Hogyan lábalhatnék ki az adósságból? Kétségbeestem.
Nem értem, miért az utolsó pillanatban kezdesz el kapkodni. Már menni kellett volna a szolágálatóhoz részletfizetésért, az önkormányzathoz és a családsegítőhöz támogatásért és ha lehet a munkahelyedhez fizetéselőlegért, kölcsönért!
Utána intézd, hogy egész évben átalányban fizesd a fűtést! Nézz utána az önkormányzatnál, hogy a gyerekek után milyen kedvezményeket kaphatsz egyedülálló szülőként, van jó néhány, barátnőmmel most jártuk végig!
A 13 válaszolónak sokban igaza van.
Az önkörmányzaton kérj egyszeri segélyt.
A munkahelyeden kérj elöleget.
Most azonnal menj be a gázszolgáltatóhoz, és kérd a részlet fizetést.
Kérd, hogy ezentúl vagy átalányban fizess - igy az elszámoláskor alig lesz több, amit fizetni kell, vagy állj át a kártyás rendszerre - akkor mindig tudod, hogy hol állsz.
Azt viszont nem értem - nem bántásból, hanem tényleg kiváncsi vagyok - hogy hogy jött össze egyszerre ennyi hátralékod? Vagy ez már régen halmozódik?
irj hivatalos levelet (ajánlott, postán, maganak másolat eltesz) hogy kersz reszletfizetest
ha van fizetesi szandékod nem nagyon csinalhatnak semmit.
a fél orszag tartozik. nem vagy egyedül :)
Köszönöm a válaszokat. Nem gázóráról van szó, hanem távfűtésről.
márciusig dolgoztam másodállásban egy házi betegápoló szolgálatnál, az összes szabadnapom elment rá,de még így is dolgoztam volna ott tovább, ha nem csökkentik a vizitszámot. Attól kezdve nem tudtam fizetni a fűtést, és közben jött az éves elszámolás.
Ami még gond, hogy a volt férjem hol fizeti a gyerektartást, hol nem, így azzal is mínuszba kerültem.
Cofidis hitelen gondolkodtam, talán bevállalható a 7500 ft-os havi részlet.
"Ami még gond, hogy a volt férjem hol fizeti a gyerektartást, hol nem, így azzal is mínuszba kerültem."
Ebben az esetben fordulj a birósághoz, hogy tiltsák le a fizetéséböl, akkor nincs olyan, hogy elmarad vele. EZ nem olyan dolog, amit el kell fogadni, ha kéred, akkor 6 hónapra visszamenöleg is ki kell fizetnie az elmaradást.
"Cofidis hitelen gondolkodtam, talán bevállalható a 7500 ft-os havi részlet."
Hitelt NE vegyél fel, mert nem a havi részlet a sok - habár ennyiböl a fele fütésköltséged kijön -, hanem az, hogy mire kifizetnéd, addigra az eredeti összeg sokszorosát (2-5-szörös) fizeted vissza. Mellesleg emiatt végképp belejutsz az eladósodási körbe, minél több a tartozásod, annnál több és nagyobb hitelre lenne szükséged, és a végén ott állsz az utcán egyedül, a gyereked intézetben, és még rengeteg adóságod is marad.
"eladösodási kör" :D
Hitelt ne vegyél fel, adósságspirálba kerülsz..., nem szabad. Tedd félre azt a havi 7500 forintot. Látszik, h lelkiismeretes vagy..., a prolik lapos tv-re vesznek fel hitelt, miközben magasról tesznek rá, h elmaradàsuk van. Kívánom, h oldódjon meg mihamarabb a problémád. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!