Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Túlköltekező férjjel mit...

Túlköltekező férjjel mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Alapvetően annyi a probléma vele, hogy nem igazán számolja át, mire mennyit érdemes/lehet költeni. Sima hétvégi bevásárlásnál is 20-40.000 Ft elmegy kajára, amit nagyon sokallok (kettőnkre).

Nemrég mondtam, hogy oké, akkor az én fizetésem az elköltendő rész, az övét tegyük félre. Csináltattunk is neki társkártyát. Viszont az SMS-ek továbbra is nekem jönnek, a fizetésem pedig 3 hét után elfogy úgy, hogy én kb egytizedét hónap elején leveszem költőpénznek, a többihez nem nyúlok.

Nagyjából 3-4-szer annyi pénz megy el, mint amennyi tényleg szükséges lenne.

Ha listát írok, akkor még bepattan néhány extra dolog, mert meglátta.

A múltkor télikabátot akartam venni. Mondta, hogy valahol látott egy jót, nézzük meg azt. Ok, tényleg szép, mennyibe kerül - hopp, 70.000?? Kizárt, ennyiért nem kell kabát.

Mi a fenét csináljak, hogy kijöjjünk a fizetésemből?

2012. okt. 27. 16:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha már bankba teszitek,kössétek le, hogy ne lehessen csak úgy kivenni, és akkor tényleg annyit kell beosztani amiben előre megegyeztek költőpénznek.
2012. okt. 27. 16:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Ezt mi a búbánatért tették át ide a Családi kapcsolatokból???
2012. okt. 27. 16:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Egyezzetek meg, hogy minden, ami nagyobb kiadás: mondjuk 20 ezer forint felett, és nem életbevágó, azt mielőtt megvennétek, megbeszélitek. Igy senki se költekezik kénye kedve szerint! A bevásárlást pedig végezd te, ha ennyire nem lehet rábízni. Az én párom is képes volt heti 10 ezreket költeni bevásárlásra, úgy hogy még egyedül élt. Aztán mindig nyafogott, hogy milyen kevés a pénze. Persze, csak közben zsákszámra vette a chipset, kekszeket, csokit, süteményt: ilyenekre ment el a pénze, amikkel jóllakni úgy se lehet. Persze nem mondom én is szeretem ezeket, de elég egyfajta rágósdit venni egy bevásárlás alkalmával. Kezeld te a pénzt, mivel neked jobb lehet a pénzügyi érzéked! A férjednek is el kell fogadnia, remélem nem lesz olyan vaskalapos, hogy azt vallja a pénzt csak a férfi kezeli:) Az kezelje, aki jobban tud bánni vele!
2012. okt. 27. 16:56
 4/5 anonim válasza:

Áldozd fel magad: végezd egyedül a "hagyományos" női feladatokat: vásárlás, főzés (azt vedd, amiből a következő napokon főzni akarsz) :-)

Így a férjed nem lesz rákényszerítve, hogy hopp még egy doboz tejért beugorjon a boltba, és megvegye, amit még meglát.

+ összes pénzt felvenni, a nem elköltendőt lekötni, így nem tud miből költeni.

VAGY: gondold át, hogy mit akar demonstrálni a túlköltéseivel (nem azonosak a céljaitok; nem érzi fontosnak a spórolást, mert úgy érzi, elnyomod?)

Kérj tőle segítséget (a férfiak egy része nagyon rá tud kattanni arra, hogy excel-ben vezesse a kiadásokat - máris láthatná, mi mire megy el.Így ő döbbenhet rá, hogy min változtasson...mert amíg csak Te mondod neki, az kevés.

2012. okt. 28. 14:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Én úgy elválnék, mint a huzat. Nem létezik az a helyzet, hogy közös kasszán legyek valakivel.
2012. okt. 28. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!