.000 villany átalány
15.000 víz (ez 2 havonta jön)
1100 szemétdíj
1500 kábeltv
15.000 T-mobile
2500 fogamzásgátló
És mindketten dohányzunk.
Hogy kellene spórolni,vagy miket kellene főznöm?Sose elég ez a pénz:(
napi 1 doboz cigi 800Ft *30nap 24000Ft *2 ember= havi
+48000Ft
15000Ft T-mobil? Minek?
Töltött cigit szívunk,abból se sokat.
A 15.000 T-mobileba benne van kettőnk előfizetése,egy telefontörlesztő,laptoptörlesztő,és az internet.
Villannyal fűtünk.
15 ezer viz mire?
az rengeteg,gyors zuhany,nem folyó vizben mosogatás,stb,nekünk kettőnkre havi 2-3 ezer a viz,pedig mosok heti 4 adagot.
Egyébként túlzott spórolás nélkül jövünk ki havi 150ből,amiből 30 a lakbér.
Mi 110 000- 120 0000 forintból élünk havonta ketten Budapesten és van olyan hónap amikor még marad is néhány ezer forintunk.
Lakbér: 50 000
Víz: 2 havonta 6 000, úgyhogy a 15 000 ft rohadt sok nálatok, pedig én folyóvízben mosogatok.
T-mobile: 3 000
Szerintem a 15 000 ft megint marha sok a telefonra.
Villany: 4 000, de nálunk távhő van a fűtésre, az 6 000 ft.
Tvre nem fizetünk, dugtunk bele egy kábelt, ezzel fogható 4 csatorna (tv2, rtl, m1, m2). Nem nagyon nézünk tv-t tehát nekünk ez elég.
Net: 2300 ft.
Nálatok közös költség nincs? Nálunk az 5 000 ft, ebben benne van már a szemétdíj is.
Én nem szedek fogamzásgátlót, a gumi havonta kijön kb. 1800 forintból.
Havi 75 e forintból kijön nálunk a lakbér plusz a rezsi. Ráadásul nálatok ennek sokkal olcsóbban ki kellene jönnie, hiszen sokkal kevesebbet fizettek az albérletre mint mi.
Szóval szerintem amin a pénzt megtudod fogni az a víz, nem tudom mit pancsoltok ennyit, de ez rohadt sok. :)
A másik pedig a telefon.
A kaján max. úgy tudsz spórolni, hogy figyeled az akciókat, majd lefagyasztod a megvett terméket. Nagyobb adagokat főzöl, ha marad belőle megint mehet a fagyasztóba és kiengedés után bármikor fogyasztható.
Azt a mosógépet érdemes lecserélni.
Használtan vettem automatát, 15ezer volt,10 éves gép, 5 kiló belefér és csak 50 liter megy el egy mosásra.
Behozta az árát 3 hónap alatt.
A vizen lehet spórolnotok sokat,harmadára le lehet vinni kb.
És a cigiről leszokás ami van még,az is sokat elvisz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!