Van esélyem úgy lakást venni, ha nincsen állandó munkahelyem?
Nyugdíjas nem hitelképes.
Te meg számolj is, ha már több nyelven beszélsz akkor nyilván értelmes vagy.
Rezsi saját lakásban is van.
Most fizetsz 45e forintot havonta. Mekkora a lakás és hol van? Mert manapság a legalacsonyabb törlesztőrészlet 60e körül van.
Tegyük fel 15 évre veszed fel a hitelt.
Reálértéken 15e forinttal fizetnél többet.
15 év x 12 hónap = 180 részlet
reálértéken 2,700,000 HUF-al fizetsz ki többet 15 év alatt lakáshitelre, mint albérletre. És a bankkal nem lehet egyezkedni, ha csúszol a fizetéssel. A bank nem fog adni kevezményt. Ha máshol kapsz melót a bank nem ad neked másik városban lakást...
Barátnőm 5 milliós lakáshitelre 70 ezret törlesz minden hónapban tudnál 25 ezerrel többet költeni. Nem, hogy az ötödét még a kamatot sem fizeted volna ki eddig.
Én azt javaslom mindenképp néz nagyon utána.
# 15
Nekem kiszámolta egy pénzügyi szakértő, hogy mi a helyzet, hogyha megveszek egy 60 nm-es budapesti lakást (egy jobb környéken persze... 4-5M-ért még a gettóban sem kapsz 30 nm-t) vagy ha kibérelem.
20 éves futamidejű hitellel számoltunk.
Kiderült, hogy 22 év albérlet után meg tudnám venni a SPÓROLT pénzből KP-ra a kiszemelt lakás(sal egyenértékű ÚJ lakást) és mindeközben:
- bármikor szabadon költözhetek
- bármikor szabadon kereshetek olcsóbbat, ha nem tudom fizetni a havi bérleti díjat
- SEMMIFÉLE amortizációs költséget nem kell állnom!
- ráadásul a havonta megspórolt pénz NÁLAM, NEKEM kamatozik, nem pedig a banknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!