Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nappalis egyetemisták, akik...

Nappalis egyetemisták, akik semmilyen anyagi támogatást nem kapnak otthonról, ti hogyan tudtok megélni? Mit tudtok dolgozni az órák mellett?

Figyelt kérdés
Úgy volt, hogy anyáméktól kapok majd némi pénzt, de most kiderült, hogy erre egyáltalán nem számíthatok. Most azért fohászkodom, hogy legalább szociális támogatásra jogosult legyek, akkor lesz havi 20 ezer forintom, ami legalább pénz, habár nem sokra elég. Ösztöndíjat nem fogok kapni, mert még csak elsős leszek, de mivel olyan helyen vagyok kénytelen élni, ahol nem lehet nyugodt körülmények között tanulni és aludni, ezért nem hinném, hogy túl jó lesz az átlagom, a második félévtől se fogok túl sokat kapni, már ha kapok egyáltalán valamit. Dolgozni kellene, de nem tudom, mikor és hogyan. Hétköznap óráim vannak, hétvégén tanfolyam. Diákmunkánál heti 2-3 műszakot el kellene vállalni, ami az órarendem miatt nem fog menni. Megpróbálkozom majd azzal, hogy bébiszitterkedést vagy korrepetálást vállalok, de régebben hirdettem már ilyeneket és soha egyetlen jelentkező se volt rá.
2012. szept. 7. 19:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Pedig pont az ösztöndíjat akartam javasolni.
2012. szept. 7. 19:59
 2/12 A kérdező kommentje:
Van esetleg valami más ösztöndíj vagy pályázati lehetőség a szociális ösztöndíj mellett?
2012. szept. 7. 20:04
 3/12 anonim ***** válasza:
56%
Bursa hungarica. Erről az önkormányzatnál érdeklődj.
2012. szept. 7. 20:08
 4/12 anonim ***** válasza:
43%
Bursa Hungarica-t próbáld meg, ill. ha létezik a sulidban ilyen, akkor egyéni tanrend?
2012. szept. 7. 20:08
 5/12 yuda ***** válasza:
62%

Azt tanácsolom, hogy tegyél meg mindent, amit lehet.

Ez így túl egyszerűnek tűnik igaz?

:)

Azt látom, és nem egyedüli tapasztalatom, hogy mindent meg kell tenni és akkor valami elkezd működni. Valami mindig sikerül. Néha ez, néha az.

Senki nem állíthatja, hogy az élet nem izgalmas.

Tegyél tehát meg mindent, ami eszedbe jut és egyik be fog jönni, ez biztos.

Lehet régen nem jött be, most egyik be fog.

Jelentkezz újra diákmunkára és kiderül, hogy mégis van egyműszakos meló..... és továbbra is adj fel hirdetést korrepetálásra. Sose hagyd abba, mert ha abbahagyod, akkor valóban nincs segítség.

Egy dolgot tehetsz, hogy sosem adod fel és meglátod, lassan, döcögve elindul a szekér.

Ez bizonyos!

Tudom, úgysem adod fel, különben belepusztulnál, és csak egy kis biztatás kell.

Régiek azt tartották, -talán te is hallottad már, -hogy sosem volt úgy, hogy valahogy ne lett volna.

Ez régi, népi bölcsesség és arról szól, amit írtam.

Csodák történnek, de ahhoz, hogy meglegyen, el kell menj a végsőkig, amit megtehetsz és gyakran csak akkor kezdődik. :)

Meglátod, így van.

Ha feladod, sosem fogod megtudni, mi történt volna, ha kitartasz még egy kicsit.

Az ember olyan, hogy ha elgyötört is, egy pici, apró lépést akor is tud tenni. Tedd meg mindig ezeket a pici, apró lépéseket, mégha csak egy méterre látsz is el, de menj tovább, ne add fel.

Tedd mérlegre az életed és nézd meg mik azok amik valóban fontosak és mik amelyek elhagyhatóak.

Lehet változtatnod kell. Lehet nem fogsz járni hétvégén tanfolyamra, hanem dolgozni mész.

2012. szept. 7. 20:11
 6/12 anonim ***** válasza:
15%
Kérdezőnek: szelektálni kell az előadások között ,csak arra kell bemenni amire feltétlenül muszáj,nem tudom milyen tanfolyamra jársz hétvégén,de azt miből fizeted ha a szüleidtől nem kapsz pénzt? Szerintem most fontosabb lenne a munka,mint egyetem+tanfolyam,de te tudod.
2012. szept. 7. 20:17
 7/12 A kérdező kommentje:

Nem azért nem adnak pénzt, mert nem telik. Tesómék kapnak pénzt, mert ők olyan szakra mentek, amit anyámék kinéztek nekik. De mivel az anyámnak nem tetszik az a suli, ahová én jelentkeztem (nekem viszont ez volt a nagy álmom és örültem, hogy felvettek), ezért kijelentette, hogy ha oda akarok járni, nem kapok egy fillért se, oldjam meg magamnak a megélhetést. A tanfolyamot nem ellenezték, és azt egyébként is már korábban kifizettük, azzal nincs gond. Csak megélhetésre kellene pénz. Egyéni tanrendnek már utánanéztem, a mi sulinkban csak annak adnak, aki erasmusos, tartós beteg vagy egyéb nyomós oka van rá, direkt kiemelték, hogy a munkavállalás vagy párhuzamosan másik iskola végzése nem elegendő indok, ilyesmiért nem fogják megadni.

Bursát hol lehet megigényelni? A lakóhelyemen, vagy ahol a sulim van?

2012. szept. 7. 20:25
 8/12 anonim ***** válasza:
53%
Lakóhely szerinti önkormányzatnál. De az nem sok kb. 5000Ft. De függ a család jövedelmétől ha felette vagytok akkor nem kapsz. De egy próbát megér.
2012. szept. 7. 20:37
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek az eddigieket, várok még válaszokat. Ja és nem tudom, ki pontozgatja lefelé a válaszokat, de menjen a francba az illető, jó? Majd én eldöntöm, hogy hasznosak-e nekem. Részemről mindenkinek ment a zöld.
2012. szept. 7. 20:40
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

Vannak lányok akik a testüket árulják jó pénzért és vannak akik mekiben melóznak vagy szorólapoznak apróért. Lehet nullázni, de ez az igazság.

Egyébként mi az a szak amit ennyire utál mutterod?

2012. szept. 8. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!