Késik a családi pótlék? Lehetséges, hogy később kapom meg, mint mások?
Általában igaz, hogy 7-8 körül jön, de tegnapelőtt már hordta a postás mindenki másnak, de nekem nem hozták. Mondta is, hogy csodálkozott, hogy nem küldték nekem.
Úgy van, hogy új sulit kezdtem szeptemberben (OKJ-s képzés), és júniusban még kaptam ugye. Júliusban már nem, de viszont júliusban beiratkoztam, és ezért augusztusban már kaptam, meg szeptemberben is. (nem küldtem be semmi papírt nekik, nem is szóltam, de ismerősünk azt mondta /aki ilyenekkel foglalkozik/, hogy a suli "leigazolja" úgymond, szóval oké minden elvileg)
Ha 2 hónapig kaptam, akkor elvileg most is kellene kapnom, nem? Lehetséges, hogy késik? :O
Hát, ha elmúltál 18, akkor bizony neked kell leigazolni az Államkincstárnak, hogy iskolába jársz. Mégpedig ezt a nyomtatványt kell kitöltetni az iskolával és beküldeni nekik, mert mást nem fogadnak el:
Ha szeptember 30-ig beküldted volna, akkor kaphatnád folyamatosan. Így majd valószínűleg kapsz egy megszüntető határozatot is, ha ez megtörténik, akkor már nem elég az igazolás, hanem új igénylést is ki kell tölteni, és szeptembertől igényelheted, vagy te, vagy a szüleid, a tanulói jogviszony igazolással együtt. Azt meg ezek egyikén lehet értelemszerűen:
Egyébként lehet az is, hogy késik. De mindig az előző havit utalják, vagyis szeptemberben az augusztusit. Mért nem hívod fel őket, hogy mi van?
Az ismerősödet meg lincseld meg :D
de éppen ez az mondom :D
hogy júniusban küldték ki az utolsót, mert az érettségivel megszűnt a tanulói jogviszonyom..utána már júliusban nem küldtek, mert ezt tudták, hogy érettségizek (régen küldtünk papírt)!! ahogy júliusban beiratkoztam, utána augusztusban már megint küldték..erre azt hittem tévedés, nem is költöttem el, de szeptemberben küldtek meg egyet, és akkor fel is hívtam az ismerőst, mert ő ilyenekkel foglalkozik, és azt mondta, hogy nem kell hozzá semmilyen papír!!
a másik az, hogy az árvaellátáshoz küldtek egy nyomtatványt, amit le kellett igazoltatni a sulival, ez meg is van már!! de a családihoz nem küldtek semmit, egyszerűen csak abbahagyták a folyósítást júniusban, és ahogy beiratkoztam, akkor újra küldték megint 2 hónapig!! éppen ezért furcsa nekem..
de majd ha jövőhét elején sem érkezik meg, akkor felhívom őket, az a biztos :))
azért köszi a gyors választ :DD
nekem még nem küldtek ilyen megszüntető nyilatkozatot...ha jövőhéten elküldöm az iskolalátogatásit, plusz azt az első nyomtatványt, akkor még lehetséges, hogy nem küldik ki?
vagy inkább már kezdjük el újra megigényelni? ://
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!