Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nappalis egyetemisták, akik...

Nappalis egyetemisták, akik semmilyen anyagi támogatást nem kapnak otthonról, ti hogyan tudtok megélni? Mit tudtok dolgozni az órák mellett?

Figyelt kérdés
Úgy volt, hogy anyáméktól kapok majd némi pénzt, de most kiderült, hogy erre egyáltalán nem számíthatok. Most azért fohászkodom, hogy legalább szociális támogatásra jogosult legyek, akkor lesz havi 20 ezer forintom, ami legalább pénz, habár nem sokra elég. Ösztöndíjat nem fogok kapni, mert még csak elsős leszek, de mivel olyan helyen vagyok kénytelen élni, ahol nem lehet nyugodt körülmények között tanulni és aludni, ezért nem hinném, hogy túl jó lesz az átlagom, a második félévtől se fogok túl sokat kapni, már ha kapok egyáltalán valamit. Dolgozni kellene, de nem tudom, mikor és hogyan. Hétköznap óráim vannak, hétvégén tanfolyam. Diákmunkánál heti 2-3 műszakot el kellene vállalni, ami az órarendem miatt nem fog menni. Megpróbálkozom majd azzal, hogy bébiszitterkedést vagy korrepetálást vállalok, de régebben hirdettem már ilyeneket és soha egyetlen jelentkező se volt rá.
2012. szept. 7. 19:54
1 2
 11/12 hájaaa ***** válasza:
37%
Diákhitel? Nem rossz dolog ám!
2012. szept. 8. 09:19
 12/12 anonim ***** válasza:
72%

Én is így voltam... heti 2500-3000 forintot kaptam... nah az azért elég vicces összeg ha azt nézzük, hogy ebből nem csak a kaját de a tisztálkodási szereket is be kellett volna szereznem...

Én abbahagytam a sulit, ennek így semmi értelme nincs, amikor elkezdtem dolgozni a jegyeim mélyrepülést vettek és habár volt pénzem, nem annyi hogy a költségesre átkerülve kifizessem az orvosi félévi 1milláját.

Utólag hogy csinálnám?

Szarnám le ki mit mond 1. évet passzívra akartam alapból rakni és külföldön dolgozni... Millióim lettek volna...

Vagy diákhitel, nem érdekel ki mit mondd, hogy így ne vedd fel úgy ne vedd fel, hülye voltam hogy nem vettem fel, mert 2500-ból nem lehet megélni...

És később levonhatják a fizumból, nem fog felkopni az állam...

Most abbahagytam a sulit, külföldön dolgozom, 3 hétre kaptam 500.000 forint fizetést... aztán meg megpróbálom itt folytatni a sulit...

Fel a fejjel!

Ha van célod, így vagy úgy el fogod érni!

Mindig van megoldás minden problémára!

Persze van hogy nem igazán tetszik az embernek, de vannak kényszerű lépések, és a cél érdekében megéri.

Én se örömmel húzom ennyire a tanulmányaimat...

Az pedig hogy ki mit mond ne foglalkoztasson, ŐK NEM A TE ÉLETEDET ÉLIK! Nincs joguk feletted ítélkezni.

2012. szept. 8. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!