Túlköltekező férjjel mit lehet csinálni?
Alapvetően annyi a probléma vele, hogy nem igazán számolja át, mire mennyit érdemes/lehet költeni. Sima hétvégi bevásárlásnál is 20-40.000 Ft elmegy kajára, amit nagyon sokallok (kettőnkre).
Nemrég mondtam, hogy oké, akkor az én fizetésem az elköltendő rész, az övét tegyük félre. Csináltattunk is neki társkártyát. Viszont az SMS-ek továbbra is nekem jönnek, a fizetésem pedig 3 hét után elfogy úgy, hogy én kb egytizedét hónap elején leveszem költőpénznek, a többihez nem nyúlok.
Nagyjából 3-4-szer annyi pénz megy el, mint amennyi tényleg szükséges lenne.
Ha listát írok, akkor még bepattan néhány extra dolog, mert meglátta.
A múltkor télikabátot akartam venni. Mondta, hogy valahol látott egy jót, nézzük meg azt. Ok, tényleg szép, mennyibe kerül - hopp, 70.000?? Kizárt, ennyiért nem kell kabát.
Mi a fenét csináljak, hogy kijöjjünk a fizetésemből?
Áldozd fel magad: végezd egyedül a "hagyományos" női feladatokat: vásárlás, főzés (azt vedd, amiből a következő napokon főzni akarsz) :-)
Így a férjed nem lesz rákényszerítve, hogy hopp még egy doboz tejért beugorjon a boltba, és megvegye, amit még meglát.
+ összes pénzt felvenni, a nem elköltendőt lekötni, így nem tud miből költeni.
VAGY: gondold át, hogy mit akar demonstrálni a túlköltéseivel (nem azonosak a céljaitok; nem érzi fontosnak a spórolást, mert úgy érzi, elnyomod?)
Kérj tőle segítséget (a férfiak egy része nagyon rá tud kattanni arra, hogy excel-ben vezesse a kiadásokat - máris láthatná, mi mire megy el.Így ő döbbenhet rá, hogy min változtasson...mert amíg csak Te mondod neki, az kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!