Van esélyem úgy lakást venni, ha nincsen állandó munkahelyem?
Ha az albérletet ki tudom fizetni, akkor a lakáshitelt miért ne tudnám? Alkalmi munka alatt nem havi párezer forintos keresetre kell gondolni, pl. rendszeresen magántanítványokat fogadok (több nyelvet elég jól beszélek, meg egyéb tantárgyakban is szoktam korrepetálni, ha kell), gyerekekre vigyázok stb. Valami mindig van, de az ilyeneknél nem vagyok bejelentve, tehát hiába tudom eltartani így magam. Nagyon ritkán van olyan, hogy nem gyűlik össze elegendő pénz, a szüleim ilyenkor kipótolják, ami hiányzik, nagyon sokat segítenek, de sajnos lakásra nekik se telik, és nem is várnám el tőlük, hogy az egész lakást ők vegyék meg nekem.
Eltartási szerződés jó ötlet lenne, de nincs idős ismerősöm, akivel megköthetném. Valahol lehet ilyen embereket keresni, vagy mások hogy csinálják?
Eltartási szerződés: sajnos járatlan vagyok a témában, bár láttam ilyen apróhírdetéseket, nem tudom, hogy az mennyire sikeres...
Én érdeklődnék az Önkormányzatnál, a Családsegítőnél, a helyi Egyházaknál, hogy ismernek-e magányos idős embert, aki rászorulna a gondoskodásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!