A teljesen kilátástalan anyagi helyzetemben örököltem egy kertes házat. NAGYON GYORSAN el kellene adnom, hogy fogjak hozzá?
1. Egy picit szeretnélek kijavítani: egy JÓ ingatlanközvetítőnek, az az érdeke, hogy EGYÁLTALÁN eladja a házad.
2. Javaslom, h keress egy jó ingatlanost, nekem a DH-nál és az OC-nél voltak jó tapasztalataim, ajánlom őket, de természetesen nagyon sok múlik az adott értékesítőn, akivel tárgyalsz.
Sok sikert!
Bp. XVI kertvárosi részén, Őrstől ötödik buszmegálló.
A ház elég ramaty, de telket közel-távolban nem kapni.
www.ingatlan.com
Ide tedd fel.
Mennyit szeretnél érte?
Egyik kijelentéseddel vitatkoznék: a közvetítőknek pont az az érdeke, hogy nagyon gyorsan eladják, az ár kevésbé számít nekik (8 millió 3%-a nagyobb, mint 10millió semennyi 3%-a).
A kérdésre válaszolva:
Holnap csinálj róla pár fotót, tedd ki ingatlanos oldalra (ingatlan.com) és hirdesd meg.
Legyen rajta kiemelés (listázások elejére), írd be a hirdetés szövegébe, hogy "alkuképes", "sürgősen", "gyors adásvételnél komoly engedmény".
Nézz hasonló ingatlanokat, próbáld megsaccolni, hogy mennyit érhet, és alapból kérj érte 20-%al kevesebbet, ha alkudoznak akkor engedj további 20-25%-ot.
Amúgy hol van, mekkora és mennyit akarsz érte kapni?
Ha a hírdetésbe az írod, hogy sürgős, sok embernek azt jelenti majd, hogy bármennyit lehet alkudni, erre készülj fel.
Nem tudom arrafelé mi a helyzet, de mifelénk egy 4Mft-os házra még érdeklődő sincs, esetleg 1.5mft-ért lenne talán...
De neked most a kis pénz is segítség lenne.
Ingatlanokkal foglalkozom.. A közvetítőnek tényleg az az érdeke, hogy BÁRMI áron eladja a házat. 2% jutaléknál ha 10M-ért adod kap 200 ezret, 15M-nál 300-at. Ő mindenképp jól jár!
Én a helyedben beadnám az összes ingatlanosnak, és feltenném netre. Valamint ha ennyire sürgős akkor a piaci ár 70-80%-ért kell meghirdetni. Ez a jelenlegi helyzet miatt sajnos lehet, hogy csak a válság előtti érték 50%a lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!