Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nyáron melóztam és nem akarnak...

Benimay kérdése:

Nyáron melóztam és nem akarnak kifizetni tehetek valamit?

Figyelt kérdés

Július-auguszusban melóztam elégkeményen volt h napi 10-12 órát!!! És azóta meg nem akarnak kifizetni először csak azt mondogatták h majd majd most meg a telefont nem veszik fel ha meg bemeek azt mondják nem érnek rá :( sajna nem voltam bejelentve nincs semmi papírom, de naon kéne a pénz és nem extra cuccokra hanem kajára mert elég szarul állunk :S Naon szükségem lenne arra a pénzre csak nemtom mit tehetnék segítsetek pls nem igaz h nem lehet vhogy elérni h kifizessenek :S Pedig nem olyan nagy összeg am és tom h ki tudnák fizetni!!!

16/F

(Bocs ha rossz kategóriába tettem csak nem bírtam megtalálni hova kéne gondoltam itt elfér)

2012. szept. 28. 13:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Üzlet pénzügyekbe kellett volna kérdezned, de mindegy.

Sajnos nem tehetsz semmit mivel nem voltál bejelentve, így bizonyíték sincs, hogy te ott dolgoztál akár egy napot is.

2012. szept. 28. 13:13
 2/15 anonim ***** válasza:
mond azt nekik hogy vagy kifizetnek, vagy feljelented őket, hogy kiskorút dolgoztattak feketén
2012. szept. 28. 13:16
 3/15 anonim ***** válasza:
Ha nincs szerződésed akkor semmit nem tudsz bizonyítani sajnos.
 4/15 A kérdező kommentje:
de nekem kell az a pénz és megdolgoztam érte :S
 5/15 anonim ***** válasza:

Hát, ha nem voltál bejelentve, akkor jogi úton sokat nem tehetsz. Persze polgári perrel lehet próbálkozni, de az nagyon hosszadalmas. :(

(Egyébként elég idegesítő, hogy nem írod ki rendesen a szavakat, hanem "naon", meg "meek"...)

Sajnálom, hogy így jártál, legközelebb feketén ne dolgozz!!!

És ezt meg ne hagyd annyiban, járj a nyakukra, fenyegetőzz (perrel!), írj levelet - ajánlottan!!!

2012. szept. 28. 13:17
 6/15 anonim ***** válasza:
Hiába kell ha nem akarnak kifizetni. Ilyen alapon én is kérhetném ugyan azt a pénzt. Szóval érted semmi bizonyítékod, hogy te ott dolgoztál. Tanulópénzt megfizeted soha ne dolgoz feketén.
2012. szept. 28. 13:21
 7/15 anonim ***** válasza:
Szerintem is fenyegesd meg őket, hogy feljelented, hisz kiskorút dolgoztattak feketén, meg valószínűleg nem tartották be az előírásokat sem, ha napi 10-12 órát. Gondolom mással is így viselkednek, ezért nem akarnak majd egy jókis vizsgálatot a nyakukba. Legközelebb ha bemész, úgy kezd a mondandót, hogy ügyvédem tanácsára adok egy utolsó lehetőséget, hogy kifizessenek. Nekem ez a beszólás már segített más ügyben, pedig nem is beszéltem a dologról ügyvéddel, de ugye pert senki nem akar. Lehet mondani, hogy természetesen jelented az NAVnál, Munkavédelmi Főfelügyelőségnél stb....
2012. szept. 28. 13:21
 8/15 A kérdező kommentje:

Igen mással is ezt csinálták összehaverkodtam ott egy sráccal, és ő is csak az egyik hónap felét kapta meg eddig! Én meg semmit :S

Ez jó ötlet h jelentem őket ha nem fizetnek ki csak nemtom én 16 évesen jelenthetem őket?

2012. szept. 28. 13:26
 9/15 anonim ***** válasza:

Mond meg nekik, hogy ha nem fizetnek ki akkor feljelented őket az összes létező hatóságnál! Valószínűleg már a "közlés" után fizetni fognaj. Ne hagyd veszni a pénzt!

Látják, hogy tapasztalatlan fiatal vagy és ezzel akarnak visszaélni. Kérd ingyenes jogsegélyszolgálat, vagy felnőtt segítségét.

Ne hagyd annyiban mert akkor mással is megcsinálják.

Egyébként milyen munkáról volt szó? Hol volt helyileg?

2012. szept. 28. 13:34
 10/15 anonim ***** válasza:

Nem kell írásos munkaszerződésnek lennie a hatályos jogszabályok alapján!

16 évesen ha keményen dolgoztál, legyél tökös, mondd meg a cégnek hogy rájuk küldöd a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt ha nem fizetnek ki! Hidd el, hogy meg fognak ijedni.

Hogy nyomatékod adj az ígéretednek töltsd ki ezt, és vidd magaddal a kitöltött, de még fel nem adott panaszod másolatát, amikor a céghez mész, vagy küldd el nekik e-mailen.

[link]

A Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény II. fejezében volt rögzítve korábban /76. § (1)-(2)/, hogy munkaviszony munkaszerződéssel jön létre, melyet írásba kell foglalni, ezt viszont hatálytalanította a 2012. évi LXXXVI. törvény 90. § (1) (hatálytalan: 2012. VII. 1-től).

[link]

2012. szept. 28. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!